Hoe creëer je een perfecte Instagram Feed?


Heel vaak krijg ik de vraag hoe ik aan mijn perfecte Instagram feed kom. Een heel groot compliment, maar persoonlijk vind ik mijn feed verreweg van perfect. Natuurlijk vind ik hem mooi en ben ik er -niet zo heel erg stiekem- best trots op, maar er is ook voor mij natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Toch ben ik er inmiddels tevreden genoeg mee en leek het mij daarom leuk om die lang gestelde vraag te beantwoorden: hoe creëer je een perfecte Instagram feed.

Het begint natuurlijk allemaal met het kiezen van het kleurenthema én de invulling van 'jouw' perfecte feed. Als je helemaal naar beneden scrolt op mijn Instagram kun je nog een aantal foto's zien die ik plaatste voordat ik echt bezig was met een matchende feed. Deze foto's hadden wél allemaal dezelfde filter, maar pasten een stukje minder goed bij elkaar dan dat mijn foto's het nu doen. Je ziet deze feed dan ook op onderstaande foto: wat een verschil!

Tegenwoordig heb ik één kleurenthema en post ik alleen maar foto's die hier volledig bij passen. Ik ben in dat opzicht heel kritisch en dat resulteert er in dat ik soms een paar weken lang niets te posten heb: simpelweg omdat ik niet genoeg inspiratie heb óf de foto's net niet mooi genoeg vind.

Bij het kiezen van je kleuren palette is het belangrijk om na te gaan waar jij zelf dol op bent. Houd je van roze en heb je (en/of koop je) veel items in dit kleurenthema? Dan is dit voor jou perfect. Heb je niet veel roze items, maar vind je het wel een mooie kleur? Dan is het wellicht slimmer om te gaan kijken of er een andere kleur is die beter bij jou past.

Omdat ik zelf dol ben op roze heb ik natuurlijk voor dit kleurenthema gekozen en werk ik hier inmiddels al weer drie jaar mee. Je kan heel goed zien hoe ik mijn feed langzaam heb opgebouwd naar wat het nu is. Ik heb verschillende stijlen uitgeprobeerd, maar uiteindelijk past alles -door hetzelfde kleurenthema- toch weer heel goed bij elkaar.

Een belangrijk punt vind ik zelf altijd: ga niet té ver met je kleurenthema. Soms zie ik foto's die alleen maar roze items bevatten én dan zit er ook nog eens een felle, roze filter overheen. Dat kan zeker mooi zijn, maar is gelijk een stukje drukker. Door je feed rustig en egaal te houden spreek je net wat eenvoudiger andere mensen aan dan wanneer je feed héél erg druk is. Daar houd ten slotte niet iedereen van!


Als je dat kleurenthema hebt gekozen -roze, in mijn geval- is het tijd om te gaan kijken wát je wilt gaan posten. Je kan van alles wat doen, maar uit mijn eigen ervaring blijkt dat het beter is om je op één thema te focussen. Als je van alles wat doet heb je de kans dat mensen je minder snel gaan volgen. Ik zelf volg bijvoorbeeld nagenoeg alleen maar beauty accounts. Als iemand daar doorheen ook food gerelateerde posts zou plaatsen zou ik al snel afhaken. Mensen die specifiek food accounts volgen hebben vaak weer minder interesse in beauty, waardoor ook zij je minder snel kunnen volgen.

Als je de keuze hebt gemaakt (in mijn geval roze en beauty) is het tijd om foto's te gaan maken! Voor dit punt kan ik je geen tips geven: het is namelijk het beste om je eigen creativiteit de vrije loop te laten. Maak lekker veel foto's, bewerk ze allemaal in dezelfde stijl (ik gebruik altijd dezelfde preset in Lightroom en bewerk de foto dan nog een klein beetje bij), en voila: je bent klaar om te gaan!

En soms, soms heb je een prachtig item gescoord dat nét niet bij je feed past. Een mintgroen tasje van Tiffany's bijvoorbeeld. Ik heb de verleiding zelf ook vaak genoeg gehad om het dan toch te posten, maar uiteindelijk vind ik het toch weer niet mooi genoeg bij de feed passen. Hiervoor heb je dan je Instagram stories: hier kun je ook prachtige foto's in posten, en aangezien deze niet rechtstreeks op je feed staan maakt het niet uit als deze er niet helemaal perfect bij passen!

Disclaimer: uiteindelijk is je feed 'perfect' als jij er tevreden mee bent. Elke Instagram feed is mooi op zijn eigen manier. Voel je vooral niet aangevallen als jij geen specifiek kleurenthema aanhoud: ik geef simpelweg tips voor de mensen die net als ik een gecoördineerde feed willen creëren! Post vooral wat jou gelukkig maakt, zou ik zeggen.

Mocht je mij trouwens willen volgen op Instagram: dat kan! Je kunt mij volgen onder de naam @kellymulderx. Wie weet volg ik je wel terug! :)

'' Hoe ziet jouw Instagram feed er uit?

9 opmerkingen

 1. Ahh zo mooi, ik wil ook haha. Ik heb daar denk ik geen oog voor haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie feed. Ik post de laatste tijd minder dan voorheen en post dan ook alleen wat ik écht leuk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie weleens hele mooie feeds dat mooi bij elkaar past maar ik vraag mij ook weleens af hoevaak iemand nou echt op je hele feed kijkt? Ik kijk zelf persoonlijk alleen op mijn tijdlijn en dan zie je dus niet of een feed mooi bij elkaar past.

  Momenteel doe ik dus niets aan een 'mooie' feed maar vind het wel prima. Ik zie ook niet dat mijn likes daardoor mega laag zijn. Al wil ik wel ooit hier in verdiepen maar toch lastig om dan alleen foto's te plaatsen die in je feed passen.

  Bettie
  www.thewildflowerhippie.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om iemand te volgen kijk ik altijd eerst op diegene zijn feed, om te zien wat ik kan verwachten. Als ik dat geen niet interessant vind haak ik al snel af. Daarnaast is het natuurlijk ook aantrekkelijk voor bedrijven en samenwerkingen! :)

   Verwijderen
 4. Kijk, ik vind feeds zoals de jouwe ongelooflijk mooi, maar zelf wil ik zoiets niet. Ik wil mezelf geen beperkingen opleggen. En ja, dat merk ik wel aan m'n volgersaantal, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik volkomen! Met mijn OCD is dat alleen niet te doen haha!

   Verwijderen
 5. Je hebt een prachtige feed! Leuk om te weten hoe je 'em op hebt gebouwd en hoe je feed er destijds uitzag. Zelf heb ik geen specifiek kleurenthema maar post ik wat ik leuk vind er goed op vind passen, het gaat een beetje op gevoel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen