Rimmel Jelly Collection


Geïnspireerd op K-beauty lanceerde Rimmel kort geleden een nieuwe collectie; Jelly. Deze collectie bestaat uit maar liefst veertien producten (vijf blushes, vier highlighters en vijf glitter gel toppers), elk met een 'jelly' achtige textuur. Nieuwe producten als deze vind ik zelf altijd erg leuk en daardoor was ik des te nieuwsgieriger om de producten uit te proberen. Ik testte er in totaal drie en deel deze vandaag met jullie!

Ik begin natuurlijk met de verpakking, welke bij deze collectie vrij simpel is. De collectie is gesierd met zwarte dopjes met daarop een holografische print; wat mij betreft goed passend bij de textuur van deze collectie. Jelly is toch wat speelser en dat geldt ook voor holografische prints.


Ik begin met het product wat mij gelijk het meeste aansprak; de highlighter. Ik ontving deze in de kleur #040 Shifty Shimmer, wat in het potje een barbieroze kleur met een flinke laag glitters is. Roze doet het bij mij altijd goed en zo'n opvallende kleur maakt mij nog nieuwsgieriger.

Bij het swatchen voel ik inderdaad gelijk dat de textuur heel anders is dan een cream product. Hij voelt inderdaad jelly aan; een beetje te vergelijken met de shower jellies van LUSH. Daar was ik altijd heel dol op, mede dankzij -inderdaad- de textuur.

Wanneer je hem aanbrengt voelt het product daar in tegen exact hetzelfde als een cream product; het enige verschil wat ik merk is dat de jelly wat kouder aanvoelt.

Met cream producten heb ik altijd een beetje een haat-liefde verhouding; voor een highlighter of oogschaduw kan het prima, maar als blush word ik er doorgaans iets minder enthousiast van. Die vind ik meestal wat minder prettig blenden en daardoor krijg je al snel een vlekkerig effect.

Deze highlighter is daar in tegen wel een toppertje; ik denk zeker als je naar een festival gaat dat deze onwijs gaaf is. Hij is heel opvallend door de vele holografische glittertjes, maar de roze kleur is een stuk subtieler als je hem swatcht of aanbrengt op de huid. Hij neigt nu zelfs meer naar rosé-goud. Hoewel ik hem niet op dagelijkse basis zou gebruiken vind ik deze voor een speciale gelegenheid héél erg gaaf!


Het tweede product dat ik ontving is de Jelly blush in de kleur #001 Melon Madness. Deze kleur vind ik er op het oog een beetje heftig uitzien voor mijn lichte huidskleur, maar de swatch kan natuurlijk heel wat anders zeggen.

En inderdaad, op de swatch is hij gelijk een stuk minder heftig. Wel is hij voor mijn huid helaas nog steeds te donker, al hoe weinig ik van dit product aanbreng. Ik merk ook bij deze blush dat ik er moeite mee heb om hem mooi aan te brengen op mijn wangen; hij vlekt al snel een beetje omdat de jelly al vrij snel niet meer ''vloeibaar'' aanvoelt.


Het laatste product dat ik ontving is er weer eentje waar ik wél heel enthousiast over ben; de glitter gel. Ik ontving deze in kleur #100 Frosé en dat is op het oog een witte gel met een enorme hoeveelheid glitters. Ik had verwacht dat hij bij het aanbrengen iets minder wittig zou zijn en alleen glitters zou achterlaten, maar niets is minder waar.

Deze gel is bij het aanbrengen nog steeds aardig wit en schijnt nu vooral blauwig door dankzij de holografische glitters in dit product. Mooi is hij zeker en ik denk inderdaad dat dit ook weer een perfect product is voor een festival óf als extreme highlighter. Mooi is hij in ieder geval wel!


Hoewel ik niet denderend enthousiast ben over de blush vind ik dat de highlighter en glitter gel wél heel erg mooi zijn. Als je een liefhebber bent van een festivalletje denk ik dat je deze producten met onwijs veel plezier zult dragen, maar ook tijdens een ''gewone'' make-up look zijn de producten prima te combineren.

Rimmel Jelly Blush - €13.99
Rimmel Jelly Highlighter - €13.99
Rimmel Jelly Glitter Gel Topper - €10.99
'' Heb jij al eens een jelly make-up product geprobeerd?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

6 opmerkingen

 1. Wow, wat een mooie highlighter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe collectie en foto's! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die highlighter vind ik prachtig. Het is weer eens wat anders dan de standaard highlighter kleurtjes. Vind je foto's ook weer erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Jelly Blush is waar te koop ?? in 2020 . met dank

  BeantwoordenVerwijderen