Clay and Glow Pink Clay Mask


Soms zie ik een merk opeens overal voorbij komen, terwijl ik er daarvoor nog nooit van had gehoord. Eén van die merken is Clay and Glow. Opeens zag ik dit heerlijke, roze kleimasker óveral voorbij komen. Dat brengt natuurlijk heel veel nieuwsgierigheid, maar na het lezen van alle lovende reviews verwacht je ook gelijk een heleboel. Ik testte uit of dit masker voldeed aan mijn verwachtigen, en deel mijn ervaringen vandaag met je!


Ik begin -zoals altijd- natuurlijk met de verpakking. Wat dat betreft scoort Clay and Glow bij mij gelijk goed. De verpakking is heel simpel, maar tegelijkertijd classy én speels. De roze verpakking past perfect bij de kleur van het masker, en laat ik daarnaast ook nog eens van roze houden!

Als je een bestelling plaatst bij Clay and Glow kun je kiezen voor het masker zonder, of met kwastje. Daar betaal je iets extra's voor, maar je hebt er wel gelijk een handig kwastje bij. Persoonlijk vind ik zo'n kwastje echt een musthave. Je brengt het namelijk veel eenvoudiger aan met een kwast dan met je vingers!

Bij het openmaken van de pot word ik nóg een stukje enthousiaster. Het masker is lekker roze en ziet er heel erg smooth uit in het potje. Soms heb ik nog wel eens maskers die een wat minder lekkere structuur hebben, waardoor het ook gelijk minder makkelijk is uit te smeren. Daar heb ik bij dit masker geen last van!

Het uitsmeren gaat dan ook heel erg eenvoudig. Omdat ik van te voren de huidtest op de website van Clay and Glow heb gedaan, werd mij aangeraden het masker met mijn gevoelige huid maar acht minuten in te laten trekken. Dit om te voorkomen dat het masker te uitdrogend of irriterend is.

Said and done! Na het masker te hebben afgespoeld gebruik ik de bijgeleverde handschoen om het masker af te spoelen. Doordat het masker heel hard wordt verwachtte ik dat dit zeker wat moeite zou kosten, al gaat het heel eenvoudig zodra het masker weer in aanraking komt met water.

En dan komt natuurlijk de onthulling; hoe doet het masker zijn werk? Nadat ik het masker heb afgewassen met lauwwarm water moet ik toegeven dat ik een beetje ben geschrokken. Mijn huid is namelijk heel erg rood en voelt enkele minuten na het verwijderen heel erg warm aan. Het duurt ongeveer een kwartiertje voordat mijn huid gekalmeerd is en ik écht kan kijken wat het masker heeft gedaan.

Mijn huid ziet er ondertussen weer rustig uit en voelt héél erg zacht. Dat zachte gevoel vind ik altijd ontzettend lekker. Mijn huid ziet er verder niet heel anders uit, al heb ik wel het idee dat de poriën bij mijn neus een beetje zijn opgeschoond.

Om het masker beter te kunnen testen heb ik hem inmiddels drie keer gebruikt, waarbij ik eigenlijk iedere keer hetzelfde resultaat behaalde. Het enige nadeel aan mijn huid is dat hij heel gevoelig is, want verder heb ik weinig problematieken -afkloppen ;)- zoals acné, puistjes of noem het maar op.

Al met al ben ik zeker tevreden over het masker. Mijn huid voelt zacht aan, mijn poriën zien er wat schoner uit en je hebt even een lekker me-time momentje. Doet hij bij mij veel anders dan andere maskers? Nee, dat niet perse. Het is een prima masker en als mijn huid er iets minder heftig op zou reageren zou ik nog net wat enthousiaster zijn geweest!

Clay and Glow Pink Clay Mask + Kwast - €39.95
'' Heb jij het Clay and Glow Pink Clay Mask al geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

8 opmerkingen

 1. Ik heb deze ook geprobeerd en ik merk precies hetzelfde met mijn gevoelige huid! Verder vind ik hem wel heel fijn maar dat is wel echt een minpuntje!

  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb ook al veel gehoord over dit masker, je ziet 'em overal verschijnen dus je kan 'em bijna niet gemist hebben. Vind de vormgeving ook heel mooi en stijlvol, maar wat jammer dat je huid er zo sterk op reageert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie hem overal voorbij komen en ik wil hem zoooo graag proberen! Super mooie foto's heb je er ook van gemaakt. Mijn huid is niet zo gevoelig, dus ik ga hem toch maar eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze lijkt mij heel fijn! Fijne review heb je geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me zo'n fijn masker!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit lijkt me een heel fijn masker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zachte huidjes zijn altijd welkom. Klinkt als een fijn masker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt goed, en wat een mooie substantie! Prachtige foto's ook weer <3

  BeantwoordenVerwijderen