Self Soft Luxurious Lipbalm & Fine Deluxe Bodyscrub


Al sinds ik voor het eerst een persbericht van het merk Self ontving was ik benieuwd naar dit merk. Mede dankzij de té schattige, roze verpakkingen. Ook omdat de producten mij simpelweg héél fijn leken. Ik kreeg onlangs de kans om twee van hun producten uit te proberen en die greep ik natuurlijk graag aan! Ik testte de Soft Luxurious Lipbalm én de Fine Deluxe Bodyscrub en deel mijn ervaringen vandaag met je.


Self is een 100% dierproefvrij merk én is daarnaast ook nog eens Vegan. Aangezien dit de laatste tijd heel populair is denk ik dat velen hier heel blij van zullen worden! Self heeft een 100% natuurlijke verzorgingslijn met producten die in België worden geproduceerd. Dat vind ik allereerst ontzettend tof; ik ben er altijd voorstander van als een merk zijn producten in Europa maakt.

Tijd om te gaan testen! Ik begon met het grootste item; de Fine Deluxe Bodyscrub. Deze komt in een prachtige, glazen pot met een roze deksel. Deze deksel heeft een houtachtige look en past daardoor perfect bij de natuurlijke uitstraling.

Is het product zelf ook zo fijn? Dat is natuurlijk het belangrijkste! Ik begin met de geur, waar ik gelijk al enthousiast van word. Het is geen geur die ik doorgaans zelf zou uitkiezen, maar nu ik hem geprobeerd heb vind ik hem des te fijner. Het is een frisse, citroen-achtige geur die ik voornamelijk heel erg lekker vind als ik hem in de ochtend gebruik; je wordt er namelijk gelijk wakker van.

Het fijne aan deze scrub -naast de frisse geur- is de structuur. Deze scrub is namelijk ontzettend fijntjes en voelt daardoor aan als een zachte peeling. Een grove scrub kan namelijk nogal hard zijn voor de huid, waardoor het scrubben doorgaans niet eens zo goed is. Met deze scrub heeft mijn huid echter nergens last van en voelt iedere scrub beurt als een heerlijke massage voor de huid.

Door de fijne korrels is deze scrub ook geschikt voor mijn gevoelige huid en dat vind ik ontzettend goed. Scrubs zijn namelijk heel moeilijk met een huid als de mijne; daardoor ben ik des te blijer dat ik een fijn exemplaar heb gevonden!

Self Fine Deluxe Bodyscrub - €42.50


Het tweede product dat ik mocht ontvangen is de Soft Luxurious lipbalm. Na al het koude weer van de afgelopen tijd hebben mijn lippen aardig wat te verduren gehad; des te meer reden om een fijne lipbalsem te gebruiken.

Ook de lipbalm wordt geleverd in een glazen potje met dezelfde, houtachtige deksel. Dit potje is een stukje kleiner en is daardoor het perfecte maatje om mee te nemen in je handtas. Zelf ben ik daarnaast echt dol op dit soort potjes; vind ik de laatste tijd veel fijner dan een stick.

Ik was even bang dat deze lipbalm dezelfde geur zou hebben als de scrub  (en van citrus op de lippen ben ik niet zo fan), maar gelukkig was dat niet het geval. Deze lipbalm heeft geen geur; het is puur een lipbalm met verzorgende ingrediënten. Daar ben ik des te blijer mee, dat is namelijk het geen wat ik het liefste heb bij een lipbalm.

En jeetje, wat een fijn ding is dit! Ik heb mijn oude, vertrouwde Vaseline tinnetjes inmiddels aan de kant gegooid en kan niet meer zonder mijn Soft Luxurious Lipbalm. Ik ben niet snel zó enthousiast over iets eenvoudigs als een lipbalm, maar deze is simpelweg fantastisch. Ik houd er van!

Soft Luxurious Lipbalm - €16.00

Wauw, wat een heerlijke producten zijn dit! Ik ben heel erg enthousiast over de producten van Self en ik kan dan ook niet wachten om een aantal van hen andere producten te gaan proberen. Wellicht zie je daar in de toekomst nog wel eens een review van verschijnen!


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.


12 opmerkingen

 1. Teresa Palm22-03-2019 08:31

  Wat een mooi merk! Lijkt mij leuk hier iets van te proberen, ik kende het nog helemaal niet.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit echt een prachtig merk en zou er dolgraag iets van proberen, maar toegegeven: ik vind het behoorlijk duur. Ik zie het merk hier in Antwerpen wel geregeld staan bij een paar van m'n favoriete winkels en kom dan iedere keer weer in de verleiding, dus misschien ooit! 💁🏻‍♀️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De scrub is inderdaad wat duurder, maar je doet er wel lekker lang mee! Ik ben benieuwd :)

   Verwijderen
 3. Ik vind de producten er heel erg mooi uit zien. Die lipbalsem lijkt me inderdaad super lekker. Schattig ook dat roze dekseltje, past echt bij jou weer hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh lijken mij super fijne producten. Ze zien er ook super leuk uit, very cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie producten en verpakking!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw de verpakking is echt heel leuk gemaakt! lijkt mij een fijn product

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super mooie verpakking ook!;)
  X Robin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Self is een van die merken die ik ook graag nog eens wil uitproberen. Vind hun producten zo'n mooie uitstraling hebben: heel clean en vrouwelijk. Goed dat de inhoud ook nog eens 100% natuurlijk en vegan is en dat deze twee producten jou bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh myyyy. Hier word ik écht blij van. Vegan, dierproefvrij, roze verpakkingen. ♥ De frisse geur van de bodyscrub lijkt me echt goddelijk. En die lipbalm, wat ziet er goed uit! En dat houten dekseltje is ook zo'n leuk detail. Ja, ik ben echt enthousiast, haha. Zit er geen minerale olie in de lipbalm?

  BeantwoordenVerwijderen