The Balm Nude Dude Volume 2 Oogschaduw Palette


Het is weer tijd voor een review van The Balm! Onlangs heb ik al een aantal items van dit prachtige merk gereviewd en vandaag is het tijd voor het laatste item dat ik recentelijk aan mijn make-up collectie toevoegde. Ik heb het over het 'Nude Dude Volume 2' palette. Een palette met 6 heerlijke mannen. En ohja, ook oogschaduw!Het Nude Dude Volume 2 palette is de opvolger van het originele 'Nude Dude' palette, wat alweer een aantal jaar geleden uitkwam. Hetzelfde geld voor dit palette, al had ik hem al die tijd nog niet weten te bemachtigen.

Nu ik hem wel heb ben ik natuurlijk des te enthousiaster! Dit palette bevat namelijk twaalf prachtige oogschaduws én zes knappe mannen; wat wil je nog meer?


Van links naar rechts zijn de kleuren als volgt;
Rij 1: Fearless, Flawless, Firm, Flirty, Friendly & Fierce
Rij 2: Fabulous, Faithful, Fit, Felsty, Funny & Fine

Dit palette is een mooie combinatie van zowel matte als shimmery kleuren. Zelf vind ik dat altijd een hele fijne combinatie; ik gebruik maar zelden een palette waar enkel matte of enkel shimmery tinten in zitten. Juist de combinatie van beide vind ik een musthave voor een mooie oogschaduwlook.

Naast dat de kleuren een mooie combinatie van matte & shimmers zijn vind ik het ook prettig dat de kleuren niet allemaal op elkaar lijken. Dat wil namelijk nog wel eens gebeuren bij een nude palette! Toch bevat dit palette heel veel verschillende tinten; van beige tot bruin en van paars tot zwart.


Tijd voor de swatches! Op bovenstaande foto zie je de eerste zes kleuren op een rijtje; fearless, flawless, firm, flirty, friendly & fierce. Al deze kleuren zijn onwijs goed gepigmenteerd én hebben ook nog eens prachtige shimmers. Ik ben met name heel enthousiast over die shimmerende kleuren; droog aangebracht zijn ze namelijk al prachtig. Nu breng ik dit soort oogschaduws zelf altijd nat aan en daardoor zijn ze nóg intenser; I love it.


De tweede rij; fabulous, faithful, fit, felsty, funny & fine zijn wederom zes prachtige tinten. De enige tint die van deze rij een beetje wegvalt is fabulous, al is dit ook een transitie kleur en hoef je er daarom als droge swatch niet heel veel van te verwachten. Op het ooglid doet hij wat hij moet doen en dan is het een prima basis voor de andere tinten!

Wauw, wat een prachtig palette is dit! Natuurlijk is het niet het meest vernieuwende palette -inmiddels zijn er namelijk zoveel prachtige nude palettes!-, maar een plaatje is het zeker. Met name als je (net als ik) dol bent op de retro uitstraling van The Balm is dit een aanrader voor je collectie!

The Balm Nude Dude Volume 2 Oogschaduw Palette - €18.95 
'' Heb jij producten van The Balm in je make-up collectie?

Dit artikel bevat een product die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

8 opmerkingen

 1. Ziet er een tof palette uit! Inderdaad goed dat de kleuren niet allemaal op elkaar lijken. Fijn prijsje, ook. Ik heb nog nooit iets van theBalm geprobeerd, maar mijn beste vriendin blijft het merk aanraden. Binnenkort maar eens iets in huis halen, dus. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtig palette! Ik kende het merk nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie, ik snap dat je hier enthousiast over bent haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeeh mooi palette! Ik vind de verpakking ook heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kleuren! Vind de verpakking ook super leuk hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al die namen beginnend met een F, zo leuk! Ik heb het nude tude palette ook, ik vind hem geweldig. Deze ziet er ook goed uit, net weer even andere kleuren. De variatie erin spreekt me wel erg aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi palette en wat een leuke en originele vormgeving met 6 'hunks' vind de oogschaduw er ook erg goed uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige kleuren zeg! I like it!

  BeantwoordenVerwijderen