Een maaltijdbox van De Familiebox

Niet zo lang geleden testte ik voor het eerst een maaltijdbox op mijn blog; Hello Fresh. Omdat ik erg enthousiast was over deze box heb ik mij verdiept in de andere maaltijdboxen in Nederland, waardoor ik uitkwam bij 'De Familiebox'. Ik mocht van hen een box ontvangen en uitproberen, wat ik natuurlijk heb gedaan! Nieuwsgierig wat deze box precies inhoud? Lees dan snel verder!

Ik kan me voorstellen dat je De Familiebox nog niet kende. Voordat ik mij echt verdiepte in deze boxen deed ik dat ook nog niet. De Familiebox gaat ondertussen toch al een tijdje rond in Nederland en zorgt ervoor dat je heerlijk kunt eten, met het hele gezin.

Iedere week heb je keuze uit twaalf gerechten; vegetarisch óf carnivoor. Een ruime keuze waarvan je iedere week 2, 3 of 4 gerechten kunt uitkiezen. Wij kozen voor een box met 3 gerechten voor 2 personen; twee carnivoor en één vegetarisch recept.

Het eerste gerecht dat wij uitkozen is de Gnocchi met pittig rundergehakt. Gnocchi was iets dat wij nog niet eerder hadden geprobeerd. Ondanks dat waren wij hier wel erg nieuwsgierig naar, we hadden er namelijk al vaker goede dingen over gehoord.

Dit recept was ontzettend makkelijk te maken, ik ben er een klein half uurtje mee bezig geweest. Naast Gnocchi bevat dit gerecht rundergehakt, kruiden, tomaatjes, wortel en spinazie. Een fijne combinatie van pasta, groentes en fruit.

Het zag en rook erg lekker, maar was het ook lekker? Wij waren zeker enthousiast over dit gerecht. Het enige puntje van kritiek vonden wij dat het totaal niet pittig was als je het recept volgde. Wij hebben er daardoor zelf extra kruiden aan toegevoegd waardoor wij het net iets lekkerder vonden.
Het tweede gerecht dat wij kozen is de Caesar salade met crispy chicken en aardappelpartjes. Dit was ons favoriete gerecht van de hele box; wat was deze lekker! 

Dit gerecht was tevens het gerecht waar je het langst over deed, al komt dat omdat je de aardappelpartjes zelf moet snijden. Dit kost net wat meer werk dan een kant en klaar zakje openscheuren; het was de moeite echter zeker waard. 

Het hoofdgerecht was hier de crispy chicken Caesar salade, welke ik los van de dressing serveerde. Ik ben namelijk niet gek op dressings, mijn vriend daar in tegen wel. Beide vonden wij de salade goed gelukt en was de combinatie met de aardappeltjes erg lekker. Wel hebben we hier ook kruiden over de aardappeltjes gedaan voordat deze in de oven gingen om het gerecht net wat spannender te maken.
Last but not least; bloemkoolcurry met gemixte rijst. Dit gerecht was een close call met de Caesar salade; beide gerechten vonden wij namelijk heerlijk. 

Dit gerecht bestond uit gemixte rijst met een bloemkoolcurry; een curry die heel eenvoudig te maken was. Deze bevat bloemkool, kikkererwten, wortel en tomaatjes. Een heel lekker gerecht waar wij erg enthousiast over waren. Lekker pittig, op een positieve manier.

En dat waren ze; de drie gerechten uit de Familiebox! Ik ben heel enthousiast over De Familiebox en ga hier in de toekomst zeker nog eens gebruik van maken. Zo'n box is natuurlijk wel een stukje duurder dan wanneer je de boodschappen in de winkel doet; het is alleen ook weer eens totaal wat anders. Je maakt zo namelijk gerechten waar je anders misschien nooit aan had gedacht. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel makkelijk; je krijgt de boodschappen aan huis bezorgd en hoeft er verder niet meer naar om te kijken (afgezien van het koken, natuurlijk).

Het handige aan De Familiebox is dat je niet gelijk vast zit aan een abonnement. Dat is bij Hello Fresh bijvoorbeeld wel zo, want ondanks dat je hem kan opzeggen is er ook een kans dat je dat vergeet. Bij De Familiebox geef je iedere week handmatig aan of je de box wel of niet wilt ontvangen, waarna je gelijk de recepten kunt kiezen. Dat vind ik zelf ontzettend handig en ook véél beter dan een abonnement. Zo'n abonnement kun je namelijk nog wel eens vergeten en dan zit je er al gauw weer een paar weken aan vast.

Mocht je nu toch zo'n abonnement willen en de box standaard iedere week willen ontvangen kan dat wel. Je kunt dit dan aanvinken in je account, al is dit volledig je eigen keuze.

'' Heb jij al eens gebruik gemaakt van De Familiebox?


*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

4 opmerkingen

 1. Wauw, ziet er lekker uit! Leuke box dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er allemaal erg lekker uit! Handig ook dat je kan kiezen tussen vlees en zonder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind alle gerechten heel lekker klinken. Ben het wel met je eens idd, vaak zijn de gerechten in dit soort boxen naar mijn smaak ook niet echt pittig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die bloemkoolcurry ziet er superlekker uit!
  Ik heb nog nooit een maaltijdbox geprobeerd, ook omdat ik het een hoge prijs vind. Maar ik kan me wel voorstellen dat het gemak en de variatie in gerechten mensen aanspreken.

  Xo Noor
  www.nonstopnoor.com

  BeantwoordenVerwijderen