Kodak Photo Printer Mini 2


Ik ben dol op toffe gadgets, zeker als die met fotografie, printers of telefoon accessoires te maken hebben. Zo ontving ik onlangs een wel heel toffe gadget; de Kodak Photo Printer Mini 2. Ik had een tijdje geleden de HP sprocket al op het oog, maar toen deze variant bij mij binnen kwam werd ik ook wel erg nieuwsgierig. Benieuwd wat mijn ervaringen met dit apparaat zijn? Lees dan snel verder!


Mocht je je afvragen; 'Wat is het?', dan leg ik het je graag uit. De Kodak Mini 2 is een Instant Photo Printer die te bedienen is via je smartphone. Deze printer kun je opladen en vervolgens meenemen als je naar een festival gaat, op vakantie bent óf als je thuis bezig bent met een scrap book.

Doordat deze printer op zakformaat is -is hij heel handig mee te nemen én hebben de foto's ook gelijk een handig formaatje. De perfecte maat voor in een scrapbook óf om in te lijsten in een mooie fotolijst.

Hoe werkt het? Dit apparaat werkt eigenlijk heel simpel. Het kostte bij ons even moeite om hem aan te sluiten, maar na hem zo'n vierentwintig uur te hebben opgeladen kregen wij hem aan de praat en sindsdien heeft dat geen problemen meer opgeleverd. Belangrijk is dus om hem de eerste keer écht even goed op te laden.

Nadat je de printer hebt verbonden met je telefoon werkt het heel eenvoudig; je selecteert de gewenste foto, drukt deze af en hebt binnen enkele minuten een fotootje in je handen. Simpeler kan het niet, toch?

Ik hoor het je denken; waar gaat het papier dan in? De Kodak Photo Printer Mini 2 werkt met zogenoemde cartridges. Deze zitten vol met papier en zorgen ervoor dat je prints eenvoudig naar buiten komen rollen. Zo'n cartridge bestaat uit acht velletjes papier en daar heb ik dan ook gelijk mijn eerste (en tevens enige) nadeel. Een cartridge is niet heel groot en dient daardoor regelmatig vervangen te worden.

Nu is dat vervangen niet zo'n probleem: je haalt de oude cartridge er uit, stopt de nieuwe er in èn voila,  maar de prijs hiervan is wel wat minder. Je betaald gemiddeld ongeveer een euro per foto.

Wat betreft de kwaliteit ben ik in ieder geval zeker niet telerugesteld, want hoewel de foto's net iets valer worden dan dat ze daadwerkelijk zijn vind ik de kwaliteit voor een scrapbook zeker geschikt. Ook als je op een festival bent en je vrienden of vriendinnen ook wat foto's mee naar huis wilt geven is dit apparaatje heel erg leuk en zorgt het gegarandeerd voor leuke momenten!

Over het algemeen ben ik dan ook zeker te spreken over dit apparaat. De kwaliteit is een stuk beter dan bijvoorbeeld van de Fujifilm polaroid camera, al zijn daar de foto's weer net een stukje goedkoper van. Ik denk dat het maar net is wat je het leukste vindt; het geeft namelijk beide een totaal ander effect!

Mocht je nu ook nieuwsgierig zijn geworden naar deze printer: ik heb hem ontvangen van Smartphonehoesjes, al hebben zij hem ondertussen helaas niet meer in het assortiment. Wel vind je bij hen een heleboel andere toffe gadgets: een Huawei P20 Lite (2019) hoesje of bijvoorbeeld een MacBook Pro 13.3 inch (2019) hoes.

Kodak Photo Printer Mini 2 - €99.00
'' Heb jij ook een Instant Photo Printer?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

3 opmerkingen

  1. Wat een leuke gadget! Die zou ik best wel eens willen aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohh dit is leuk! Wel duur inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is een gadget die ik ook graag nog eens wil aanschaffen, helaas wel duur maar lijkt mij zo tof!

    BeantwoordenVerwijderen