Multi Review | Zwitsal, Bourjois & Milani Cosmetics


Het is weer tijd voor een Multi Review! Dit keer review ik vier nieuwe producten: twee deodorants van Zwitsal (ja, echt waar), een mascara van Bourjois én een prachtige highlighter van Milani Cosmetics. Nieuwsgierig wat ik van deze producten vind? Lees dan snel verder!

Ik begin met het product waar ik het meest enthousiast over ben: Zwitsal deodorant. Ik ben dol op de geur van Zwitsal en daarmee ben ik niet de enige. Zwitsal is namelijk ontzettend populair, waardoor er tegenwoordig regelmatig producten voor volwassenen op de markt komen. Denk aan de Zwitsal geurstokjes, wasverzachters enzovoort.

Met die ontwikkelingen ben ik dan ook alleen maar blij! Ik ben namelijk dol op de wasverzachter, maar heb er nu ook een nieuwe favoriet bij: de deodorants.

In totaal zijn er van deze deodorants twee soorten uitgebracht: de original spray én de poederzacht spray. Beide zijn compressed sprays met de originele Zwitsal geur. Bij de poederzacht variant is er alleen een lichte, bloemige twist toegevoegd. Nu moet ik zeggen dat ik écht geen bloemen ruik in deze deodorant en daar ben ik blij van. Zwitsal is namelijk zo'n heerlijke geur dat je er wat mij betreft niets aan hoeft te doen.

Het fijne aan deze deodorants is het feit dat zij geen alcohol bevatten, waardoor ze gelijk geschikt zijn voor de gevoelige huid. Ik gebruik de deodorant in de ochtend en in de avond en daarmee ben ik gedurende de dag volledig beschermd én ruik ik heerlijk. De geur is namelijk heel erg goed aanwezig, waardoor je er gedurende de dag regelmatig een vleugje van ruikt. Ik ben fan!

Zwitsal Deodorant Spray - €3.89 per stuk.
Het tweede product van deze Multi Review heb je wellicht al voorbij zien komen op mijn Instagram pagina: de Milani Strobelight Instant Glow Powder in de kleur Afterglow. Deze ontving ik al weer een tijdje geleden en in de weken dat ik deze in huis heb ben ik een grote fan van dit product geworden. 
Het eerste waar ik gelijk enthousiast over was, is natuurlijk de verpakking. De producten van Milani Cosmetics zijn niet heel duur, maar tegelijkertijd ook niet ontzettend goedkoop. Dat is precies hoe ik de verpakking ook zou omschrijven: aan de ene kant is hij heel chique, maar tegelijkertijd kun je ook zien dat het geen high end merk is. Perfect in verhouding met het product, vind ik zelf.

Wat er wél high end uit ziet is het product zelf. Ik heb in totaal drie producten van Milani mogen ontvangen (de andere twee review ik binnenkort!), waarvan elk prachtig is vormgegeven. Deze highlighter heeft een soort zandpatroon en ziet er daardoor héél erg chique uit.
Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de kwaliteit van het product, maar ook daar heb ik weinig over te klagen. De pigmentatie is echt bijzonder hoog, hoger dan ik zelfs had verwacht. Ik had namelijk al wel vaker goede dingen over Milani Cosmetics gehoord, maar mijn verwachtingen waren minder hoog dan de realiteit.

Niet alleen de pigmentatie is heel hoog: deze highlighter heeft ook een prachtige glans én hele fijne, zachte shimmers. Het is een beetje de zachtere versie van MAC's Soft & Gentle, en dan met een roze ondertoon. Ik ben fan geworden van deze highlighter!

Milani Cosmetics Strobelight Instant Glow Powder - €16.95 óf €10.95 als je een account hebt bij Luxplus. 
Last but not least heb ik nog één product over om te reviewen: de Bourjois Twist Up The Volume mascara. Deze mascara ziet er op het eerste oog misschien niet héél bijzonder uit, maar is dat zeker wel!

Hoewel de verpakking er erg leuk uit ziet door de combinatie van zwart met metallic rood, zit het bijzondere gedeelte hem in de binnenkant. Misschien heb je hem al ergens anders voorbij zien komen of kon je het nagaan na het lezen van de verpakking: deze mascara heeft twee borsteltjes.
Oke, écht twee borsteltjes heeft hij niet, maar je kan van één borsteltje wel twee verschillende soorten maken. Dit gebeurd heel eenvoudig door aan het rode gedeelte bovenaan de mascara te draaien. Geen hogere wiskunde dus!
Het ''standaard'' borsteltje is een lange, dunne borstel met korte haartjes. Als je goed kijkt zie je dat die haartjes weer bestaan uit meerdere, kleine haartjes. Hierdoor pakt de mascara je wimpers extra goed en kun je er voor zorgen dat je alle wimpers voorziet van mascara.
Niet zo'n fan van het reguliere borsteltje, of ben je net als ik dol op het gebruiken van verschillende mascara's over elkaar? Dan komt de twist optie goed van pas. Hiermee wordt het borsteltje een stuk korter en dus ook gelijk een stukje dikker. Je kan zien dat de haartjes nu met een boogje meelopen.

Ik ben altijd dol op dit soort nieuwe, innovatieve ideeën, zeker als het in de praktijk ook goed werkt! Op onderstaande foto's zie je eerst mijn wimpers zonder mascara, op de tweede foto mijn wimpers met de mascara, aangebracht met het standaard borsteltje. Op de derde foto zie je mijn wimpers met twee laagjes mascara: de eerste aangebracht met het standaard borsteltje, de andere aangebracht met de getwiste versie van het borsteltje.

Om heel eerlijk te zijn merk ik bij het aanbrengen weinig verschil tussen de twee borsteltjes. Ik merk wel dat ik een voorkeur heb qua aanbrengen: daarvoor gebruik ik liever het standaard borsteltje. Deze is namelijk wat dunner, waardoor ik mijn mascara wat preciezer kan aanbrengen.

Een leuk idee is het zeker, maar veel verschil merk ik zelf niet. Wel merk ik dat de mascara mijn wimpers er goed uit laat zien. De mascara is diep zwart, klontert niet en geeft eigenlijk een prima resultaat. Mijn nieuwe favoriet is het helaas niet geworden, maar het is wat mij betreft een prima mascara!

Bourjois Twist Up The Volume Mascara - €15.99

En dat was hem weer: mijn review van deze vier nieuwe producten. Ik ben zeker tevreden over alle vier, en ben met name nieuwsgierig naar welke producten jullie benieuwd zijn geworden!

'' Naar welk product ben jij het meest nieuwsgierig?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

6 opmerkingen

 1. Omg! Zwitsal deodorant ik wil hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind 'm echt fantastisch! Ik wil niet anders meer haha. :)

   Verwijderen
 2. De Zwitsal deo lijkt mij zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had de deodorant en de mascara al in een andere review voorbij zien komen, maar was wel benieuwd naar jouw second opinion! Die deo lijkt me heerlijk ruiken, als ik die zie liggen bij de drogist, ga ik 'm zeker eens meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, ik ben heel benieuwd wat je er van vindt! Als ik weer bij de drogist kom ga ik ook extra inslaan. :)

   Verwijderen