3 Nieuwe theetjes


Ik ben dol op thee. Hoewel ik ook prima een kopje koffie lust heeft thee altijd mijn voorkeur gehad, voornamelijk omdat het mijn lichaam een rustiger gevoel geeft. Ik drink doorgaans alleen maar zwarte thee, maar ook daar zijn heel veel soorten in te vinden. Ik ontving onlangs een heel leuk theepakketje en deel deze vandaag met je!


Ik ontving dit pakketje van een hele leuke webshop, welke ik recentelijk ontdekte. Via de webshop van Thee van de markt kun je allerlei soorten thee scoren, van zwarte thee tot kruidenthee of zelfs fruitthee.

Ik ontving drie soorten van mijn favoriete thee; zwarte thee. Dit zijn overigens allemaal losse theetjes, welke je eenvoudig kunt gebruiken in combinatie met een filter. Filtertjes heb ik natuurlijk genoeg -ik drink namelijk bijna alleen maar losse thee- en die mochten ook nu weer uit de kast worden getrokken.

De eerste smaak die ik ontving was de smaak bosvruchten. Normaal gesproken ben ik niet zo'n grote fan van fruitthee, maar als het in combinatie is gedaan met zwarte thee durf ik het best aan! Toen ik deze thee inschonk kwam mij al een heerlijke geur tegemoet en datzelfde gold voor de eerste slok. Wat is deze lekker! Je proeft voornamelijk zwarte thee, maar in de nasmaak is een vleugje zoetigheid -de bosvruchten- te proeven. Heel zacht en absoluut niet overheersend, zoals ik normaal wel van fruitthee gewend ben. Zeker voor de zomer vind ik dit echt een leuke afwisseling!

Hoewel ik de bosvruchten thee erg geslaagd vond is mijn favoriet toch de Oostfriese Bladmelange. Dit is de meest 'eenvoudige' thee en kun je dus vergelijken met de klassieke zwarte thee smaak. Deze is heel vol van smaak en vrij sterk, al ben ik daar persoonlijk heel erg gek op. Deze zak is inmiddels al halverwege, want wat een lekkere smaak is dit!

Last but not least ontving ik de smaak 'Framboos lavendel', wederom een fruitthee. Deze thee heeft echter de combinatie met lavendel en daardoor maakte hij mij heel nieuwsgierig. Lavendel ruikt namelijk heel erg lekker, maar de smaak?

Gelukkig proef je de lavendel niet echt, maar ruik je hem wel. De framboos vind ik ook hier heel subtiel aanwezig, net als bij de bosvruchten. Dit is echt een hele rustgevende geur en daarom drink ik er graag een kopje van voor het slapengaan. De combinatie van framboos, lavendel en vanille is heel zacht en ontspannend!

Ik had niet verwacht dat ik over alle drie de smaken zo enthousiast zou zijn, maar ik kan er niets anders van maken. Deze theesmaken zijn mij onwijs goed bevallen!

90 Gram losse thee - €3.95
'' Drink jij wel eens losse thee?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

 1. Ik ben dol op thee, en drink het liefste losse thee. De lavendel framboos lijkt mij heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die middelste lijkt mij ook het lekkerste! Leuke review. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben dol op lekkere theesmaakjes. Deze zien er allemaal lekker uit.

  Liefs Sabine <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dol op thee zeker bosvruchten drink ik erg vaak. Wat is jouw favoriete thee?
  X Robin

  BeantwoordenVerwijderen