Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Al jaren lees en hoor ik lovende reviews over de Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Vooral bij Engelse en Amerikaanse Youtubers is dit product onwijs populair en heb ik het bij al mijn favorieten wel eens voorbij zien komen. Om de een of andere reden heb ik het product zelf nog nooit geprobeerd. Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het toch van mij en besloot ik dit product eindelijk eens te gaan proberen.

Een product reviewen met zulke hoge verwachtingen vind ik toch altijd wat spannender dan een product waar ik nog niets (of weinig) over heb gelezen. Dan weet je niet wat je moet verwachten, terwijl je nu toch van te voren al een beetje een verwachting hebt. Als iedereen er zo lovend over is moet het wel een goed product zijn, niet waar?

Nu ben ik zelf vrij kieskeurig en geloof ik iets pas écht als ik het zelf heb geprobeerd. Tijd om dat met deze Eight Hour Cream te doen!

Te beginnen bij de verpakking; simpel. De tube komt allereerst in een wit kartonnen randje, verfraaid met een zilveren randje en een subtiele aanwezigheid van rood. De verpakking oogt luxe, evenals de tube zelf. Ook deze is eenvoudig en eveneens luxe ogend. Doordat de tube vrij dun en lang is vind ik hem ook heel erg gemakkelijk om mee te nemen onderweg, hij glijd eenvoudig je tas in!
Een mooie verpakking is echter leuk; maar wat doet het product zelf? De Elizabeth Arden Eight Hour Cream is eigenlijk een soort multifunctioneel wonderproduct; zo wordt hij omschreven, althans. Je kunt hem gebruiken op droge plekjes over de gehele huid én als lip balsem.

Wat betreft droge plekjes heb ik er genoeg, waarvoor ik normaliter snel naar mijn Lemony Flutter van LUSH grijp. Ik besloot dit een week lang echter niet te doen en deze in te ruilen voor mijn nieuwe vriendin; de Eight Hour Cream. Deze smeerde ik gewillig op alle droge plekjes, welke voor mij voornamelijk mijn ellebogen, vingers en nagelriemen zijn.

Bij dat smeren werd ik helaas niet gelijk enthousiast, voornamelijk omdat de substantie heel vet is. Doordat dit product voornamelijk bestaat uit vette ingrediënten voelt hij ook zo aan en is hij daarnaast een beetje plakkerig. Nu ben ik de beroerdste niet - ;) - en gaf ik het product een minuutje de tijd om een beetje in de huid te kunnen trekken. Zoals ik al had verwacht verdween dit plakkerige gevoel als sneeuw voor de zon en kon ik mijn handen weer volledig gebruiken.

Als tweede probeerde ik dit product ook voor mijn lippen, die zijn namelijk al-tijd droog in deze tijd van het jaar. Ook hier besloot ik mijn oude vertrouwde tinnetje Vaseline aan de kant te gooien en hem te verwisselen voor de Eight Hour Cream. En ja, ook hier word ik er eigenlijk heel erg tevreden van! Het enige wat ik merk bij mijn lippen is dat ze in het begin een beetje tintelen, wat naar mijn verwachting komt omdat er vrij veel parfum in dit product zit.

Maar hé, al met al hoor je mij niet klagen! Ik had al eens gelezen dat je dit product beter niet kon gebruiken met een gevoelige huid door de hoeveelheid parfum, maar zelf heb ik daar weinig last van gehad. Ik vind hem voornamelijk heel fijn voor de droge plekjes op mijn ellebogen en andere lichaamsdelen. Voor mijn lippen vind ik mijn Vaseline toch net iets prettiger, maar als je onderweg bent is het ideaal om dit product in je tas te kunnen gooien in plaats van meerder andere potjes.

Ik ben enthousiast en ben héél erg benieuwd of jullie dit product al eens hebben geprobeerd!

Elizabeth Arden Eight Hour Cream 50 ML - €31.95 óf €13.95 als je een abonnement hebt bij Luxplus.
'' Hoe is jouw ervaring met de Elizabeth Arden Eight Hour Cream?

Dit artikel bevat een product die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

  1. Fijn dat hij de verwachting nakomt! Hij klinkt erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit product staat al een tijd op mijn lijstje om te kopen. Fijne review!

    BeantwoordenVerwijderen