Boek Review | Robert Brydnza - Koud Bloed & Jo Spain - Iets Te Verbergen


Nu de herfst officieel is begonnen en de zomer helemaal uit ons land is -is het weer tijd om lekker in bad te gaan. Bij in bad gaan hoort bij mij standaard één ding: een goed boek om lekker van te genieten. Ondanks dat de herfst nog maar net is begonnen ben ik al volop bezig met lezen en las ik onlangs weer twee exemplaren uit: Koud Bloed van Robert Bryndza én Iets Te Verbergen van Jo Spain. Nieuwsgierig wat ik van deze twee boeken vond? Lees dan snel verder!


''Wanneer een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar leven, maar dit heeft ze nooit eerder gezien. Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden.

Erika realiseert zich dat ze op het spoor is van een seriemoordenaar, die klaar is om opnieuw toe te slaan. Nog voordat ze een volgende stap kan zetten, wordt zij zelf slachtoffer van een brute aanval. Maar Erika is een doorzetter, en niets zal haar tegenhouden. Dan blijkt het leven van twee kinderen van haar collega in gevaar, en wordt de situatie nog nijpender. En in die race tegen de klok doet Erika een nieuwe schokkende ontdekking: er is meer dan één moordenaar.''
- bol.com

Het eerste boek is er eentje van mijn favoriete schrijver: Robert Bryndza. Hij schrijft de fantastische serie rondom rechercheur Erika Foster, en tot nu toe is geen enkel van deze boeken mij tegen gevallen. De verhaallijnen zijn altijd spannend (veelal seriemoordenaars, en dat soort boeken vind ik fantastisch!) en zorgen ervoor dat ik keer op keer niet wil stoppen met lezen.

Datzelfde gold ook voor Koud Bloed. In dit boek wordt al snel bekend dat het om een seriemoordenaar gaat, waardoor het verhaal nóg spannender wordt. Verhalen met en seriemoordenaar vind ik automatisch een stuk spannender, omdat het om verschillende lichamen en verschillende motieven gaat. 

Wanneer je denkt dat het niet spannender meer wordt gebeurd er ook nog iets met de kinderen van Moss (Erika haar collega) en dan wordt het pas echt spannend. Ik heb keer op keer gedacht 'oke, nu leg ik hem echt weg.' en vervolgens las ik toch weer een aantal hoofdstukken. Doordat Robert Bryndza hele korte hoofdstukken schrijft is het altijd héél verleidelijk om toch nog even snel een hoofdstukje te lezen.

Kortom: ik heb weer ontzettend genoten van dit boek van Robert Bryndza. Een favoriet kiezen uit deze serie vind ik heel lastig, maar Koud Bloed deed het bij mij toch wel erg goed!

Auteur: Robert Bryndza
Uitgeverij: Boekerij
Pagina's: 352 pagina's


''Olive Collins heeft drie maanden dood in haar huis gelegen. Haar buren in de gated community – een verzameling van voorbeeldige huizen, gras netjes gemaaid, de bewoners rijk en succesvol – zeggen geschokt te zijn, maar niemand van hen heeft opgemerkt dat ze haar al een tijdje niet hadden gezien. De politie stelt een onderzoek in waarbij langzaam maar zeker barsten in de façades verschijnen. Bovendien blijkt elk van de buren wel een reden te hebben om Olive dood te wensen…'' - bol.com

In tegenstelling tot Robert Bryndza had ik nog niet eerder een boek gelezen van Jo Spain, of er überhaupt van gehoord. (Sorry als ik daarmee iemand beledig!). Nieuwsgierig als ik was begon ik vol goede moed aan dit boek van een -voor mij- nieuwe schrijver. Dat vind ik toch altijd wel een beetje spannend, want je weet nooit of je gaat wennen aan de schrijfstijl van deze auteur.

Bij Jo Spain had ik daar gelukkig geen moeite mee. Hoewel ik er in het begin even in moest komen zijn de hoofdstukken over het algemeen vlot geschreven en leest het boek lekker makkelijk weg. Wederom is er gebruik gemaakt van de wijze van korte hoofdstukken, waar ik altijd blij van word. Als ik van te voren zie dat een boek hele lange hoofdstukken heeft koop ik het een stuk minder snel!

Doordat het korte hoofdstukken zijn komt er elke paar pagina's iemand anders aan de beurt: een ondervraging van alle buren, maar ook het verhaal van Olive zelf. Telkens denk je dat je weet wie het gedaan heeft, maar uiteindelijk blijkt dat je toch weer op het verkeerde been wordt gezet. Richting het einde wist ik wél zeker wat er precies gebeurd was, dus de laatste hoofdstukken waren voor mij wel net iets minder spannend. Maar nu ben ik dan ook een érg goede detective -;)-. 

Iets Te Verbergen geeft mij een beetje een Murder on the Orient Express vibe en daar werd ik erg enthousiast van. Ik ben zeker enthousiast over dit boek en ben tegelijkertijd heel erg nieuwsgierig geworden naar de andere boeken van Jo Spain!

Auteur: Jo Spain
Uitgeverij: de Fontein
Pagina's: 336 pagina's

'' Wat is het laatste boek dat jij las?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

 1. Wat zijn je nieuwe herfst foto's prachtig! Deze boeken lijken mij erg leuk, vooral Koud Bloed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben op dit moment ook meer aan het lezen weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beide schrijvers ken ik nog niet! Vooral Robert Bryndza spreekt me aan. Daar wil ik wel eens een boek van lezen. Fijn dat het korte hoofdstukken zijn, dat leest toch wat makkelijker weg. Zelf heb ik laatst Stromboli uitgelezen van Saskia Noort. Het leek me eerst niks voor mij (ik lees meestal Thrillers) maar vond het toch wel een goed boek uiteindelijk. Nu lees ik weer Suzanne Vermeer dat past wel iets meer in mijn straatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh wat een spannende boeken. Ik ken ze allebei niet en ook de schrijvers eigenlijk ook nog niet. Ik ga over 3 weken op vakantie en dan ga ik weer een boek lezen.

  BeantwoordenVerwijderen