UNBOXING | The Healthy Snackbox

Naast beauty is er nog een passie in mijn leven; snacks. Ik ben dol op snacks, zowel hartig als zoetig. Zo vind ik het heerlijk om in het weekend 's Avonds nog wat bitterballen op tafel te zetten en gaat er eigenlijk geen dag voorbij waarop ik niet snack, in welke vorm dan ook. Ondanks dat ik het heerlijk vind is het niet altijd even gezond, en hoewel ik het prima kan hebben is het altijd goed als er een gezondere optie voor is. Zo kwam ik terecht bij The Healthy Snackbox; een concept dat ik onlangs steeds vaker voorbij zie komen.The Healthy Snackbox is -zoals de naam het al zegt- een box vól met gezonde tussendoortjes. Zo kun je als nog snacken, maar is het tegelijkertijd een stuk meer verantwoord en hoef je je niet gelijk schuldig te voelen als je een reepje chocolade of zakje chips hebt weggewerkt.

In totaal zijn er drie standaard boxen;
- Met pubers
- Met jonge kids
- Voor grown ups

Daarnaast zijn er ook nog eens vijf thema boxen om uit te kiezen, namelijk:
- Vakantie box
- Sugarfree box
- Travelbox
- Latenight Box
- Sportbox

Ik gaf aan dat wij geen kinderen hadden en liet mij verrassen met een box voor grown ups óf de latenight box. Uiteindelijk ontving ik de latenight box, welke perfect is voor avondjes op de bank.

Wat mij bij het openen gelijk op viel was hoe vol de box zat. De box is namelijk vrij plat en als je hem binnen krijgt verwacht je eigenlijk niet dat er zó veel in zit. Hij is in ieder geval érg economisch ingepakt.

Tijd om de box nader te inspecteren! Naast een hele lading snacks zit er ook nog een happinez tijdschrift in, een flyer, een visitekaartje met een motiverende tekst én een kaart waarop een aantal van de snacks nader worden toegelicht.

Maar waar het uiteindelijk allemaal om gaat, zijn de snacks. Ik verdeelde ze onder in twee categorieëen; chips en snoepgoed.


Daarbij begin ik met de chips. In totaal zitten er vijf zakjes chips in, én een zakje olijven.
Food2Smile Paprika Chips - Planet Organic Salted Caramel Popcorn - Go Pure Classic Salted Potato Chips - Easy Peasy Curry Chips - Hand Cooked Chips - Oloves Olijvenmix

Van deze zes snacks hebben wij er tot nu toe twee geproefd; de Food2Smile Paprika Chips én de Easy Peasy Chips. Paprika chips kenden wij natuurlijk al, maar deze chips is toch net even anders dan een reguliere zak paprikachips. De chipjes zijn wat dikker en doen mij een beetje denken aan een hele dunne rijstwafel. Ook de paprika smaak is net wat anders, ik vind hem een beetje smokey smaken. Laat ik nu dol zijn op smokey paprika én rijstwafels, wat maakt dat dit zakje binnen een paar minuten leeg was. Té lekker. Ik denk dat ik deze zelfs lekkerder vind dan reguliere ''ongezonde'' paprika chips.

Ook de Easy Peasy chips viel hier erg goed in de smaak. Hier was ik niet even enthousiast over als over de paprikachips, al komt dat voornamelijk omdat ik ze vrij pittig vond. Nu vind ik dit wel lekker, maar wordt mijn buik er simpelweg minder blij van als ik hier een hele zak leeg van eet. Lekker is hij in ieder geval absoluut. Hij heeft eigenlijk een curry smaak, maar wij vonden hem een beetje naar shoarma smaken. Heel apart en érg lekker.


Naast chips zitten er in deze box ook een heleboel andere, lekkere snacks. Ik heb het tweede deel onderverdeeld in snoepgoed en chocolade, al zitten er ook nog een aantal nootjes tussen. Dit zijn de volgende producten: Biteswelove Let's Go Mango notenmix - De Bron Dark Chocolate - De Bron Cola Gums - De Bron melkchocolade - Pakje Oreo's - Sweet Switch Melk- en pure chocoladereep - De Bron Choco Wafers - Russel Stover Toffees - Brownies

Als ik 's Avonds op de bank zit moet ik zeggen dat ik niet snel grijp naar chocolade, maar overdag vind ik dit daar in tegen wél erg lekker. Wat betreft snoepgoed zit er dan ook meer dan genoeg in. Ik heb nog lang niet alles getest, maar probeerde al wel een aantal items.

Het eerste item wat wij probeerden zijn de 'De Bron Cola Gums'. Mijn vriend is dol op dit soort snoepjes en daarom hebben wij bijna altijd Haribo in huis. Een stukje minder gezond en daardoor waren wij des te nieuwsgieriger naar deze variant van De Bron. Deze bevatten namelijk geen suikers; score! Natuurlijk verwacht je dan een heel andere smaak, al smaken de snoepjes bijzonder goed en doen ze mij heel erg denken aan die van Haribo. Het enige, overduidelijke verschil is de structuur. Deze snoepjes zijn namelijk een heel stukje plakkeriger en kosten daardoor net wat meer moeite om te kauwen. Niet zo'n drama overigens, wij vinden ze erg lekker!

Daarnaast probeerde ik één van de Brownies, welke ik wederom érg lekker vond. Hier staat verder geen merk op en komt ook niet voor op de kaart met informatie, waardoor ik er weinig over kan zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat de smaak erg prettig is. Hij is wat kruimeliger dan een ''normale'' brownie én is net wat minder zoet, waardoor ik het idee heb dat ook hier minder suiker in zit.

Op de website staat er dat er veertien snacks in deze box zitten, al tel ik er twintig. Er zitten wat dubbele snacks in, maar als ik die meereken kom ik als nog op vijftien snacks. Een hele lekkere, volle box!

Al met al ben ik heel erg tevreden over deze box en denk ik dat de prijs-kwaliteit verhouding erg goed is. Voor deze twintig snacks betaal je €21.00, al komen daar nog wel verzendkosten van €4.95 overheen. In totaal zit je dan op €25.95, wat ik best een nette prijs vind. Je ontdekt namelijk op deze manier een heleboel nieuwe merken én het is een leuke verrassing op zich. Zo probeer je namelijk sneller dingen die je normaal misschien niet zou kopen.

Wat betreft producten vind ik dat de box ook zeker niet teleur stelt. In deze box zit namelijk maar één product waar wij niet van houden, en dat is de Oloves Olijvenmix. Hier kan ik ongetwijfeld iemand anders blij mee maken, dus ook die komt wel op!

Nog even een kleine disclaimer: natuurlijk zijn de snacks in deze box een stuk gezonder dan reguliere snacks, maar snack als nog met mate! De box in één keer leeg eten (hoe verleidelijk dat ook is met al dit lekkers) is natuurlijk voor niemand gezond.

Mocht je nu ook eens een Healthy Snackbox bestellen heb ik nog een leuke kortingscode voor je: met de code Kelly krijg je €3.00 korting op je box!

'' Wat is jouw favoriete late night snack?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

6 opmerkingen

 1. wat een leuke box met heerlijke snacks. Ik hou wel van chocolade (puur) maar ben niet zo van de popcorn e.d.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben erg benieuwd of deze box iets voor je is! Zelf vind ik het juist erg leuk om van allerlei nieuwe dingen te proberen. :)

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke box! Ik snack ook veel te veel (oeps) dus dit is wel een goed alternatief. Ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha same here! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. :)

   Verwijderen
 3. Wat een leuk concept is dit. Een goed initiatief om gezonder en bewuster te gaan snacken! Ik ben nu al fan. In mijn vakantie ga ik zeker een box bestellen. Tot wanneer is de code geldig?

  BeantwoordenVerwijderen