Boek Review | Donker Water - Robert Bryndza

Al weer een half jaar geleden verscheen mijn review van 'De stalker in de nacht', het tweede deel in de Erika Foster serie van Robert Bryndza. Bryndza is inmiddels mijn favoriete schrijver geworden en je kan je daardoor vast wel voorstellen dat ik heel erg enthousiast was toen het derde deel in deze serie (donker water) eindelijk werd vertaald. Ik schafte hem gelijk de eerste dag aan, las hem binnen een paar dagen uit en deel nu -al weer een tijdje later- mijn ervaring met jullie!

'' Het lichaam onder water zinkt snel. Het zal vele jaren stil en ongestoord blijven liggen, maar op het land begint de nachtmerrie pas net. Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was. Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?'' -bol.com

Bij de boeken van Bryndza hoef ik niet eens de achterkant te lezen voordat ik ze mee naar huis neem; na 'Het meisje in het ijs' was ik zo enthousiast dat ik vastberaden was alle volgende boeken ook aan te schaffen. De verhaallijn van donker water is er niet eentje die ik normaal gesproken gelijk interessant zou vinden -doorgaans vind ik verhalen met vermoorde kinderen toch wat minder prettig om te lezen- maar omdat het uit de handen van Bryndza kwam vond ik het een uitzondering waard.

Goed, laten we beginnen bij het begin; de cover. De boeken van Bryndza hebben altijd catchy covers en hierbij staan de gezichten altijd centraal. Dit keer een gezicht in het water; toepasselijk en een beetje creepy. Een prima cover voor een thriller!

Het verhaal komt in dit boek iets minder snel op gang dan bij de voorgaande twee boeken, al duurt het nog steeds maar een paar hoofdstukken voordat ik helemaal in dit boek zit. De hoofdstukken zijn bij de boeken van Bryndza kort en catchy en dat leest lekker weg. Je krijgt er een 'Nog één hoofdstukje' mentaliteit van; je wilt toch nog even verder lezen en bent dan binnen no time een half boek verder. Dit resulteerde er in dat ik ook dit deel weer binnen een paar avonden had uitgelezen.

De verhaallijn is duidelijk, verwarrend en wordt naar mate het einde nadert steeds spannender. Het is niet mijn favoriete boek van Bryndza -van de drie is dit mijn minst favoriete- en dat komt puur uit persoonlijke voorkeuren. Van mij mag het namelijk net allemaal even iets spannender. In dit boek zijn er maar een paar slachtoffers; bij een thriller vind ik het spannend als er een stuk meer slachtoffers zijn als rode draad door het verhaal. Natuurlijk is dat puur een persoonlijke smaak, maar het zorgde ervoor dat ik niet echt op het puntje van mijn stoel zat. 

Ik ben zeker enthousiast over dit boek, al ben ik vooral nieuwsgierig naar het vierde deel. Die verhaallijn is er weer één over een seriemoordenaar en die lijkt mij ontzettend spannend. Helaas wordt dat nog wachten tot mei, maar zo heb ik weer iets om naar uit te kijken. Als je op zoek bent naar een lekkere thriller is Donker Water toch zeker een aanrader!

Auteur: Robert Bryndza
Taal: Nederlands
Pagina's: 368 pagina's
Uitgeverij: Boekerij

'' Heb jij de boeken van Robert Bryndza al gelezen?

6 opmerkingen

 1. Klinkt als een spannend boek. Ik heb nog nooit iets gelezen van deze schrijver.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je echt eens doen! Mijn favoriete auteur op dit moment. :)

   Verwijderen
 2. Wat een toffe review! Je hebt mij heel nieuwsgierig gemaakt. Ik heb alleen het meisje in het ijs nog maar gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Als het meisje in het ijs je goed is bevallen ga je deze ook leuk vinden!

   Verwijderen
 3. Hij lijkt mij heel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen