Weleda Skin Food Driegangenmenu


Al jaren is Skin Food één van de bestsellers van Weleda. Vanwege dit grote succes hebben zij deze lijn uitgebreid met Skin Food Light, Skin Food Body Butter en Skin Food Lip Balm. Drie producten waar ik heel nieuwsgierig naar werd, want met dit koude weer is elke vorm van skincare welkom! Nieuwsgierig of de producten mij zijn bevallen? Lees dan snel verder!

Skin Food werd oorspronkelijk ontwikkeld in 1926 als een voedende crème om droge en ruwe plekken op de huid te verzorgen. De oorspronkelijke samenstelling op basis van geneeskrachtige plantenextracten (driekleurige viooltjes, calendula en kamille), aangevuld met voedende oliën en wassen, bleek een succesformule die ze vandaag de dag nog steeds gebruiken.

Deze nieuwe producten worden beschreven als een driegangenmenu; enorm veelzijdig en perfect om het hele lichaam mee te verzorgen. Een skin food, een body butter en een lip balm; verzorging voor het gezicht, de lippen en het lichaam.

Ik begin natuurlijk met de verpakking, welke vrij eenvoudig is. Het zijn de standaard verpakkingen die we van Weleda gewend zijn, alleen dan natuurlijk in een nieuw kleurtje. Er is gekozen voor een frisse, felgroene kleur. Nadat ik de geur rook snapte ik deze kleurkeuze volledig, maar daar later meer over!

Ik begon met het proberen van de Skin Food Light, wat een zachtere versie is van de originele Skin Food. Mocht je die dus wat aan de rijke kant vinden is de Skin Food Light hier de perfecte vervanger voor.

De Skin Food Light is een crème die geschikt is voor de droge huid. Of hij ook voor de gevoelige huid geschikt was kon ik niet gelijk zien, maar aangezien de ingrediëntenlijst er goed uit zag durfde ik de gok te nemen. Gelukkig pakte deze gok positief uit en kwam ik tot de conclusie dat deze crème ook geschikt is voor mijn gevoelige huid. Ik breng deze crème met name graag aan op de drogere plekken op mijn huid en laat hem dan gedurende de nacht intrekken. Een hele fijne substantie die snel intrekt én lekker zacht aanvoelt.

Het allerlekkerste aan deze crème? De geur! De geur van deze Skin Food lijn doet mij aan Lemony Flutter van LUSH denken, alleen dan een stukje milder.. Als je een liefhebber van LUSH bent weet je ongetwijfeld welke geur ik je bedoel en die is heerlijk!


Als tweede probeerde ik de Skin Food Lip Balm; een balsem voor de lippen. Deze heeft niet zozeer de 'Lemony Flutter' geur, maar ik ruik hier toch een klein vleugje van. Persoonlijk hoeft een lip balm van mij ook niet zoveel geur te hebben, dan vind ik het al snel vervelend om hem te dragen.

Ik moet zeggen dat deze lip balm echt een life saver is met de koude dagen. Ik heb opeens ontzettend last gekregen van droge lippen en gebruik de lip balm nu een kleine week, waarin ik merk dat mijn lippen bijna weer de oude zijn. Hij is wel wat natter dan de meeste lipbalms die ik gebruik, maar omdat hij zo goed zijn werk doet vind ik dat geen groot probleem.


Last but not least mijn favoriete product; Skin Food Body Butter. Deze butter heeft écht bijna exact de geur van Lemony Flutter én heeft ook nog een vergelijkbare werking. Deze kun je aanbrengen op de droge plekjes van de huid. Bij mij zijn dat met name mijn ellebogen, deze barsten namelijk heel erg snel. De Skin Food Body Butter zorgt ervoor dat mijn huid hier sneller herstelt en inmiddels voelen mijn ellebogen al een heel stuk minder ruw aan.

Deze body butter smelt snel op de huid en trekt goed in, hij laat alleen wel even een plakkend laagje achter. Vind ik voor het slapen gaan niet erg, maar overdag vind ik het toch wat minder prettig. Het duurt namelijk even voordat dit laagje weg is.

Al met al ben ik héél enthousiast over deze nieuwe lijn van Weleda en kan ik je de producten zeker aanraden. Het allerfijnste is de prijs van deze producten; ze zijn namelijk héél gunstig geprijsd.

Weleda Skin Food Light - €5.99
Weleda Skin Food Lip Balsem- €4.99
Weleda Skin Food Body Butter - €13.99


'' Heb jij Skin Food al geprobeerd?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb mogen ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

11 opmerkingen

 1. Ik ben echt dol op Skinfood, in de winter gebruik ik altijd de normale variant ervan en sinds kort dus ook de lipbalm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dit klinkt echt fantastisch! Ik ga het op mijn lijstje zetten, zeker de lipbalm maakt mij heel nieuwsgierig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weleda is zo'n fijn merk! Je hebt me overtuigd =D

  BeantwoordenVerwijderen

 4. Ik heb de 'gewone' Skin Food al eens gehad en die was idd superfijn! Benieuwd naar deze producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat lekker dat hij naar Lemony Flutter ruikt haha 🙈, ik vind dat een heerlijke geur. Alle producten lijken me eigenlijk wel heel fijn, ik heb zo'n droge huid momenteel. Er zitten allemaal 'cracks' in m'n hielen en eentje is gewoon gaan bloeden?!! Dus daar moet echt even wat aan gedaan worden. Ik heb ook enorm droge lippen, voor het eerst in m'n leven eigenlijk? Ik had dat echt nooit, tot vorige winter. Ik gebruik nu eentje van Burt's Bees maar ik denk dat ik wel even voor die Lip Balm hierboven ga kijken. Die Skin Food Butter wil ik ook wel heel graag proberen, hij klinkt ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt een mooie review geschreven, ik heb dit merk nog nooit gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit klinkt ontzettend fijn! En nu ik weet dat 2 producten hiervan naar Lemony Flutter ruiken, heb je me nog nieuwsgieriger gemaakt. Vind dat namelijk ook een super lekkere geur! Ga deze producten snel ook uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit en klinkt fijn! Mooie foto's ook :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ben hem ook aan het proberen bevalt mij heel goed als alternatief voor imperallis lush top creme prijs is ook erg fijn ik gebruik heb als dagcreme inderdaad ruik hij na lush lemony flutter die trouwens ook super fijn is voor ruwe plekjes vlekjes en droge plekjes maar de ingredienten van food skin light deed mij denken aan lush creme imperiallis een dag creme ook met vergelijkbare planten extracten zag het gelijk voor de normale gecombineerde huid waar dus overeenstemmige ingredieten in kun vinden alleen werd de imperialis van lush mij beetje te kostbaar ook al is dat een geweldige creme dus was ik al tijd opzoek na een goedkoper vervanger skin food light is het geworden en deze blijft het nu tijdje zelfde ingredieten dus hoop dat deze net zo goed is als lush imperalis

  BeantwoordenVerwijderen