Benefit Smooth It Off! Cleansing Exfoliator

Skin Care is iets wat mij altijd heel erg geïnteresseerd heeft; ik ben dol op het proberen van nieuwe producten en het vinden van favorieten, maar tegelijkertijd ben ik hier heel specifiek mee. Er zijn weinig producten die daadwerkelijk in mijn dagelijkse routine terecht komen, maar als ik eens zo'n pareltje heb gevonden ben ik dan ook des te blijer. Als je mijn blog al wat langer volgt weet je misschien dat ik een paar jaar geleden dol was op de Skin Care producten van Benefit. Mijn skin care routine bestond zelfs een tijdje uit alleen maar producten van dit merk, zo gek was ik er op. Tot voor kort gebruikte ik geen enkel product van Benefit dagelijks in mijn reinigingsroutine, al kwam daar onlangs verandering in. Ik ontving namelijk de Benefit Smooth It Off! Cleansing Exfoliator, en daar werd ik weer erg enthousiast van.

De reden dat ik eigenlijk niet meer zo veel Benefit producten gebruikte in mijn dagelijkse routine is simpelweg de prijs. De prijzen van deze Benefit producten liggen vrij hoog en gaan niet allemaal even lang mee. Voor sommige producten heb ik het geld er nog wel voor over, maar voor sommige producten helaas niet. Nu kreeg ik dit product opgestuurd van Luxplus; een website waar je deze producten een héél stuk goedkoper. Zo kost deze exfoliator normaal €24.95 en shop je hem bij Luxplus voor slechts €16.95.

Maar goed, of ik deze Cleansing Exfoliator net zo fijn zou gaan vinden als de andere Benefit producten was natuurlijk nog maar de vraag. Laten we daarbij beginnen met de vormgeving!

De vormgeving van deze tube is -net als de gehele Benefit skin care collectie- heel erg mooi. Het is een combinatie van de lichtblauwe tube met de kurk-look dop, welke zorgt voor een hele frisse uitstraling. Het doet mij een beetje aan de zee denken en daarbij krijg ik toch al snel een fris en fijn gevoel. Het oogt heel schoon en luxe in je badkamer, zeker als je meerdere van deze producten naast elkaar hebt staan!

Ook die geur geeft mij gelijk een heel fris en schoon gevoel. Het is een frisse geur waarbij ik heel duidelijk zeezout ruik, iets waar ik persoonlijk dol op ben. Daarnaast vind ik het prettig dat ondanks dat het een frisse geur is, de geur héél subtiel is. Bij skin care vind ik dat zelf toch het allerprettigste; eigenlijk vind ik alleen lip scrubs prettig met een geur die meer aanwezig is.

Bij het proberen van een exfoliator vind ik het toch altijd even spannend; hoe grof is de korrel namelijk? Omdat ik een hele gevoelige huid heb ben ik vrij voorzichtig met dit soort producten en moet de korrel héél fijn zijn wil ik hem op mijn gezicht gebruiken. Gelukkig was dat bij dit product absoluut het geval en is de korrel zo fijn dat je hem bijna niet voelt.

Ondanks dat je hem nauwelijks voelt merk ik wel degelijk verschil na het gebruik van deze exfoliator. Op zich ziet mijn gezicht er niet veel anders uit, maar als ik van dichterbij ga kijken merk ik dat vooral de huid bij mijn neus er een stuk beter uit ziet. Hier heb ik nog wel eens last van wat velletjes en die zien er na gebruik een stuk beter uit.

Ik ben eigenlijk weer heel tevreden over dit product van Benefit en heb hem op dit moment op mijn douche plankje staan, waar ik hem zo'n twee keer per week gebruik. Dit soort producten gebruik ik zelf het liefst niet té vaak, maar als je dat wel wilt kan dat natuurlijk ook!

Benefit Smooth It Off! Cleansing Exfoliator - €24.95 óf €16.95 als je een abonnement hebt bij LuxPlus.

'' Heb jij al eens iets van de Benefit skin care producten geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

13 opmerkingen

 1. Klinkt als een heel fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's! Handig dat ze hier zo veel goedkoper te bestellen zijn, zeker een tip om te onthouden!

  Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat scheelt mooi qua prijs, goede tip! Ik ben dol op scrubs/exfoliators en merk vaak dat mijn huid daarna weer heerlijk glad aanvoelt. Benefit ken ik overigens wel, maar eigenlijk nooit wat van gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk hé! Dat vind ik ook altijd het fijne er aan. Ik ben benieuwd -als je toch ooit iets gaat kopen van dit merk- wat je er van vindt! :)

   Verwijderen
 4. Benefit is jarenlang mijn favoriete merk geweest, ik word nog altijd zo blij van hun leuke verpakkingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk zijn ze hé! Ik begin het ook weer helemaal te herontdekken.

   Verwijderen
 5. Jouvence.nl28-06-2019 12:50

  Klinkt goed! Voor de verpakking alleen al zou ik hem kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Ik heb eigenlijk nog nooit skincare van dit merk gebruikt bedenk ik me nu, alleen make-up.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De verpakking is alleen al fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen