Multi Review | Bourjois & Rimmel


Soms krijg ik pakketjes binnen die zo mooi bij elkaar aansluiten dat ik het een goed idee vind om ze allemaal in één review te stoppen. Dat soort reviews vind ik overigens ook altijd heerlijk; lekker veel producten met lekker veel informatie. Ik ontving onlangs de Bourjois Foundcealer, rouge fabuleux lipsticks én de Rimmel Lip Art Graphics. Ik testte al deze producten en deel mijn ervaring vandaag met je!


Ik begin met het product waar ik het meest nieuwsgierig naar was; de Bourjois Foundcealer stick. Ik hoor het je denken; de wat?! Maar nee, ik heb echt geen typefout gemaakt. Niet in die zin, althans ;). Dit is namelijk een nieuw product van Bourjois; een foundation en concealer in één.

Klinkt interessant natuurlijk, maar werkt het ook? Dit product is gemaakt in stickvorm en ondanks dat hij romig is vind ik hem té stroef om te gebruiken als foundation. Ik heb zelf namelijke een gevoelige huid en als ik hier te veel mee ga wrijven word mijn huid er niet blij van. Jammer, maar niet heel erg. Ik testte hem daarna als nog als concealer en daar werd ik weer wél enthousiast van.

Ik bracht de Foundcealer aan door deze recht vanuit de stick onder mijn ogen te smeren, waarna ik hem heb uitgeblend met het sponsje aan de onderkant van de stick. Ik moet zeggen dat ik hier niet veel van verwachtte -want de meeste applicators die bij een product zitten vind ik doorgaans niet prettig- maar wauw; wat een fijn ding is dit! Hij doet mij qua structuur en bouncy-ness een beetje denken aan de beautyblender, maar dan in een heel fijn vormpje.
De applicator doet bijzonder goed zijn werking, maar doet de foundation/concealer stick dat zelf ook? Wat mij betreft is het antwoord op die vraag heel makkelijk; ja. Ik denk dat bovenstaande foto's ook meer dan genoeg zeggen. Links zie je mijn gezicht zonder make-up en rechts heb ik de Bourjois Foundcealer gebruikt. 

Het eerste waar ik enthousiast over werd was de kleur; in de stick zag hij er namelijk een beetje donker uit maar op het gezicht is niets minder waar. Hij sluit mooi aan bij mijn huidskleur en ondanks dat ik hem doorgaans net een tintje lichter neem vind ik het zeker niet verkeerd.

Als concealer vind ik hem net romig genoeg en door de applicator onderaan het product een beetje nat te maken kun je er heel prettig mee werken. Je strijkt hem eenvoudig uit en blend hem in de huid, waardoor je achterblijft met een hele egale tint en een hele frisse blik. Ik ben dol op dit ding!

Bourjois Foundcealer - €18.99

Het tweede product van Bourjois is een prachtige lijn met nieuwe lipsticks. Deze lipsticks hebben een fabuleuze formule; intense kleur, een romige substantie én een satijnzachte finish. Aangezien ik de laatste tijd ontzettend fan ben van romige en glossy lipsticks werd ik hier gelijk enthousiast van!
Ik ontving drie van de nieuwe kleuren, al zijn er in totaal maar liefst zestien tinten. Kleine kans dat daar niets voor je tussen zit! Ik ontving van links naar rechts: 01 Abracadabeige, 04 Jolie Mauve en 12 Beauty and the Red. Drie totaal verschillende kleuren die ik ieder -zo in de huls- prachtig vind.
Tijd voor de swatches! Ik probeerde alle drie de lipsticks uit. Van links naar rechts:

01 Abracadabeige; ik ben dol op nude tinten en daardoor had ik al wel verwacht dat ik dit een mooie tint zou vinden. Abracadabeige vind ik zelf niet echt beige, het is meer een nude peachy/koraal tint. Desondanks vind ik hem prachtig! Deze brengt onwijs makkelijk aan en dekt perfect.

04 Jolie Mauve; ook deze kleur is nog vrij nude, al is hij net wat opvallender. Dit vind ik een perfect kleurtje voor bij een full glam make-up look, al is hij ook draagbaar genoeg voor overdag. Ook deze dekt perfect!

12 Beauty and the red; last but not least een vrij felle, rode tint. Ondanks dat de kleur nog steeds heel mooi is ben ik over deze lipstick net iets minder enthousiast. Het kost hierbij net wat te veel moeite om hem mooi op je lippen te krijgen. Zelfs als ik mijn uiterste best doe vind ik dat hij niet egaal genoeg is; het pigment is in deze lipstick beduidend minder dan in de andere twee. 

Al met al ben ik zeker enthousiast over deze lipsticks; de lichte kleuren zal ik zeker vaak gaan dragen. De lipsticks zijn ontzettend romig en brengen daardoor heel eenvoudig aan én zijn ook nog eens prachtig. Ik ben fan!

Bourjois Rouge Fabuleux Lipstick - €15.99 per stuk
Last but not least ontving ik ook drie van de kleuren van de nieuwe Rimmel 'Lip Art Graphic'. Dit is een lipstick & lipliner in één die je ook perfect zou kunnen gebruiken voor lip art. Ik ontving wederom drie kleurtjes en testte deze natuurlijk uit!
Naast de opvallend, smalle verpakking is ook de applicator bij deze lip art graphics heel erg opvallend. Het is een dun stokje met een bol puntje aan het einde. Deze zou ervoor zorgen dat je hem ook kunt gebruiken voor lip art, al vind ik hem daar zelf wat te dik voor. Als ik zie wat voor kunstwerken sommigen op hun lippen maken heb je daar echt een ultradun kwastje voor nodig, maar als lipstick en lipliner in één klinkt dit wel heel erg fijn.
Ik testte ze daarom vol nieuwsgierigheid uit en hoewel ik in eerste instantie ontzettend enthousiast ben over de applicator ben ik iets minder enthousiast over de dekking.

Laat ik beginnen bij de applicator; wat een heerlijk ding! Je trekt eenvoudig eerst een lijntje met het puntje en vult deze daarna in door de zijkant van de applicator plat op je lippen te leggen. Dit werkt ideaal en ook ontzettend snel.

De dekking daar in tegen; daar word ik niet heel wild van. De eerste kleur (links) is ontzettend mooi, maar dit is dan ook een vrij lichte kleur. Deze kleur komt dicht bij de kleur van mij eigen lippen en ziet er daardoor gelijk een stuk egaler uit. De tweede en derde kleuren zijn echter een stuk minder dekkend; hoeveel laagjes ik ook aanbreng, ik blijf een onverdeeld effect houden. Jammer!

Ik weet niet heel goed wat ik van deze lip art graphics moet vinden. Het idee vind ik fantastisch en de lichtste kleur vind ik prachtig; de andere twee kleuren zijn hem gewoon net niet. Ik denk dat ik echt een grote fan zou zijn als de formule net iets anders zou zijn waardoor ze net wat egaler dekten.

Rimmel London Lip Art Graphic - €10.99

Wat heerlijk om zoveel mooie, nieuwe producten tegelijk te testen! Ik ben over het algemeen ontzettend enthousiast over deze producten en heb er twee nieuwe favorieten bijgevonden; de Foundcealer van Bourjois en de Abracadabeige lipstick van Bourjois.

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

7 opmerkingen

 1. Prachtige producten, vooral de nieuwe lipsticks van Bourjois. De Jolie Mauve is zeker een kleurtje dat bij mij past.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Teresa Palm13-03-2019 08:41

  Wat een mooie review! De foundcealer lijkt mij erg fijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie items. De Foundcealer zou ik zelf ook als concealer gebruiken. Ik had er een tijd geleden ook een foundation (met een penseeltje) Van Bourjois, die beviel erg goed. Van de lipproducten vind ik Jolie Mauve het mooiste, dit is een kleurtje dat ik zelf ook zou dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijne review en mooie producten ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Foundcealer en de lipsticks van Bourjois zien er mooi uit. Van de Rimmel lipliners of lipsticks word ik niet heel enthousiast helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie producten! Vooral de lipsticks vind ik allemaal erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige producten en wat een mooi en tof resultaat! :)

  Liefs
  X

  BeantwoordenVerwijderen