Eenvoudige appelgebakjes (roosjes)

Een tijdje geleden kwam ik eens een mooi plaatje tegen op Pinterest van appelgebakjes in de vorm van roosjes. Deze roosjes zagen er ontzettend schattig én vooral ingewikkeld uit. Omdat ik wel van een uitdaging houd besloot ik deze na te proberen te maken. Ik kwam er toen achter dat het juist heel eenvoudig was. Binnen een mum van tijd heb je deze fantastische gebakjes namelijk in elkaar geflanst en kan je een beetje indruk maken op je gasten. Nieuwsgierig hoe je het doet? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig (voor 6 gebakjes):
- 2 Rode appels
- 6 Plakjes bladerdeeg
- Poedersuiker
- Citroensap
- Kaneel
- Suiker
- Abrikozenjam
- Appelsap
- Olijfolie

Hoe maak je ze:

Stap 1:
Verwarm de oven voor. Heteluchtoven: 180 graden.
Stap 2: Snijd de appels in tweeën. Verwijder het klokhuis en snijd dan dunne plakjes. Deze plakjes moeten echt flinterdun zijn omdat we ze straks gaan rollen; als ze te dik zijn zullen ze breken en krijg je niet de roosvorm die we willen.
Stap 3: Stop de appelpartjes in een magnetronbestendige schaal en schenk hier de appelsap bij. Zorg dat de appels onder de appelsap liggen. Voeg een beetje citroensap toe zodat de appels niet bruin worden.
Stap 4: Zet de schaal 2 à 3 minuten in de magnetron. De appels worden zo extra zacht én de smaak van citroen en de appelsap trekt zo nog beter in.
Stap 4: Leg je bladerdeeg uit en zorg dat deze zacht genoeg wordt om mee te kunnen werken.
Stap 5: Giet de appelsap van je appeltjes af en houdt alleen de appels over. Voeg hierbij kaneel en citroensap toe op gevoel; als je houdt van zuur, voeg dan goed wat citroensap toe. Zelf vind ik het hoe zuurder hoe beter!
Stap 6: Het bladerdeeg is inmiddels afgekoeld. Verbind twee plakjes aan elkaar door deze met je vingers voorzichtig aan elkaar te drukken. Snijd deze vervolgens in twee horizontale plakjes.
Stap 7: Bestrijk de helft van één plakje met jam en sprenkel hier een klein beetje suiker overheen.
Stap 8: Leg de pakjes appel op de bovenste helft van het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de appel een beetje uitsteekt. Vouw de onderste helft bovenop de bovenste helft en rol hem vervolgens op.
Stap 9: Vet je bakvorm in met een klein beetje olijfolie. Ik gebruik zelf een muffinbakvorm.
Stap 10: Plaats de roosjes in de bakvorm & zet deze voor cq 30 minuten in de oven.

Na ongeveer een half uurtje is het bladerdeeg goudbruin en kunnen de gebakjes uit de oven. Ik laat ze afkoelen op het aanrecht en zet ze daarna in de koelkast zodat ze lekker koud worden.

Ik serveer de gebakjes het liefste met poedersuiker, maar mocht je het lekker vinden kan je er ook nog een beetje slagroom bij serveren.

& Voila; een heel eenvoudig én lekker recept. Ik ben heel enthousiast over dit recept en heb er al heel wat leuke reacties over ontvangen.

'' Wat bak jij het liefste?

14 opmerkingen

  1. Wat een leuke appelgebakjes! Deze ga ik zeker eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, ik ben echt geen ster in bakken dus dit gaat bij mij gegarandeerd mislukken haha. Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt heel eenvoudig, zeker het proberen waard!

      Verwijderen
  3. Ziet er supermooi uit! Ik vraag me af of ik appels wel in zulke dunne plakjes kan snijden, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha het is goed te doen hoor! Anders met een mandoline. :)

      Verwijderen
  4. Wat ziet dat er super leuk uit! Ik heb wel zin om weer eens iets te bakken. Deze ga ik binnenkort eens proberen te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze zijn heerlijk! Ik heb ze een keer gemaakt maar toen zagen ze er niet zo mooi uit als die van jou haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha dankje! En héy, als de smaak maar goed is! (:

      Verwijderen
  6. Awh wat zien ze er schattig uit zeg. Echt heel erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er zo chic uit! En vast ook lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtigg! En helemaal niet zo moeilijk. Te leuk!

    BeantwoordenVerwijderen