3 Nieuwe INIKA mascara's

Ondanks dat ik al veel merken ken op het gebied van beauty komen er ook wekelijks nieuwe merken op mijn pad. INIKA was er de afgelopen tijd ééntje van. Alle producten van dit merk zijn 100% natuurlijk, vegan, halal en cruelty-free. Dat klinkt natuurlijk heel erg goed! Ik mocht drie mascara's van dit merk ontvangen en deel mijn ervaringen vandaag met je.

Ik ontving in totaal drie mascaras; de curvy lash, de bold lash en 'the mascara'. Van deze drie mascara's is de eerste die ik probeerde de curvy lash.

Laten we beginnen bij de vormgeving van deze mascara's! De mascara's van INIKA zijn eenvoudig vormgegeven in een zwarte huls met daarop een gouden bedrukking van de merknaam en de naam van de mascara. Simpel, eenvoudig en stylish. Ik vind hem leuk!
En dan de mascara zelf. Het borsteltje van de curvy lash is een klein beetje gebogen en bevat kleine, zachte haartjes. het borsteltje begint en eindigt wat smaller, met meerdere haartjes in het midden. Een borsteltje waar ik inderdaad zelf snel voor zou kiezen.

Ter vergelijking zie je links een foto zonder mascara en rechts een foto mét de mascara. Bij beide foto's heb ik mijn wimpers niet gekruld en heb ik afgezien van de mascara geen andere producten op mijn wimpers gebruikt.

Ik ben eigenlijk gelijk enthousiast door deze mascara; wat een mooi effect! Ik heb van mijzelf hele lichte wimpers en zonder mascara zijn ze eigenlijk vrijwel niet zichtbaar. Met de mascara worden ze een stukje gekrulder, zijn ze mooi zwart én merk ik dat ik geen last heb van klontjes. Hier ben ik enthousiast over!

INIKA Curvy Lash Vegan Mascara - €28.50
De tweede mascara die ik testte is de Bold Lash. Deze heeft -zoals de naam het al zegt- ook gelijk een dikkere verpakking. De huls en het handvat van de mascara zijn beide wat breder en vind ik van de drie ook het fijnste om in de hand te houden.

Het borsteltje van deze mascara is vrij egaal en bevat overal evenveel haartjes. Dit soort borsteltjes kunnen snel voor veel volume zorgen en dat effect hoopte ik ook bij deze mascara te ontdekken.
Maar helaas moet ik eerlijk zeggen dat deze mascara niet helemaal voor mij is weggelegd. Deze mascara is vrij droog en is daarom moeilijk aan te brengen op de wimpers. Ik merk dat mijn wimpers ook niet zo zwart zijn als bij de curvy lash én ze zien er wat kruimeliger uit. Dat komt voornamelijk door de droogte van de mascara, hierdoor korrelt hij namelijk een beetje.

INIKA Bold Lash Vegan Mascara - €30.50
Last but not least hebben we nog één mascara over; The Mascara. Met zo'n naam verwacht je natuurlijk heel wat; tijd om te kijken of de mascara net zo fantastisch is als hij klinkt.

Te beginnen met het borsteltje. Deze mascara heeft een kegelvormig borsteltje dat van dik naar dun uitloopt. Dit soort borsteltjes zijn perfect voor het aanbrengen van mascara in de hoekjes én ook voor op de onderste wimpers. Doordat het puntje wat smaller is smeer je hier namelijk minder snel mee.
Bij het aanbrengen merk ik wederom dat deze mascara een stukje droger is, al vind ik hem wel stukken fijner dan de Bold Lash. Deze mascara spreid mijn wimpers iets meer, ziet er wat zwarter uit én geeft mijn wimpers toch een stukje meer lengte en volume. Deze mascara geeft een heel mooi en natuurlijk effect; perfect voor dagen waarop een 'no make-up' make-up look wilt maken.

INIKA The Vegan Mascara - €30.50
Op bovenstaande foto zie je alle drie de mascara's nog eens op een rijtje; curvy lash, bold lash & the mascara. Mijn favoriet blijft overduidelijk curvy lash; deze mascara gebruik ik op dit moment zelfs dagelijks.

Extra leuk: ik heb tevens een leuke kortingscode voor jullie. Je kunt deze mascara's bestellen via de webshop van biocareonline en ontvangt dan maar liefst 20% korting op je aankoop met de code 'kelly20'.

'' Wat is jouw ultieme favoriete mascara?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

7 opmerkingen

 1. Die curvy lash vind ik jou ook het mooiste staan! Ik gebruik nu een waterproof mascara van Catrice!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn favoriet is ook de curvy. De andere twee vind ik voor het geld niet heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind Curvy Lash ook de mooiste. The Mascara lijkt me ook goed, maar Bold Lash doet écht niet wat de naam belooft. Mijn favoriete mascara is denk ik de Tarteist Lash Paint van Tarte. Binnen een paar maanden gaan we naar Parijs – hoog tijd om wat Tarte-mascara's in te slaan bij Sephora! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh wat heerlijk, geniet ervan! Klinkt inderdaad als een fijne mascara. :)

   Verwijderen
 4. Ik kende dit merk ook nog niet. Ik vind het effect van the mascara het mooiste, ik houd wel van mascara's die aanwezig zijn. Mijn favoriete mascara is de Hypnôse van Lancôme.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De bold lash vind ik echt mooi staan bij jou! Ik kende het merk ook niet.
  Momenteel gebruik ik ene van Yves Rocher. :D

  xo Noor
  www.nonstopnoor.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die laatste ziet er zó goed uit! Mooi effect op je wimpers. En wat tof dat ze 100% vegan zijn! Yay :D

  BeantwoordenVerwijderen