QUICK & EASY - Mijn loempia recept

Naast make-up denk ik dat eten toch wel één van mijn grootste hobby's is. Ik ben met name dol op snacks en dan heb ik het over zowel het maken als het eten daarvan. Eén van de dingen waar ik ontzettend gek op ben zijn loempia's, en laten deze nu eens heel eenvoudig zelf te maken. Nieuwsgierig naar mijn recept? Lees dan snel verder!

Loempia's maken is in principe een heel eenvoudig klusje; het enige wat eventjes oefenen is -is het rollen hiervan. Je kunt een loempia namelijk al gauw te vol stoppen, waardoor het ultradunne velletje wat hier omheen zit zal breken. Zodra je dat echter onder de knie hebt is het vouwen ook een fluitje van een cent en heb je binnen een half uur een flinke lading loempias in elkaar gerold.

De ingrediënten (voor 40 loempia's)
- Spring Home loempiavellen
- 200 gram kipfilet (optioneel)
- 100 gram taugé
- 75 gram fijne rijstnoedels
- 100 gram wortel
- 100 gram prei
- kwart paprika
- snufje komijn
- peper
- zout
- ketjap

Hoe werkt het?
Het maken van de loempia's is erg eenvoudig. Leg allereerst het pak met loempia vellen uit. Omdat het even duurt voordat deze ontdooid zijn kan je ondertussen beginnen met de vulling.

Kook je kip gaar in een pannetje met water. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes en maal fijn met een hakselaar óf pluk de kip in kleine stukjes. Vegetarische loempia's maken? Sla deze stap dan over en vervang met een extra soort groente.

Maak de rijstnoedels klaar volgens de instructie op de verpakking. Ook deze kook je vaak even in water. Rasp ondertussen de wortel in kleine stukjes en snijd de paprika en prei tevens in kleine stukjes. De taugé kun je ook in kleine stukjes snijden, al gaat dit een stuk sneller door het even in de hakselaar te gooien.

Stop alle ingrediënten in een grote pan en bak het geheel in een klein beetje ketjap. Dit kan je er op gevoel bij doen, een theelepel of twee is meer dan voldoende. Voeg naar smaak een snufje komijn, peper en zout toe en proef voordat je de loempia's gaat vouwen of de mix goed op smaak is.

Als je mix klaar is -is het handig om deze eventjes iets af te laten koelen voordat je gaat vouwen; je wilt je vingers ten slotte niet verbranden. Het vouwen van de loempia's gaat het makkelijkste met de handen en is een heel eenvoudig klusje.

Leg je loempia vel als een ruit voor je neer en leg een beetje van het mengsel aan het begin van de punt. Vouw de dichtstbijzijnde punt over het mengsel heen en rol deze om. Vouw vervolgens de twee buitenste punten naar binnen, rol je loempia verder op en maak het puntje vast met een klein beetje water.

Ik doe ongeveer een half uurtje over het maken van 40 loempia's en daar doen wij een hele tijd mee. Omdat wij geen veertig loempia's in één keer op eten vries ik de rest in en haal ik deze er uit wanneer we er zin in hebben.

De loempia's die wij gelijk willen op eten maak ik klaar in de frituur. Ik verwarm hem op ongeveer 180 graden en frituur de loempia's zo'n 4 tot 5 minuten. Je kan dit het beste zelf in de gaten houden; zodra ze mooi goudbruin zijn -zijn ze helemaal goed.

Haal de loempia's uit de frituur, laat ze even uitlekken en serveer ze met een sausje naar keuze. Mijn vriend eet ze het liefste met chilisaus; ik vind ze heerlijk met ketchup of saté saus.

& thats it; binnen 30 minuten zet je veertig heerlijke loempia's op tafel. Ik ben dol op dit receptje en maak ze regelmatig weer eens klaar. Ik ben heel nieuwsgierig geworden wat jullie favoriete snack is, én of je al eens een poging hebt gedaan om zelf loempia's te maken!

'' Wat is jouw favoriete snack?

6 opmerkingen

 1. Yay, ik ben dol op receptjes! Dit ziet er heel lekker uit, al lijkt het vouwen mij nog wel lastig. Ik ben niet zo handig in dat soort dingen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim om meteen een hele lading in te vriezen en er dan te ontdooien wanneer je er nodig hebt! Ik haal weleens een doosje van de Albert Heijn in huis en bak ze dan in de oven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit maar lijkt mij wel een beetje lastig maken, maar wie weet, begin ik er een keer aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt méga simpel. Groente en kip mixen, in het deeg rollen en frituren! :)

   Verwijderen
 4. Lekker! Ik heb er gelijk zin in!! Jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. These look delicious!

  BeantwoordenVerwijderen