De nieuwe HEMA Body care producten


Het is lang geleden dat ik bij HEMA iets aanschafte wat beauty- of body care gerelateerd was. Meestal kom ik hier alleen voor de leuke stationery items, maar onlangs maakte ik weer kennis met hun andere producten. Ik ontving namelijk een pakketje met vier van het vernieuwde HEMA body care assortiment. Nieuwsgierig wat ik er van vind? Lees dan snel verder!

In totaal lanceert HEMA maar liefst vijf nieuwe geurlijnen. Ieder hebben zij een ander hoofdingrediënt, namelijk: komkommer, broccoli, katoenzaad, granaatappel en amandel. Al die lijnen bevatten zowel een body lotion, shower gel en een body scrub. Daarnaast zijn er ook nog drie geurlijnen waarvan er een shower mousse beschikbaar zijn: de komkommer, granaatappel- en amandel lijn. Het fijne aan deze producten? Ze zijn helemaal Vegan én vrij van parabenen.

Ik hoor het je denken: leuk, zo'n lijn die goed is voor het milieu. Maar de verpakkingen? Ook daar heeft HEMA aan gedacht. De verpakkingen zijn namelijk zo duurzaam mogelijk geproduceerd, met 25% tot 100% gerecycled plastic, wat ook na het gebruik weer volledig recyclebaar is. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Tijd om de producten zelf te gaan testen. Ik begon met de pomegranate shower mousse, omdat dit soort mousses mij altijd heel erg aanspreken. De meeste producten die ik in mousse vorm heb, hebben daar in tegen een heel winters geurtje. Zo'n granaatappel geur is dan weer eens wat anders!

Wat betreft de geur ben ik hier dan ook zeker over te spreken. Hij is zoet, maar niet zo zoet dat het vervelend word. Het is geen geur die ik zelf snel zou uitkiezen (dan neig ik toch sneller naar een warme geur), maar hij is absoluut aangenaam. Daarnaast is de mousse zelf ook heerlijk zacht en heb ik over het algemeen gezien een hele fijne douche ervaring!

Het tweede product is gelijk mijn favoriet: de almond shower gel. Deze komt in een doorzichtig, langwerpig flesje in dezelfde stijl als de overige producten. De verpakkingen zijn heel basic en geven mij echt een HEMA gevoel door de lettertypes en gebruik van bepaalde, specifieke vormen. Verkeerd vind ik die verpakkingen ook zeker niet.

Wat ik ook zeker niet verkeerd vind, is deze shower gel. De geur hiervan is echt héérlijk, al ben ik dol op amandelgeur en kan je daarbij sowieso weinig fout doen. De douchegel schuimt lekker, laat mijn huid zacht aanvoelen én ik blijf de geur na afloop van het douchen nog een klein beetje op mijn huid ruiken. Dat is iets wat normaal namelijk nooit voorkomt.

Hier ben ik ook heel blij mee; een lijn die speciaal geschikt is voor de gevoelige huid. Deze lijn bevat katoenzaadolie en Boswellia, twee ingrediënten die hier heel kalmerend voor zijn.

Het fijne aan deze lijn is dat het verder geen parfum bevat. Dat is misschien wat saaier, maar voor een body lotion vind ik dit vaak wel érg fijn. Mijn benen zijn namelijk het gevoeligste stukje van mijn huid. Heel veel body lotions die bedoeld zijn voor de gevoelige huid zijn daardoor nog steeds niet geschikt voor mijn benen, maar deze van HEMA heeft de test wél doorstaan.

De body lotion heeft een fijne structuur, smeert snel uit én trekt snel in. Hij blijft na het intrekken nog wel even een tijdje plakkerig, en dat is dan ook het enige minpuntje wat ik hier aan heb. Verder vind ik hem érg prettig in gebruik.

Last but not least ontving ik ook nog een body scrub, welke ik ontving in de natural lijn. Deze is gemaakt met broccoli-extract en Aloë Vera. Dit is dan ook precies wat je hier goed in terug ruikt: de Aloë Vera. Een hele rustige, subtiele geur. Heel aanwezig is hij niet, dus als je echt houdt van overheersendere geurtjes zou ik je eerder naar de Pomegranate of Almond lijn doorverwijzen.

Zelf vind ik dit geurtje daar in tegen wel heel erg aangenaam. De scrub zelf heeft een vrij grove korrel en dat vind ik voor mijn gevoelige huid iets minder. Ik gebruik deze scrub daarom uitsluitend voor mijn voeten, waar ik hem wél heel erg prettig voor vind!

Al met al ben ik zeker te spreken over deze nieuwe producten van HEMA, en kan ik je absoluut aanraden om eens een kijkje te nemen in de winkel!

HEMA Body Scrub - €3.75 | HEMA Body Lotion - €4.00 | HEMA Shower Gel - €3.75 | HEMA Shower Gel - €3.50

'' Welke geurlijn lijkt jou het lekkerste?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

5 opmerkingen

 1. Wat een fijne producten.
  Vooral de almond shower gel lijkt me heel prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijken me erg fijne producten! Heb al lange tijd niks bij HEMA gekocht, maar was altijd enthousiast over de producten. Misschien toch de volgende keer dat ik iets nodig heb eens bij HEMA kijken. De pommegranate geurlijn spreekt mij het meest aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, de geur van amandel vind ik echt heerlijk tijdens de koude wintermaanden! De scrub klinkt fijn; ik hou wel van een grove korrel. Alleen zie ik nu echt de geur van gekookte broccoli voor me, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb toevallig net ook een review over deze producten geschreven want ik ben er echt mega enthousiast over. De komkommergeur is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héérlijk, die amandel is altijd zo'n topper. Ik ben ook dol op amandelgeur, dus deze zou ik zeker wel willen inslaan! Die body scrub klinkt ook lekker, maar ie broccoli erin hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen