4 must reads voor in je zomervakantie

Ik ben dol op het lezen van boeken, al merk ik dat de tijd er bij mij soms nog wel even inschiet. Nu ik bijna vakantie heb kwam het extra goed uit toen er een aantal nieuwe releases op de deurmat vielen. Daarnaast schafte ik zelf nog een boek aan van mijn favoriete auteur en heb ik daarom vandaag een lijstje voor jullie met vier heerlijke boeken om in je zomervakantie te lezen!

Laatste Adem - Robert Bryndza
''Als het gemartelde lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een vuilnisbak, haar nietsziende ogen puilend uit hun kassen en haar kleding druipend van het bloed, is detective Erika Foster als eerste ter plaatse. Het enige probleem: dit keer is het niet haar zaak.

Terwijl ze vecht om een plekje in het onderzoeksteam ontdekt Erika een verband tussen deze zaak en een onopgeloste moord van vier maanden eerder. Een jonge vrouw, op eenzelfde soort plek gedumpt, met vergelijkbare wonden: een fatale snee in haar dijbeenslagader. Dan wordt een andere vrouw ontvoerd terwijl ze op haar date wacht. Erika en haar team moeten haar vinden voor ze het volgende slachtoffer wordt.''
- bol.com

Als je mijn blog al wat langer volgt heb je de eerdere reviews van de boeken van Robert Bryndza ook al kunnen lezen. Hij schreef de fantastische serie over inspecteur Erika Foster, een fantastisch personage met iedere keer weer een fantastische verhaallijn. Deze verhaallijn gaat over een seriemoordenaar en dat zijn persoonlijk mijn favoriete verhalen; spannend vanaf de eerste bladzijde en een heel vlot te lezen boek. Laatste Adem las ik in één adem uit en sinds ik het boek sloot kan ik niet meer wachten op de volgende delen! Gelukkig komt het eerst volgende deel eind van dit jaar uit.

Auteur: Robert Bryndza
Uitgeverij: Boekerij
Pagina's: 357 pagina's
De Royals 3.5 Hartstocht - Erin Watt
''Hartstocht is deel 3,5 in de verslavende en waanzinnig populaire youngadultserie De Royals van Erin Watt.br /Twee jaar geleden kostte een misstap Gideon het meisje van zijn dromen. Sindsdien worstelt de oudste Royal-broer met de liefde, ook al denkt iedereen dat hij Savannah al lang vergeten is.br /Wanneer ze plotseling op de universiteit verschijnt, kan Gideon zich niet meer verschuilen achter zijn stoere voorkomen. Hij is vastbesloten om haar opnieuw voor zich te winnen. Maar Savannah peinst er niet over hem ooit nog een kans te geven.'' - bol.com

Vanaf het eerste moment dat ik een boek las over de Royals was ik verkocht. Deze heerlijke serie is een tikkeltje jeugdig en daarom een perfecte afwisseling met de thrillers die ik doorgaans graag lees. Deel 3.5 is eigenlijk optioneel om te lezen en daarmee simpelweg extra informatie over de Royals. Dit keer volgen we dan ook een andere hoofdpersoon; Gideon. Hoewel Gideon tot voor het lezen van dit boek mijn minst favoriete Royal was heb ik ook hem inmiddels in mijn hart gesloten. Het is een heerlijk boek wat wederom vlot weg leest. Dat komt door de korte hoofdstukken én door het feit dat dit boek heel erg dun is. Perfect voor een nazomerse middag! 

Auteur: Erin Watt
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
Pagina's: 176 pagina's

Leven met een leugen - Wendy Brokers''Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?''
- bol.com

In tegenstelling tot de twee bovengenoemde auteurs is Wendy Brokers voor mij een nieuwe. Ik ontvang van deze auteur haar nieuwste boek; Leven met een leugen. Leven met een leugen heb ik zelf nog niet gelezen, maar staat op mijn 'Must read' lijstje voor deze vakantie. Dit lijkt mij een heerlijk, luchtig verhaal voor tijdens de zomervakantie. Misschien een tikkeltje cliché, maar oh zo vermakelijk!

Auteur: Wendy Brokers
Uitgeverij: Boekerij
Pagina's: 384 pagina's


Thuiskomen - Jackie van Laren
''Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.

De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?'' - bol.com

Ook dit boek is van een -voor mij- onbekende auteur; Jackie van Laren. Dit soort boeken trekken normaal niet zo snel mijn aandacht, maar als ik dan toevallig een exemplaar opgestuurd krijg word ik toch wel erg nieuwsgierig. Van de korte samenvatting op de achterkant word ik niet gelijk veel wijzer, al ben ik wel erg benieuwd wat dit boek mij gaat brengen. Het lijkt mij een heel makkelijk weg te lezen boek; zo'n boek waar je een paar uurtjes over doet. Dat vind ik zo af en toe wel heel erg prettig!

Ik ben heel erg nieuwsgierig of er nog boeken op jullie 'Must read' lijstje staan, of dat je eigenlijk helemaal niet zo'n fan bent van het lezen van boeken.

'' Welk boek las jij als laatste? 
Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Wat een mooie boeken lijken mij dit! Ik las als laatste de Mitford Moorden, echt een goed boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben dol op thrillers. De Robert Bryndza Erika Foster serie wil ik nog graag lezen! xo

    BeantwoordenVerwijderen