Kunstnagels van Matte & Shimmer Beauty

Wat velen niet weten -tenzij je mijn blog al zeven jaar volgt- is dat mijn blog in eerste instantie een nagelblog was. Toen ik nog wat jaartjes jonger was had ik een flinke collectie omtrent nagellak en nail-art spullen. Mijn collectie bestond op een gegeven moment uit meer dan 1000 lakjes en ik denk dat je dan best mag zeggen dat je een verslaving hebt. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, al ben ik nog steeds dol op mooie nagels. Toen ik de vraag kreeg of ik de kunstnagels van Matte & Shimmer Beauty wilde testen kon ik daar uiteraard geen 'nee' tegen zeggen!

De nagels van Matte & Shimmer Beauty leken mij extra leuk om te testen; dit is namelijk het merk van Mariska (matteandshimmer.nl). Ik volg haar blog al een hele tijd en had de nagels hier al eens voorbij zien komen. Des te leuker was het om dit mailtje in mijn inbox te zien verschijnen!

Ondanks dat ik alle stijlen prachtig vond heb ik een keuze kunnen maken. Ik koos voor de varianten 'Babyboom' en 'Rosey'. Babyboom is een hele neutrale stijl die mij een beetje doet denken aan een french manicure. Rosey is daar in tegen héél erg opvallend door de sparkly roze glitters.

Laten we beginnen bij de verpakking! De nagels van Matte & Shimmer Beauty komen in schattige, roze doosjes. Deze doosjes zijn voorzien van gouden en roségouden details; ik vind ze fantastisch! In deze doosjes vind je de nepnagels; 24 stuks per setje. Doordat er verschillende maten in de set zitten kan je eenvoudig passen welke maten het beste geschikt zijn voor jouw nagels.

Wat betreft het aanbrengen van de nagels kan dit met de Matte & Shimmer nagellijm; deze kan je in de webshop meebestellen. Het fijne aan deze nagellijm is dat hij een kwastje in plaats van een puntje heeft. Hierdoor kan je de lijm eenvoudig en egaal verspreiden over de nagels!

Het eerste setje dat ik uitkoos zijn de Rosey kunstnagels. Dit zijn coffinvormige nagels, afgewerkt met roze glitters. Don't worry; de glitters geven totaal niet af en zitten stevig vast op de nagels. Om te testen hoe goed de glitters blijven zitten heb ik deze nagels er tijdens het douchen opgelaten; de glitters gaan nergens heen!

Naast dat de glitters goed blijven zitten vind ik ze ook simpelweg prachtig. Deze nagels zijn perfect voor tijdens een feestje, het zijn namelijk heuse eyecatchers! 

De tweede set die ik uitkoos zijn de Babyboom kunstnagels. Het handige van deze set is dat hij er ook is in een 'Short' versie; handig als je je nagels toch liever iets korter hebt. Ik heb echter gekozen voor de reguliere versie omdat ik deze net wat mooier vond!
De babyboom nagels hebben een ombre overgang van huidskleurig naar wit en doen mij een beetje denken aan een French Manicure, alleen dan mooier. Deze nagels hebben een hele natuurlijke uitstraling en zou je eigenlijk iedere dag kunnen dragen. De Rosey variant uiteraard ook, al vind ik die zelf net wat te glitterig voor dagelijks gebruik!

Wauw, wat een prachtige nagels zijn dit! De nagels zijn heel netjes afgewerkt zonder ruwe randjes en sluiten mooi aan bij de natuurlijke vorm van je nagels; dat wil met sommige kunstnagels nog wel eens tegenvallen. Bij deze sets hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken.

Wat betreft het aanbrengen van de nagels kan dit met de Matte & Shimmer nagellijm; deze kan je in de webshop mee bestellen. Het fijne aan deze nagellijm is dat hij een kwastje in plaats van een puntje heeft, waardoor je de lijm eenvoudig en egaal kunt verspreiden over de nagels!

Matte & Shimmer Beauty Kunstnagels - €9.95 per setje.
'' Welke nagels zijn jouw favoriet?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

12 opmerkingen

 1. Wat zijn ze beide prachtig! Xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De glitternagels zijn mijn favoriet! Heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er heel erg mooi uit! Ik kan alleen niet zo goed overweg met lange nagels :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik draag ze normaal ook alleen als ik een feestje heb, uit eten ga of iets in die richting! :)

   Verwijderen
 4. Mooooi! Ik zou zelf gaan voor de babyboom variant! Ik heb momenteel weer eens acrylnagels, misschien ga ik bij mijn volgende opvulafspraak ook voor Babyboom kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Ook ideaal dat je met die glitternagels niet met dat gedoe zit van glitternagellak er af krijgen. Ik vind die tweede ook heel mooi en natuurlijk, maar met zulke lange nagels zou ik niet kunnen werken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens het werk kan ik ze helaas ook niet dragen, maar voor een feestje vind ik het ideaal!

   Verwijderen
 6. De verpakking ziet er zeker mooi uit, daar heeft Mariska goed over nagedacht. Ik vind de glitternagels zelf het mooiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zien er allemaal zo mooi uit! Mocht ik geen gelnagels hebben, zou ik deze zeker overwegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de nagels echt prachtig! Alleen al de verpakking hihi

  BeantwoordenVerwijderen