Zarqa Magnesium


Op mijn blog heb ik al vaker producten van het merk Zarqa gereviewd. Een merk waar ik eigenlijk altijd enthousiast over ben geweest, al was de laatste keer dat ik iets van dit merk testte toch al enige tijd geleden. Gelukkig kwam daar onlangs verandering in toen ik een prachtig pakketje met de nieuwe Zarqa Magnesium lijn ontving. Ik heb de producten uitgebreid getest en deel vandaag mijn ervaring met je!


Ik begin natuurlijk met de verpakking van de Zarqa Magnesium lijn. De lijn is eenvoudig weergegeven in witte potten, welke zijn opgefleurd met een ombre die van lichtblauw naar wat feller blauw overloopt. Simpel en strak; daar houd ik van.

Tijd voor de lijn zelf! Magnesium is al jaren de basis van de Zarqa producten. Ze bevatten altijd zout, mineralen en sporenelementen uit de Dode Zee. Dé werkzame stof hierin? Magnesium. Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor een goede werking van je lichaam. Het helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan een goede geestelijke balans. Ook voor je huid is het een helzaam ingrediënt; magnesium is heel geschikt voor opname via de huid. Het is één van de weinige stoffen die goed doordringt door de verschillende huidlagen en via de huid direct in je bloedbaan terechtkomt.

Het eerste product is de Body Butter Pro-Age. Deze body butter beloofd een intensieve voeding en hydratatie voor alle huidtypen. Belangrijk om te vermelden; hij is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Daar ben ik gelijk heel erg blij mee; bij de meeste body butters is dit namelijk niet het geval. Daardoor kan ik ze dan vaak niet gebruiken, maar gelukkig kon ik deze body butter rustig proberen.

Deze body butter heeft een hele rijke substantie. Het is een wat dikkere boter die eenvoudig in te masseren valt. Na het inmasseren blijft er nog even een laagje achter. Dit laagje trekt binnen een half uurtje volledig in de huid en laat je huid zacht en verzorgd achter. Op de verpakking staat nog dat je hem tot drie keer per dag kunt gebruiken, al gebruik ik hem zelf toch het liefste één keer per dag; na het douchen.

De volgende twee producten zijn de Magnesium Dagcrème Pro-Age en de Magnesium Nachtcrème Pro-Age. 

De Magnesium Dagcrème Pro-Age revitaliseert en hydrateert de huid intensie dankzij extra geconcentreerd magnesium PCA. Deze magnesiumsoort geeft de huid energie en vermindert zichtbare tekenen van stress. Klinkt goed, want daar heb ik regelmatig last van! Tijd om hem te proberen.

Het fijne aan deze dagcrème vind ik de substantie. Hij brengt eenvoudig aan, trekt snel in en pikt na afloop niet. Dat wil je soms nog wel eens hebben met een dagcrème en daar kan ik mij doorgaans erg aan irriteren; bij deze dagcrème heb ik daar totaal geen last van. Ook laat hij mijn huid soepel achter en heb ik geen trekkerig gevoel.

S'avonds gebruik ik de Magnesium Nachtcrème Pro-Age voor een optimaal resultaat van de huid. Deze kalmeert, herstelt en voedt intensief. Tijdens je slaap neemt je huid de tijd om te herstellen en daarbij worden dode huidcellen afgestoten om plaats te maken voor nieuwe huidcellen. Deze nachtcrème kun je gebruiken om dit proces te ondersteunen.

Of hij mijn huidcellen verbeterd weet ik niet, maar hij voelt in ieder geval heel erg prettig aan. Hij is wat dikker dan de dagcrème en mocht van mij net iets sneller intrekken; over het algemeen is het zeker een prima nachtcrème.

We zijn aangekomen bij mijn favoriete product uit deze lijn! Ik heb het -natuurlijk- over de Magnesium Olie Spieren en Lichaam. Dit is een olie die te gebruiken is om vermoeide spieren te laten ontspannen. Handig voor na het sporten bijvoorbeeld.

Zelf sport ik dan weer niet, maar heb ik een probleem met mijn nek waardoor ik eigenlijk iedere dag last heb van een vrij hevige pijn in mijn spieren. Een massage is dan zeker fijn en daarbij werkt deze olie heerlijk. Nu is hij eigenlijk bedoeld om gewoon in te smeren op gespannen of vermoeide spieren; een massage daar bij aangeplakt vind ik zelf echt een uitkomst. Dit is echt mijn favoriete product uit de lijn!

Last but not least hebben we nog de Shampoo Revitalizing. Deze is geschikt als je graag voller haar wilt met een natuurlijke glans; altijd goed. Daarnaast revitaliseert hij de haar en hoofdhuid én brengt hij de geprikkelde hoofdhuid in balans.

Ik moet zeggen dat deze shampoo voor mij niet echt een uitkomst is. Jammer, maar dat had ik om eerlijk te zijn al wel aan zien komen. Hij geeft mijn haren een droge uitstraling in plaats van een mooie glans; jammer. Nu heb ik zelf krullen en verwacht ik dat hij met stijl wat beter zijn werking zal doen. Krullen zijn ten slotte wat lastiger!

Al met al ben ik -gelukkig- heel enthousiast over deze lijn. De shampoo zal ik niet snel gebruiken, maar daar blijft het dan ook bij. Hier kan ik vast iemand anders blij mee gaan maken en de andere producten zal ik zeker blijven gebruiken!

'' Heb jij al eens een product van Zarqa geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Teresa Palm21-12-2018 08:56

    Dit klinkt heel fijn, wat een mooie uitgebreide review heb je geschreven. Fijn weekend!

    Liefs Teresa ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Momenteel ben ik nog volop deze lijn aan het testen x

    BeantwoordenVerwijderen