Een maaltijdbox van HelloFresh

Sinds wij ons eigen huis hebben vind ik het heerlijk om s' avonds te koken. Ik wissel graag mijn gerechten af en vind het ook ontzettend leuk om zo af en toe iets nieuws te proberen. Afgelopen week maakte ik maar liefst drie -voor ons- nieuwe gerechten middels een HelloFresh box. Nieuwsgierig wat wij aten? Lees dan snel verder!


Ik mocht deze HelloFresh box ontvangen in samenwerking met maaltijdbox; een website waar je ontzettend handig alle maaltijdboxen in Nederland kunt vergelijken. Ook vind je op deze website leuke kortingscodes om je boxen nog voordeliger aan te kunnen schaffen, score!

Het handige van HelloFresh is dat je na je bestelling zelf kunt kiezen welke gerechten je wilt maken deze week. Ik houd zelf niet van vis en kon deze optie daardoor gelijk uitsluiten. Dat is prettig, want een gerecht ontvangen die je op voorhand al niet lekker vind is natuurlijk zonde!

Het eerste gerecht wat ik in mijn box koos was de Kipshoarma met Tabouleh. Dit gerecht bestaat uit bulgur, tomaat, sperziebonen en kipshoarma. Heel eenvoudig om te maken (ik was er ongeveer een half uurtje mee bezig) én ontzettend lekker. Dit is een gerecht wat ik absoluut opnieuw zou maken!

Het tweede gerecht in de box was de burger met pittige groene peper en piccalilly. Burgers doen het bij mij altijd goed en daardoor is het denk ik ook geen verrassing dat dit gerecht mijn favoriet uit de box was!

Dit gerecht bestaat uit gebakken aardappeltjes met tijm, een piccalilly saus, een burger met groene peper en een eenvoudige salade. De aardappeltjes en burger vond ik echt heerlijk, de salade had van mij net even wat specialer gemogen. Al met al was het toch een heerlijk gerecht!

Last but not least; Indonesische roerbak met kerrie-ei. Dit gerecht was voor ons het spannendste, omdat je aan de foto niet goed kon zien hoe het zou gaan smaken. Bij kipshoarma en een burger weet je dat van te voren toch al een beetje; dit was echt een sprong in het diepe.

Dit gerecht bestaat uit Noodles, welke je bakt met sperziebonen, sojasaus, ketjap en pindakaas. Het ei is gekookt en getrokken in een mix van kerriepoeder en pindas en als garnering zitten er nog extra pinda's bij én een komkommersalade (deze is getrokken in azijn en peper).

Ondanks dat het er op de foto ontzettend lekker uit ziet was dit gerecht voor ons helaas geen succes. Doordat er vrij veel pindakaas gebruikt moest worden is deze smaak erg overheersend en proeft het eigenlijk naar noodles met pindakaas. Dat vind ik jammer, ik had het lekkerder gevonden als de noodles alleen in ketjap en sojasaus waren gebakken met een beetje kip of iets erbij.

Dit gerecht duurde 45 minuten, wat ook nog eens vrij lang was. Normaal gesproken vind ik dat geen probleem, nu vond ik het toch jammer omdat het gerecht niet helemaal in de smaak viel.

Al met al zijn wij heel tevreden over deze box van HelloFresh. Wij ontvingen een box voor vier personen en de enige opmerking die wij hebben is dat de ingrediënten soms wat aan de weinige kant zijn. Bijvoorbeeld met de aardappeltjes en het vlees; dat was voor ons echt genoeg voor twee in plaats van vier personen, terwijl wij niet hele grote vleeseters zijn.

Of ik HelloFresh opnieuw zou proberen? Dat zeker! Ik moet toegeven dat ik het normaal gesproken vrij duur vind, maar met een leuke actiecode is het heel erg betaalbaar en zou ik zeker opnieuw een box bestellen. Het is ideaal dat je niet naar de supermarkt hoeft voor je ingrediënten én ook niet hoeft na te denken wat je die week gaat koken; je kiest simpelweg een paar gerechten uit de HelloFresh receptenlijst van die week. 

'' Heb jij wel eens een HelloFresh box geprobeerd?
Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

12 opmerkingen

 1. Ziet er heerlijk uit allemaal. Ik heb een aantal jaren geleden een hele tijd HelloFresh besteld, maar op een gegeven moment was ik er wel even klaar mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor wekelijks vind ik het inderdaad ook wat te veel, maar zo af en toe is het erg leuk! :)

   Verwijderen
 2. Wauw, het ziet er allemaal super lekker uit! Net alsof dit de plaatjes van Hello Fresh zelf zijn haha. Ik ben heel benieuwd geworden want ik heb zelf nog niet zo'n box gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb 1x hellofresh gehad maar bij mij mislukte alles haha. Knap hoe alles er zo mooi uit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die aardappeltjes bij de burger zien er lekker uit! En raar dat dat roerbakgerecht het langste duurde om te maken, bij ons staan zulke dingen in een wip op tafel. En ik hou ook helemaal niet van pindakaas. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Normaal wok ik zoiets in een minuut of tien haha, maar hier moest je steeds toch heel lang wachten. Pindakaas vind ik normaal ontzettend lekker maar in dit gerecht was het helaas geen succes.

   Verwijderen
 5. Wauw, wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg! Pindakaas in gerechten vind ik ook nooit zo'n succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heerlijk uit! Ik heb het laatst ook gedaan, was erg lekker maar net te weinig voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al enkele keren de veggie box uitgeprobeerd. Vind het echt superhandig, en ook leuk om nieuwe gerechten en ingrediënten te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit ideaal, zelf hebben we Marley Spoon. Ik ontdek echt dat ik dingen wél lust, ondanks dat ik altijd dacht van niet! Ik vind het echt een fijne aanvulling op het avond eten iedere week :)

  BeantwoordenVerwijderen