Andrélon Sulfaatvrije Krul Care Shampoo & Conditioner


Om alle vrouwen extra te kunnen laten stralen introduceerde Andrélon onlangs twee sulfaatvrije, nieuwe lijnen: colour care & krul care. Zelf heb ik natuurlijk krullen en werd ik daardoor héél erg nieuwsgierig naar deze nieuwe krullenlijn. Ik ontving zowel de shampoo als de conditioner en testte deze de afgelopen tijd uitgebreid uit. Nieuwsgierig wat ik er van vind? Lees dan snel verder!

Met verschillende vrouwen, verschillende haartypes en verschillende wensen is het soms best lastig om een shampoo en/of conditioner te vinden die past bij jouw haartype. Andrélon doet erg haar best om het voor alle vrouwen zo makkelijk mogelijk te maken. Uit dat oogpunt kwamen zij onlangs met twee nieuwe, sulfaatvrije haarverzorgingslijnen: Colour care en Krul care.

Ik denk niet dat ik het überhaupt hoef uit te leggen (de namen zeggen het ten slotte zelf al), maar ik doe het toch nog maar even. De colour care lijn is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met gekleurd haar, de krul care lijn is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met gekruld haar. Beide lijnen zijn extra zacht voor het haar, dankzij de sulfaatvrije formules.

Wat is het grootste verschil tussen een sulfaatvrije shampoo en een niet sulfaatvrije shampoo? Een shampoo zonder sulfaat schuimt niet. Sulfaat is namelijk een ingrediënt wat zorgt voor onder andere schuim. Daarnaast hebben sulfaten een heel sterk, reinigend effect. Omdat haar wat bijvoorbeeld van nature droog is (of dankzij het verfen) een mildere reiniging nodig heeft, is deze shampoo daar perfect voor geschikt.

Wauw, dat klinkt natuurlijk fantastisch. Zijn de producten ook daadwerkelijk zo fijn als dat ze klinken? Dat heb ik de afgelopen weken uitgebreid voor jullie getest!


Zoals altijd begin ik natuurlijk met de shampoo. Omdat de shampoo geen sulfaten bevat is het even wennen als je deze voor de eerste keer gebruikt. Hij schuimt namelijk weinig en het voelt eigenlijk aan alsof je je haar met conditioner aan het wassen bent. Dat is even wennen, want normaal vind ik juist het schuim héél erg prettig bij het wassen, maar na een paar keer denk je hier niet eens meer bij na.

De shampoo voelt gelijk al heel zacht aan op mijn hoofdhuid, maar ook mijn haren voelen na het wassen al heel erg schoon en zacht aan. Het voelt zelfs zo fijn dat ik twijfel of ik de conditioner überhaupt nodig ben. Voor de review heb ik die natuurlijk als nog getest, want uiteindelijk willen we van beide producten weten hoe ze in de praktijk werken!

Voordat ik verder ga met de conditioner móet ik het nog even hebben over die geur. Deze formule is verrijkt met kokosolie en cactuswater, wat zorgt voor een frisse en tegelijkertijd warme geur. Een heerlijke combinatie, want zoals jullie weten ben ik dol op kokos!

Door deze exotische combinatie vind ik het een feestje om mijn haar met deze lijn te kunnen wassen. Ik denk zelfs dat dit qua geuren mijn favoriete Andrélon lijn is, en gezien ik er al héél wat heb getest zegt dat genoeg!

Tijd om door te gaan met de conditioner. Hoewel het bij de shampoo al voelde alsof ik mijn haar met conditioner aan het wassen was, doen we dat nog eens met de echte conditioner. Mijn haar voelt na het uitspoelen van de conditioner nog steeds heerlijk zacht aan: mijn vingers glijden er eenvoudig doorheen.

De uiteindelijke vraag is natuurlijk: hoe is mijn haar nadat het is opgedroogd? Al vanaf de eerste keer na het wassen met deze shampoo en conditioner merk ik dat mijn haar zichtbare verbeteringen heeft. Het is héél gemakkelijk te kammen (alsof ik er zojuist een fles anti klit spray in heb gegoten) en voelt heerlijk zacht. Ik zie niet gelijk dat het pluizen ook daadwerkelijk minder is geworden, maar na de shampoo en conditioner inmiddels twee weken te hebben gebruikt heb ik wel het idee dat het iets minder is geworden!

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik aan negatieve punten over dit duo kan noemen. Ik ben best snel tevreden over het resultaat van een shampoo en conditioner, maar niet vaak zó enthousiast. Dit is één van de beste lijnen die ik de afgelopen jaren heb uitgeprobeerd, en dat vind ik een hele prestatie. Als je ook krullen hebt kan ik je zeker aanraden deze lijn eens uit te proberen!

Andrélon Krul Care Shampoo en Conditioner - €6.99 per stuk.
'' Wat is jouw all time favoriete shampoo en conditioner duo?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

11 opmerkingen

 1. Fijne review. Ik zou de colour care proberen, aangezien ik geen krullen heb. Lijkt mij een heel fijn product.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Teresa Palm12-08-2019 09:44

  Het lijken mij hele fijne producten! Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Shampoo is zo bepalend voor mijn haar. Ik had laatst even goedkope shampoo van de Jumbo en mijn haar veranderde in stro. Andrelon heeft vaak wel goede shampoos en conditioners. Dus deze lijkt me ook wel heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat klinken deze goed! Voordat ik overstapte op Lush gebruikte ik vaak Andrélon, en stiekem blijf ik die toch altijd heel fijn vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga nog eens goed naar de ingrediënten van deze producten kijken! Wilde na mijn huidige shampoo eens iets zonder sulfaten / parabenen gaan proberen, dus ben benieuwd wat voor effect dit zal hebben. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het als een hele mooie lijn klinken. Andrelon heeft mij uberhaupt nog nooit teleurgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook natuurlijke krullen. Maar, als ik deze shampoo gebruik, voelt mijn haar aan als stro, één en al knoop. Afschuwelijk! Ik moet 2 keer conditioner gebruiken om het weer goed te krijgen. 2 x geprobeerd, 2 x hetzelfde resultaat. Het werkt dus niet voor iedereen. Heb zojuist 2 flessen in de prullenbak gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer zeg! Ik hoor er juist alleen maar goede dingen over: ik heb mijn flessen zelf inmiddels op. De Garnier Loving Blends avocado gebruik ik op dit moment (nu bij Kruidvat 1+1 gratis) en die werkt voor mij ook heel fijn. Ze hebben er ook een masker van en als ik die gebruik voelt mijn haar echt zijdezacht. :)

   Verwijderen
  2. krijg je van de krul care ook lichte krullen of slag in je haar als je het altijd gebruikt zonder krullen of slag in je haar te hebben?

   Verwijderen
  3. Hi! Nee, je krijgt er geen slag van als je geen slag of krul van nature hebt. Dat resultaat kun je niet bereiken met een shampoo of conditioner. :)

   Verwijderen
 8. Mijn haar wordt door de shampoo heel zacht, slap en mijn krullen pluizen veel meer,lijkt wel of de krulllen verminderen dan accentueren. De conditioner heb ik ook een x gebruikt, maar helaas niet meer krullen. Verder altijd tevreden over dit merk

  BeantwoordenVerwijderen