Gaston Luga Clässy Black & Pink Rugtas

Vanaf dat ik het mij kan herinneren ben ik altijd een tassenmens geweest. Wat een verschrikkelijk woord is dat overigens, maar het is echt waar. Ik vind het heerlijk om een tas met mij mee te slepen, en dan niet eens een lomp groot exemplaar die ik volprop met spullen die ik niet nodig heb; een klein tasje is vaak al genoeg. Vandaag stap ik uit mijn comfort zone van kleine tasjes en maakte ik plek in mijn tassencollectie voor een rugtas. Niet zomaar een rugtas uiteraard, ik ontving namelijk een prachtig exemplaar van Gaston Luga!

Ik hoor het je denken; van wie? Gaston Luga is een Zweeds rugtassenmerk dat langzaam steeds populairder aan het worden is in Nederland. Ik had er in ieder geval nog niet eerder van gehoord tot ik een advertentie van hen tegenkwam op Instagram. Vanaf dat moment was ik enthousiast en kon ik niet wachten om één van deze prachtige tassen toe te voegen aan mijn collectie.

De tassen van Gaston Luga zijn gemaakt van vegan kunstleer, sterk canvas en metalen details. De tassen hebben een typisch Zweeds ontwerp; minimalistisch en tegelijkertijd elegant. Deze tassen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor iedere gelegenheid; klinkt goed!

Ondanks dat Gaston Luga een prachtig aanbod heeft was de keuze voor mij niet heel moeilijk. De meeste tassen hebben een combinatie van twee kleuren en toen ik er eentje zag met roze werd ik gelijk enthousiast. Ik koos voor de Clässy Black & Pink Rugtas.

Het model 'Clässy' is strak, elegant en tegelijkertijd ook vrouwelijk. Dit komt met name door de combinatie van de gouden details én natuurlijk de roze flap. Wat betreft die gekleurde flap, je kunt bij Gaston Luga ook losse flapjes bestellen om je tas zo nog vaker te kunnen dragen; zo kun je de kleur flap aanpassen naar iedere outfit.

Ondanks dat ik normaal geen rugtas draag ben ik heel erg blij met dit exemplaar. Omdat ik een probleem heb met mijn nek kan het soms zwaar zijn om de hele dag een schouder- of handtas te dragen; hoe licht deze ook is. Omdat het gewicht dan naar één kant word verplaatst krijg ik hier sneller last van. Met een rugtas is het gewicht verdeeld over de volledige rug en heb ik eigenlijk weinig last van de tas.

Als ik de tas helemaal vol ga proppen is dat natuurlijk een ander verhaal; zo'n type ben ik echter niet. Ik vind het heerlijk dat de tas wat ruimer is, zo kan ik mijn laptop er in meenemen, en daarnaast kan ik er wat eten, mijn portemonnee en sleutels goed in kwijt zonder dat de tas zwaar of onhandig word.

De stevigheid van deze tas komt mede dankzij de fijne hengsels. Ondanks dat ze vrij dun zijn -zijn ze tegelijkertijd heel stevig. Je hebt niet het gevoel dat je hengsels elk moment van je tas af kunnen knappen en dat heb ik in het verleden met andere rugtassen wel eens gehad. Deze hengsels geven echter een hele fijne stevigheid én ze zijn wederom mooi roze.

Ik had niet verwacht dat ik ooit zo enthousiast zou worden over een rugtas, maar wat heerlijk is dit exemplaar! Ik gebruik hem op dit moment voornamelijk om mee te nemen naar mijn werk en ben er ontzettend tevreden over.

Extra leuk; met de kortingscode elegantic krijg je 15% korting op je aankopen! Bij aankoop van een rugtas krijg je ook nog eens een gratis limited edition canvas cadeau. Happy Spring! 

Gaston Luga Clässy Black & Pink Rugtas - €119.00
'' Draag jij wel eens een rugtas?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

8 opmerkingen

 1. Wauw, wat een prachtig exemplaar! Ik kende het merk ook nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi exemplaar. De zwart-lichtroze combinatie vind ik heel geslaagd.
  Ik was aan het twijfelen voor hetzelfde model in volledig zwart, maar ben toch voor de iets grotere versie gegaan om echt ook op vakantie mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, deze is ook mooi! Ik heb deze tas helemaal in het zwart en denk er net zo over als jij. Had nooit gedacht zo verliefd te worden op een rugtas maar hij is mooi en ook nog eens super praktisch. Heb hem bijna altijd bij me :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een perfecte rugtas voor jou haha, roze met goud. Ik vind hem supper mooi.

  Liefs Sabine <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo’n fijne rugzak he! Ik heb hem helemaal in het zwart ik gebruik hem als luiertas.
  X Robin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige tas heb je uitgekozen! Ik hoo allemaal goede verhalen over dit merk, dus ben ook erg benieuwd geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wauw, wauw! Wat een mooie rugtas. Ik gebruik dagelijks een rugtas. 'Helaas' hoeft mijn rugtas nog lang niet vervangen te worden, anders wist ik wel welk exemplaar ik zou kopen ;)

  Liefs,
  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige rugzak! Ik had ook deze kleurencombinatie gekozen :)

  BeantwoordenVerwijderen