St. Ives Scrubs & Body Lotion

Tot kort geleden was ik totaal niet bekend met het merk St. Ives. Daar werd verandering in gebracht toen ik van Exclusively een pakketje ontving met een aantal heerlijke producten van dit merk. Sinds dat moment zie ik het regelmatig voorbij komen, voornamelijk op de feed van Engelse en Amerikaanse Instagrammers die ik volg. Ik werd daardoor nog enthousiaster en des te nieuwsgieriger om deze producten uit te proberen, en dat heb ik dan ook gedaan! Nieuwsgierig hoe mijn ervaring was? Lees dan snel verder!

De eerste twee producten die ik ontving komen uit dezelfde geurlijn: het St. Ives Oatmeal Scrub & Mask én de St. Ives Soothing Body Lotion Oatmeal & Shea Butter. Normaal gesproken begin ik altijd met de vormgeving, maar bij deze producten móet ik simpelweg beginnen met de geur.

Die geur is namelijk zó bizar lekker. Ik ben sowieso een enorme liefhebber als het gaat om oatmeal geuren, maar dit is toch wel de lekkerste variant van alle oatmeal producten in mijn collectie. Het is duidelijk een oatmeal geur, maar tegelijkertijd is deze heel zacht. Het is daardoor niet alleen een geur die geschikt is voor de herfst en winter: hij is eigenlijk geschikt voor elk seizoen.

Tijd voor de verpakking! De verpakkingen van St. Ives vind ik ontzettend leuk vormgegeven. De verpakkingen zijn heel rustig, maar tegelijkertijd heel duidelijk en overzichtelijk. Je weet precies wat je qua geur kunt verwachten en dat vind ik handig. De producten zijn niet héél hoog geprijsd en de verpakkingen vind ik goed aansluiten bij deze prijscategorie. I like it!

Als het met de geur al goed zit ben je al een heel eind, maar doen de producten zelf ook wat ze moeten doen? Ik heb de producten bijna twee weken lang getest en daardoor kwam ik tot de volgende conclusie.

Om te beginnen met de body lotion: deze is heel erg prettig. Op de verpakking stond niet vermeld of deze ook geschikt was voor mijn gevoelige huid, maar aangezien de ingrediënten er niet héél spannend uit zagen besloot ik om de gok te wagen. Gelukkig voor mij pakte dit goed uit en kreeg mijn huid hier geen vervelende reactie op. Mocht je ook een gevoelige huid hebben zou ik je aanraden de ingrediëntenlijst even te bekijken voordat je het product aanbrengt, en smeer daarbij eerst maar een klein stukje huid in. Zo kun je al gauw merken of je huid hier vervelend op reageert.

Mijn huid deed dat gelukkig niet, waardoor ik veilig mijn gehele benen in kon smeren. De body lotion is lekker dun en smeert daardoor heel eenvoudig uit. Niet geheel onbelangrijk is dat deze ook nog eens heel erg snel intrekt; daar ben ik altijd blij mee. Na het insmeren met body lotion vind ik het namelijk prettig om zo snel mogelijk mijn pyjamabroek of kleding voor die dag aan te kunnen trekken.

Nadat ik mijn huid heb ingesmeerd merk ik dat mijn benen lekker zacht aanvoelen. Omdat ik zelf dol ben op dit soort kleinere tubes neem ik deze tube graag mee in mijn handtas om ook andere droge plekjes af en toe in te kunnen smeren met body lotion. Mijn ellebogen zijn bijvoorbeeld altijd vrij snel droog, maar na een week lang te hebben gesmeerd met deze body lotion is dat al een stuk minder. Hier ben ik heel enthousiast over!
Naast de body lotion testte ik ook de twee in één scrub & mask. Deze kan op twee manieren gebruikt worden: als scrub, of als masker. Omdat ik de korreltjes in dit product zelf aan de grove kant vond heb ik besloten hem te gebruiken als masker voor mijn gezicht.

Ik moet zeggen dat ik het product als masker nét wat aan de dunne kant vind, maar als je er even mee gaat liggen is hij prima te gebruiken zonder al te veel te smeren. In bad is hij bijvoorbeeld prima te gebruiken! Ik laat hem dan zo'n tien tot vijftien minuutjes intrekken en spoel hem dan met lauwwarm water van mijn gezicht af.

Wat ik bij het opbrengen al verwachtte is dat dit masker niet heel hard wordt. Nadat ik hem zo'n tien à vijftien minuten op mijn gezicht heb gehad merk ik nog steeds dat hij heel zacht aanvoelt, meer als een dikke crème. Erg is dat daar in tegen niet, want na het afwassen voelt mijn huid héérlijk zacht aan. Dat zachte gevoel verdwijnt doorgaans na een maskertje bij mij al snel, maar bij dit masker had ik daadwerkelijk het gevoel dat mijn huid een paar dagen lang héél zacht aanvoelde. Ik heb die dagen ook weinig crème hoeven te gebruiken omdat mijn huid van zichzelf niet droog aanvoelde.

Over beide producten ben ik dan ook zeker te spreken. De geur is heerlijk, de producten doen precies wat ze moeten doen én ze zijn ook nog eens heel erg budget proof.

St. Ives Soothing Body Lotion - €6.95
St. Ives Oatmeal Scrub & Mask - €9.95

Als derde -en tevens laatste- product ontving ik ook nog eens de St. Ives Apricot Scrub. Abrikoos, perzik en mango-achtige geuren staan ook zeker in mijn top drie favoriete geuren als het om skincare gaat, dus wat dat betreft heeft St. Ives voor mij écht de perfecte geurlijnen.

Ook hier geld precies hetzelfde voor als de Oatmeal producten: wat een héérlijke geur is dit. Een beetje alsof je mandarijntjes staat te pellen onder de douche: lekker zoet en tegelijkertijd ook héél erg fris. Dit soort geuren vind ik vooral in de ochtend ontzettend fijn om te proberen.

''Officieel'' is dit product bedoeld voor je gezicht, maar persoonlijk vind ik de scrub deeltjes daarvoor wederom wat aan de grove kant. Als je niet zo snel last hebt van een gevoelige huid denk ik dat deze prima voor je kan werken, maar voor mij is dat net wat minder prettig.

Niet zo'n probleem overigens, want daardoor besloot ik om hem voor mijn lichaam te gebruiken! Met name mijn benen vind ik heerlijk om af en toe te scrubben, en datzelfde geld voor de ruwere plekjes rond mijn ellebogen en voeten. Al die plekjes pak ik mee en terwijl ik dat doe valt het mij op dat ik maar heel weinig van het product nodig heb. Ik heb hem nu zo'n vijf keer gebruikt en ik denk dat ik ongeveer op een kwart van de tube ben. Vind ik voor een full body scrub niet slecht!

Ook deze scrub doet goed wat hij moet doen: hij verminderd mijn droge huid en heeft een heerlijke geur. Deze geur blijft helaas niet hangen na het douchen (dat had van mij gerust gemogen!) maar zorgt wel voor een hele fijne douche ervaring!

St. Ives Apricot Scrub - €9.95

Als ik over alle drie producten zo enthousiast ben kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik stiekem een grote liefhebber van St. Ives ben geworden. Het merk heeft ook nog een aantal andere geuren waar ik héél nieuwsgierig naar ben geworden, dus wellicht zien jullie die binnenkort nog eens voorbij komen!

'' Heb jij al eens iets van St. Ives geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

8 opmerkingen

 1. Ik kende dit merk nog helemaal niet, maar het spreekt me wel aan. Ook de prijs is fijn :) Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een aanrader om eens kennis te maken! Hele fijne producten. :)

   Verwijderen
 2. Wat een mooie review! Ik kende het nog niet maar het klinkt supper fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben benieuwd wat je er van vindt, het is inderdaad een onwijs fijn merk. :)

   Verwijderen
 3. Ik kende dit merk nog niet. Het lijken me fijne producten. En ik ben ook wel erg benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook nog nooit van dit merk gehoord, dus leuk om te ontdekken! Vooral de oatmeal heeft me erg nieuwsgierig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit merk ken ik ook niet, is er ook een fysieke winkel waar ik dit kan uitproberen?

  BeantwoordenVerwijderen