Een vloerkleed voor in de tuin

Sinds wij ons huis in februari kochten ben ik nóg enthousiaster geworden als het aankomt op spulletjes voor het interieur. Ik vind het fantastisch hoe je een kleine ruimte door de juiste inrichting een stuk groter kunt laten lijken, maar ook hoe gezellig een plekje kan worden door het naar je eigen smaak in te richten. Eén van de punten waar ik nog niet helemaal tevreden over was: de tuin. Onlangs werd deze opeens een stukje gezelliger; ik ontving namelijk een prachtig vloerkleed van Tapeso.

Een vloerkleed vind ik altijd een heleboel gezelligheid geven in huis. Zo hebben wij een groot kleed in de woonkamer, een vloerkleed in de slaapkamer én nu ook een rond binnen- en buiten vloerkleed in de tuin. Want waarom zou je je tuin niet net zo gezellig willen maken als de ruimtes binnenshuis?

Voor mij was het in ieder geval al snel duidelijk dat ik een gezellig plekje wilde maken in onze tuin. Onze tuin is niet bijzonder groot, maar ook zeker niet klein en daardoor érg leuk in te richten. Ik heb dit zelf gedaan door middel van twee hoekjes én een heleboel 'lege' ruimte.
Als ik een favoriet van deze twee hoekjes zou moeten kiezen vind ik dat erg lastig. Ons éérste plekje is onze lounge set; deze is geschikt voor zes personen, maar aangezien wij doorgaans met zijn tweetjes in de tuin zitten hebben we allebei heel wat ruimte. Het handige aan deze lounge set is dat de twee kleine krukjes ook als tafeltjes kunnen worden gebruikt. Dit gaat heel simpel: je hoeft er alleen maar de kussens van af te halen.

Doordat wij vaak met zijn tweeën in de tuin zitten kunnen we hier perfect onze kopjes koffie, thee of wat lekkers op kwijt. Ik kan nu al genieten van de zomeravonden die nog gaan komen, waarin we ook lekker wat buiten kunnen drinken onder het genot van een bittergarnituurtje.

Ons tweede plekje is de eettafel met stoelen onder het afdak. Hier eten wij meestal als het lekker weer is en er gemakkelijk eten op tafel staat. Nu hebben we dit al een aantal keer gedaan, al mag het buiten nog iets warmer worden zodat wij dit nog veel vaker kunnen doen.
Naast deze twee fijne zit hoekjes hebben wij er bewust voor gekozen om de tuin verder leeg te laten. Uiteraard op wat planten en plantenbakken na. Door de tuin verder vrij rustig te laten vind ik het een hele relaxte plek om te zitten, praten, eten of te lezen.

Onze nieuwste toevoeging is één van de prachtige Binnen- en buiten vloerkleden van Tapeso. Ik koos er eentje uit van Bougari; de porto zwart/crème. Extra leuk aan dit vloerkleed is dat hij aan twee kanten te gebruiken is; de ene kant is crèmekleurig met een zwart patroon, de andere kant is zwart met een crème kleurig patroon.

Omdat wij al hele donkere tegels in de tuin hebben én ook nog eens een wat donkerdere tuinset was ik er gelijk van overtuigd dat het de lichte kant zou worden. De zwarte kant vind ik in onze tuin een beetjes saai, terwijl de lichte kant juist een hele frisse uitstraling heeft.


Mocht je nu niet zo'n fan zijn van licht is de donkere kant natuurlijk altijd een optie. In combinatie met een witte tuinset en wat lichtere tegels had dit ook zeker in onze tuin goed gepast, al ben ik heel erg tevreden met het effect wat de lichte kant onze tuin geeft.

Ik hoor het je denken; heb ik écht een vloerkleed voor in de tuin nodig? Ik in ieder geval wel! Vanaf het moment dat ik het kleed buiten neerlegde werd onze lounge hoek een stuk gezelliger en zit ik er nu nóg liever. Ik ben hier heel erg blij mee!

Bougari vloerkleed 200 cm - €130.00
'' Heb jij wel eens nagedacht over een vloerkleed in de tuin?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.

Lees hier mijn disclaimer.

7 opmerkingen

 1. Een heel mooi vloerkleed. Wij hebben ook een vloerkleed in de tuin en ik ben er superblij mee. Het oogt meteen wat gekleder en huiselijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig kleed! Mooie loungeset hebben jullie ook, waar is die van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik helaas niet meer. Wij hebben hem van mijn ouders gekregen!

   Verwijderen
 3. Ik vind het ook zo gezellig, ziet er echt mooi uit zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ziet dit steeds vaker, het geeft echt een leuker sfeertje!

  BeantwoordenVerwijderen