Kneipp Douches Be Happy & Clear Mind


Kneipp lanceert twee nieuwe douches; Be Happy en Clear Mind. Deze nieuwe douchegels zijn voorzien van verrassende, nieuwe geuren én zijn ook nog eens heel duurzaam. Nieuwsgierig naar deze nieuwe producten? Ik testte ze voor jullie uit!

Bij het lezen van het persbericht over deze nieuwe douchegels werd ik gelijk enthousiast. Ze schijnen namelijk goed voor ons te zijn, maar ook voor onze omgeving. Zo zijn de flessen gemaakt van rPET-materiaal, wat inhoud dat het 100% gerecycled kunststof is. Dit is grotendeels afkomstig van plastic afval en kan daardoor steeds opnieuw gerecycled worden. Zo heb je toch een plastic verpakking, maar wel eentje die opnieuw kan worden gebruikt!

Daarnaast zijn ook de etiketten nog eens gemaakt van steenpapier; steenpapier wordt niet gemaakt van bomen en is daardoor een stuk duurzamer in productie. Zo wordt er minder water verbruikt en komen er geen zuren en bleekmiddelen bij kijken én kan het worden afgebroken door middel van zonlicht. 
Dat klinkt natuurlijk al heel erg goed, maar zijn de douchegels ook daadwerkelijk zo fijn als ze klinken? Ik heb ze allebei inmiddels een paar keer gebruikt en kan alvast zeggen dat ik héél erg enthousiast ben.

Ik begin allereerst met de verpakking, welke ik zelf heel erg mooi vind. De douchegels zien er chique én heel schoon uit, als je snapt wat ik bedoel. Het is een hele rustige verpakking die goed past bij Kneipp, maar tegelijkertijd ook echt een soort luxe uitstraalt. Ik vind hem in ieder geval erg geslaagd!

In totaal brengt Kneipp twee nieuwe douches uit, waarvan de eerste 'Clear Mind' heet. Deze heeft verfrissende en energiegevende geuren van munt en rozemarijn, welke kunnen zorgen voor rust in je hoofd. Dit is een hele frisse, aromatische geur die ik zelf érg prettig vind. Niet een hele sterke mint geur, maar juist nét minty genoeg.

Ik vind het vooral fijn om deze twee douches in de ochtend te gebruiken en merk inderdaad dat ik er gelijk een stuk helderder van wordt. Ik ben gelijk wakker én heb ook nog eens een zachte huid want jeetje! Wat schuimen deze douches heerlijk. Mijn huid voelt niet alleen schoon, hij voelt ook heel erg zacht. En last but not least blijft de geur na het douchen nog eventjes hangen, iets wat ik maar zelden meemaak bij een douchegel.
Ondanks dat ik enthousiast ben over Clear Mind, ben ik nog enthousiaster over Be Happy. Dit is pas echt een lekkere geur, een geur die ik ook daadwerkelijk zelf zou kopen! En dat terwijl ik normaal helemaal niet van de zoete geuren zoals mandarijn houd.

In combinatie met vetiver is deze geur juist een stuk minder overheersend en is het een hele frisse, maar tegelijkertijd ook rustige mandarijngeur. Ik vind hem lekker om te gebruiken in de lente (en ongetwijfeld ook straks in de zomer) en gebruik ook deze het liefste in de ochtend.

Eigenlijk doen alle douchegels evenveel voor mijn huid, maar als ik moet kiezen geef ik toch de voorkeur aan Be Happy. Simpelweg omdat deze geur mij het meest happy maakt! Ik ben heel erg tevreden over deze nieuwe toevoeging aan het assortiment!

Kneipp Douches Be Happy & Clear Mind - €6.99 per stuk.
'' Welke geur spreekt jou het meeste aan?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

5 opmerkingen

 1. Ze klinken echt beide heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kneipp is zo'n fijn merk. Mij spreekt Clear Mind het meeste aan als geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze allebei heel erg lekker klinken!

  X Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De flessen zien er inderdaad super mooi uit en nog milieuvriendelijk ook dus. Be happy spreekt mij ook het meeste aan, heb namelijk een zwak voor frisse citrusgeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze staan allebei op mijn lijstje 'mee te nemen' als ik bij de drogisterij ben ;)

  BeantwoordenVerwijderen