Multi Review | Urban Decay Producten


Ik vind het heerlijk om zo af en toe een Multi Review te lezen, maar ook om deze zelf te schrijven. Meestal schrijf ik deze Multi Reviews over verschillende producten van verschillende merken, maar dit keer heb ik er eentje van één specifiek merk: Urban Decay. Ik ontving onlangs een heel aantal producten van dit merk en deel deze vandaag met jullie!


Aangezien Urban Decay mijn favoriete merk is vind ik pakketjes van dit merk altijd even extra speciaal. Zeker omdat ik geen flauw idee had dat er weer een pakketje naar mij onderweg was! Dan is het extra leuk om de producten te unboxen en te zien wat er in zit!

Het eerste product wat in mijn pakketje zat zijn de Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencils. Hiervan ontving ik er niet één, maar twee. Ik ontving de kleuren Viper en Wild Side.

Deze Glide-On eye pencils had ik al wel eens in de winkel gezien en geswatcht, maar op de een of andere manier had ik ze nooit meegenomen. Waarschijnlijk omdat ik doorgaans liever een liquid eyeliner gebruik. Jammer, want nu ik deze twee kleurtjes in mijn collectie heb vraag ik mij af waarom ik er in vredesnaam niet eerder eentje mee heb genomen naar huis!


De potloodjes zien er in de verpakking al prachtig uit (ik bedoel, kijk die glitters) maar ook op de ogen zijn ze écht fantastisch. Doordat de oogpotloodjes een hele zachte structuur hebben glijden ze inderdaad zonder moeite op je oogleden. Fijn, want meestal zijn glitter oogpotloden toch wat droger. Bij deze oogpotloodjes heb je daar geen problemen mee; je voelt de glitters absoluut niet.

Niet alleen de glitters zijn duidelijk aanwezig: ook de kleurtjes zelf zijn bijzonder goed gepigmenteerd. Ik draag zelf het meeste roze en bruine oogschaduw en daarbij is Wild Side echt de perfecte finishing touch. Hij is makkelijk als eyeliner aan te brengen (een wing is wel wat lastiger met het potloodje zelf, maar daarvoor breng ik hem dan aan op een eyeliner kwastje), maar ook mooi om aan te brengen onder je oog. Hier smudge ik hem dan een beetje voor net wat extra diepte.

Yay, wat ben ik blij dat ik deze potloodjes heb ontvangen! Ik ga de volgende keer zeker naar de andere kleurtjes kijken in de counter van Urban Decay, want deze twee zijn echt toppers!

Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencils - €21.60 per stuk.


Het tweede product in mijn pakketje (of eigenlijk het derde) is een mascara: de waterproof mascara van Urban Decay's Perversion. Ik had de originele variant hiervan nog niet eerder geprobeerd, maar dat maakte mij niet minder nieuwsgierig naar deze waterproof versie!

Waterproof is zoiets wat ik eigenlijk nooit koop: ik schaf meestal mascara's aan die niet waterproof zijn, simpelweg omdat ze makkelijker te verwijderen zijn. Met de hete zomers die we de afgelopen jaren hebben gehad was ik daar in tegen wel eens toe aan een waterproof mascara in mijn collectie: met veertig graden is de kans namelijk groot dat je mascara wat minder vlekkeloos blijft zitten!

Daarvoor heeft Urban Decay nu de Perversion Mascara in een waterproof uitvoering. Aan de verpakking kun je duidelijk zien welke versie de Waterproof variant is (deze is zilverkleurig en heeft hele leuke, 3D 'waterdruppels' op de huls) en dat vind ik heel handig. Hij springt echt uit mijn collectie, waardoor ik niet alle tubetjes van dichtbij hoef te bekijken om te zien welke variant waterproof is.


Tijd om de mascara van dichterbij te bekijken! Bij het openmaken van de tube werd ik gelijk verrast met een intens borsteltje van een ruim formaat. Normaal gesproken kies ik zelf sneller een mascara uit met wat minder haartjes, welke een stukje harder zijn, maar deze mascara heeft een hele lading met zachte haartjes.

Juist een borsteltje dat ik zelf niet snel zou uitkiezen vind ik des te leuker om te proberen. Om te kijken of het werkt, en dat doet het! Links zie je mijn oog zonder enige mascara, rechts zie je mijn oog mét de Urban Decay Perversion Waterproof mascara. Mijn wimpers zijn normaal vrij blond en bijna onzichtbaar, maar door deze mascara zijn ze opeens goed aanwezig!

De mascara benadrukt de lengte van mijn wimpers, geeft ze een diepzwarte kleur en zorgt ervoor dat ze er heel volumineus uitzien. Ik heb weinig tot geen last van klontjes en zie eigenlijk alleen wat kleine korreltjes bij het aanbrengen. Heel storend vind ik dat zelf niet, je ziet het dan ook alleen als je héél goed kijkt.

En waterproof, dat is hij zeker. Na het douchen zat de mascara nog perfect op zijn plek, maar ook na het reinigen met micellair water gaat hij nergens heen. Je hebt voor deze mascara echt even een speciale waterproof reiniger nodig om hem te kunnen verwijderen! Dat is voor mij dan ook het enige nadeel, maar voor de zomermaanden vind ik deze waterproof mascara zeker een aanrader!

Urban Decay Perversion Waterproof Mascara - €27.55


Last but not least in het rijtje met producten ontving ik ook dit keer (net als de vorige keer) een lipgloss van Urban Decay. De lipgloss uit het vorige artikel heb ik al regelmatig gedragen en daardoor was ik des te nieuwsgieriger naar dit kleurtje!

Bij het openen van de verpakking werd ik gelijk verrast met een opvallende, paarse kleur. Deze kleur bevat heel veel holografische glitters én heeft zelfs een groot aantal groene glittertjes. Heel erg uniek en niet iets wat ik zelf snel zou uitkiezen (vroeger wel, overigens), maar wel héél leuk om te proberen. Dit is overigens de kleur 'Disco Queen'.


Ik begon dan ook al snel met het swatchen en daarbij werd ik al héél enthousiast. De kleur is namelijk goed gepigmenteerd, maar is op de swatch een stuk minder heftig dan in de tube. Hij is een stukje minder donker en daar wordt ik zelf wel heel erg blij van. Donkere kleurtjes draag ik de laatste tijd namelijk niet vaak meer.

Tijd om hem op de lippen te proberen! Ik heb twee swatches voor jullie gemaakt; links zie je Disco Queen op mijn eigen lippen, rechts zie je Disco Queen bovenop een lipstick. Ik heb hiervoor als basis de lipstick Heroin van MAC gebruikt.

Bij beide opties vind ik de lipgloss heel erg mooi, en hoewel een lipgloss normaliter beter tot zijn recht komt bovenop een lipstick vind ik Disco Queen in haar eenvoud juist het allermooiste. In combinatie met een neutrale oogschaduw look heb ik Disco Queen afgelopen week al de deur uit gedragen: wat is hij namelijk leuk!

De lipglosses van Urban Decay kende ik al langer en daardoor wist ik al gelijk dat deze mij ook zou bevallen. Ook hier geldt voor mij het enige nadeel (net als de vorige keer toen ik een glossje van UD reviewde) dat er een mint geurtje aanzit. Van mij mocht dat als enige wel worden weggelaten!

Urban Decay Hi-Fi Shine Lipgloss - €22.55

En dat waren ze; de producten uit het heerlijke pakketje dat ik ontving van Urban Decay. Ik ben eigenlijk over alle vier de producten heel erg tevreden en kan niet wachten om binnenkort nog wat meer Glide-On eye pencils aan te gaan schaffen!

'' Naar welk product ben jij het meest benieuwd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

9 opmerkingen

 1. Wauw, wat een mooie review! Alle vier de producten vind ik er heel mooi uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie review. De mascara lijkt mij een heel fijn product.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De oogpotloden en de lipgloss zijn echt prachtig! Ik gebruik zelf geen waterproof mascara maar ik ben wel benieuwd naar de normale versie hiervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind UD ook een fantastisch merk. Sterker nog, mijn favoriete lipgloss ooit is van dit merk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik vind UD ook geweldig! Goede producten én knappe verpakkingen! Alleen hebben ze die 3D-druppeltjes wel afgekeken van Too Faced – of was UD eerst?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk merk hé! Ik denk dat MAC de allereerste was! Zij hadden in 2014 al de Alluring Aquatic collectie. :)

   Verwijderen
 6. Wat een mooie producten heb je ontvangen! Ik ben al jaren fan van de 24/7 glide-on pencils en kan niet zonder de kleur Bourbon, die moet ik binnenkort ook weer opnieuw kopen. Zal gelijk ook even naar de kleuren kijken die jij hebt.

  Ik ben het meest benieuwd naar de waterproof mascara. Ik gebruik die dus ook alleen in de zomer maanden omdat het er lastiger af gaat, al heb ik wel een goede waterproof make-up remover ontdekt laatst. Mijn vaste Monseur BIG waterproof mascara van Lancôme is zo goed als op en zal de volgende keer zeker deze van Urban Decay uitproberen.Die gaat bij deze op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen