CCO Shellac Nagels


Tegenwoordig zijn er talloze manieren om je nagellak een stukje langer te laten zitten; gellak, acryl of bijvoorbeeld shellac nagels. In die laatste categorie heb ik onlangs een nieuw merk ontdekt; CCO. Ik ontving hiervan een basisset (base coat, top coat en gel cleanser) en drie kleurlakjes. Nieuwsgierig naar mijn ervaring met dit merk? Lees dan snel verder!


Wat betreft gellak en shellac heb ik al heel wat merken geprobeerd, al had ik van CCO nog nooit eerder gehoord. Des te nieuwsgieriger was ik om dit merk uit te proberen!

Ik ontving drie kleurtjes, welke van links naar rechts als volgt zijn;
Grapefruit Sparkle
Bare Chemise
Rose Bud

Al deze kleurtjes hebben een -hoe kan het ook anders!- roze ondertoon. Grapefruit Sparkle is een metallic roze kleur met een hele bijzondere shimmer. Bare Chemise is wat meer nude en is daarbij een stukje bruiner. Rose Bud is felroze en daarmee perfect voor de zomer.

De CCO producten werken -net als iedere andere gellak die ik hiervoor heb geprobeerd) heel erg eenvoudig:

Begin met het vijlen van je nagels. Ik doe dit met een zachte gritvijl, gevolgd door een blokvijl. Hiermee maak je de nagels wat ruwer waardoor de lak uiteindelijk langer blijft zitten. Daarnaast vijl ik ook mijn nagels in de gewenste vorm. Om mijn nagels vrij van pluisjes te maken gebruik ik een pluisvrije nail wipe én de CCO gel cleanser om mijn nagels schoon te maken.

Tijd om aan de slag te gaan met de lakjes! Ik begin met de gellak base coat, welke je dun aanbrengt. Belangrijk hierbij is om de top van je nagel te sealen, anders zal je gellak hier sneller gaan slijten. Hard deze base coat uit onder je UV lamp voor 2 minuten. Heb je een LED lamp? Dan is 30 seconden voldoende.

Na de base coat ga je verder met een kleurlak. Deze breng je wederom in een dunne laag aan om vervolgens even lang als de base coat uit te drogen. Het mooiste is om twee laagjes aan te brengen voor een ultiem dekkend resultaat. Bij de kleur Grapefruit Sparkle had ik zelf vier laagjes nodig om hem volledig dekkend te krijgen.

Als je kleurlak is uitgehard ga je verder met de top coat. Deze breng je aan over de kleurlak en laat je nogmaals 2 minuten onder je UV lamp uitharden. Als je deze stap hebt voltooid hoef je alleen de nagels nog af te nemen met een pluisvrije nail wipe en wederom de nail cleanser.

De shellakjes van CCO brengen heel eenvoudig aan, strijken mooi uit en dekken goed. De enige kleur die wat meer laagjes nodig heeft is Grapefruit Sparkle, al kan je deze kleur ook over een ander lakje aan brengen (wit bijvoorbeeld) om hem sneller te laten dekken.

Al met al ben ik heel erg enthousiast over deze manicure van CCO Shellac, welke ik van Shellac4U ontving. Ik heb mijn nagellak er nu zes dagen op zitten en ben tot nu toe heel tevreden met het resultaat, al zal ik jullie natuurlijk op de hoogte houden over hoelang de lak mooi blijft.

CCO Shellac Starter Set (zonder lamp) - €47.50
'' Heb jij al eens shellac/gellak geprobeerd? 

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen. 
Lees hier mijn disclaimer.

9 opmerkingen

 1. Prachtige kleurtjes en foto's! Ik kende dit merk nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kleurtjes. Ik zou ze ook zeker allemaal dragen! Het merk zelf ken ik nog niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleurtjes! Ik vroeg me altijd al af wat het verschil tussen gellak en shellac was. Ik dacht eigenlijk dat het gewoon een merknaam was ofzo, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Shellac is de merknaam van een gel die als nagellak wordt aangebracht en moet uitharden onder de UV-lamp. Gellak hoef je niet uit te harden onder een lamp. :)

   Verwijderen
 4. Mooie kleurtjes, vooral de koraalroze kleur vind ik prachtig. Ik heb zelf nog geen ervaring met dit merk, maar wel met Pink Gellac en Impulss.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze zien er heel fijn uit! Vooral de Rose Bud vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een mooie kleurtjes <3 Het lijkt me ideaal, gellak.

  BeantwoordenVerwijderen