Glow X MUA Collectie


Afgelopen zomer lanceerde de Glow X MUA collectie: een opvallende collectie om je de perfecte sunkissed look te geven. Ik ontving deze collectie aan het eind van de vakantie, en hoewel ik nu niet meer voor de sunkissed look ga zijn deze producten nog steeds even mooi: ze zijn namelijk ook perfect voor de aankomende herfst. Ik testte zes van de producten uit de collectie uit en deel deze vandaag met je!


Ik begin natuurlijk met het product waar ik het meest nieuwsgierig naar was: de Highlight Kit in de kleurencombinatie 'Golden Kisses'. Naast dit kitje is er ook nog een andere kit beschikbaar, maar aangezien dit de lichtste variant is past deze het beste bij mijn huidskleur!

Deze kit is eenvoudig vormgegeven in een doosje wat ik goed bij MUA vind passen. De tekst op de voorkant vind ik heel tof vormgegeven en om hem nog net wat specialer te maken is er gekozen voor een oranje onderkant. Dat geeft op zich een hele zomerse look, maar maakt het doosje tegelijkertijd net wat goedkoper. Grappig, want bij de rest van de collectie vind ik dat juist heel erg meevallen!

Handig is hij wat mij betreft zeker vormgegeven: de kleuren lopen van licht naar donker en zijn eenvoudig op je kwast aan te brengen. Doordat de vakjes met highlighter wat breder zijn passen al mijn highlighter kwasten hier goed in en hoef ik niet te knooien met veel te kleine vakjes. Dat zie je ten slotte nog wel eens bij dit soort palettes!

Tijd om de kleurtjes te swatchen! Hierbij werd ik gelijk enthousiast, want wat een mooie kleurtjes zijn dit! Ik had al enige tijd niets meer van MUA geprobeerd en daardoor wist ik ook niet wat ik precies moest verwachten. Dit had ik in ieder geval niet verwacht!

De pigmentatie van alle drie de kleuren is heel erg goed, al is de donkerste kleur de enige die niet helemaal bij mijn huidskleur past. Deze heeft namelijk een overduidelijke oranje ondertoon en dat staat bij mij iets minder charmant.

De overige twee kleurtjes zijn daar in tegen voor mij perfect! Zowel de roze als de beige tint hebben hele mooie, subtiele gouden glitters en deze zorgen inderdaad voor de perfecte 'sunkissed' look. Over dit palette ben ik zeker te spreken!

Glow X MUA Highlight Kit - €5.99

Het tweede -en tevens derde- product dat ik ontving zijn de Glow X MUA Roll On Shimmers. Dit zijn oogschaduws in een roller verpakking, welke je rechtstreeks vanuit de verpakking over je ogen kunt rollen. Dit soort producten vind ik zelf altijd heel tricky (meestal klinkt het namelijk heel leuk, maar werkt het toch niet helemaal), maar daardoor vind ik het des te leuker om te testen.


Ik ontving van deze rollers twee kleuren: Moroccan Spice en Desert Shimmer. Moroccan Spice is een vervaagde, rode tint. Desert Shimmer is een bronzen tint.

Bij het aanbrengen merk ik gelijk dat de producten beide ontzettend veel pigment bevatten. Dat verrast mij, want meestal valt dat bij dit soort producten heel erg tegen. Veel last van fall out heb je dan ook niet: de kleur zit namelijk gelijk 'vast' op je ooglid.

Bij het rechtstreeks op het ooglid rollen word ik daar in tegen iets minder enthousiast. Je komt met de roller niet in je binnenste ooghoek. Doordat je dus toch een kwast nodig hebt om het product aan te brengen vind ik het roller balletje een beetje overbodig geworden en had het van mij ook een oogschaduw in vaste vorm mogen zijn. Máár, het idee is leuk en qua pigmentatie hoor je mij niet klagen!

Glow x MUA Roll On Shimmers - €3.99 per stuk.


Van lip producten word ik altijd enthousiast, dus het is tijd om door te gaan met deze twee glossjes! Ik ontving de kleur Aurora Shine, en daarnaast ontving ik ook nog een Plumping lipgloss. Deze schijnt je lippen een voller effect te geven, dus daar ben ik gelijk nieuwsgierig naar!


Op de swatch -en ook op mijn lippen- vallen de glossjes beide een beetje in het niet. Aurora Shine is in de verpakking prachtig met ontelbaar veel kleine shimmertjes en glittertjes, maar eenmaal aangebracht is hier helaas weinig van terug te vinden.

De plumpling lipgloss heeft ook weinig kleur (wat ik ergens wel een beetje had verwacht, maar door de roze kleur in de verpakking hoopte ik stiekem op een klein kleurtje), en doet daarnaast voor mijn lippen niet veel. Aangezien beide glossjes een beetje pikken en een mintsmaak hebben pak ik deze er zelf niet zo snel bij.

Glow x MUA Lipgloss - €4.99 per stuk.

Last but not least -de topper uit de collectie-: de Glow x MUA Light Lustre Liquid Highlight. Zoals het product het zelf al zegt is dit een liquid highlighter. Van dit product vind ik allereerst de verpakking al prachtig: zoals ik aan het begin al zei heeft deze wat mij betreft totaal geen goedkope uitstraling.


Ik was daardoor ook des te nieuwsgieriger naar het product zelf, en wauw! Dit product heeft mij van de gehele collectie nog wel het meeste verrast. Door de pigmentatie, maar ook door de structuur van het product zelf.

Deze liquid highlighter is vrij dun en daardoor heel erg goed uit te smeren. Dat vind ik zelf heel fijn, want ik heb ook wel eens liquid highlighters gehad die door hun dikke structuur veel vlekkeriger waren na het uitsmeren.

Naast dat je dit product als highlighter kunt gebruiken, kun je hem -indien je zou willen- ook nog eens mengen met je foundation voor een extra glow. Doe ik zelf niet heel vaak, waardoor ik hem des te mooier vind als highlighter! Door de roze ondertoon en subtiele shimmers sluit de kleur goed aan bij mijn huid. Hij is niet héél opvallend, maar geeft wel een hele fijne en gezonde glow. Deze heb ik de afgelopen tijd al regelmatig gebruikt!

Glow x MUA Liquid Highlighter - €5.99

En dat waren ze: de producten uit de Glow x MUA collectie die ik mocht ontvangen. De lipglosses bevallen mij wat minder goed, maar over de kwaliteit van de highlighters, oogschaduws en liquid highlighter ben ik zeker tevreden!

'' Wat is jouw favoriete item uit deze collectie?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

10 opmerkingen

 1. Teresa Palm02-09-2019 08:22

  Oeh, mooie review! De highlighter kit en liquid highlighter vind ik prachtig! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie producten! Vooral het highlighter palette ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die roll on shimmers zijn prachtig zeg!

  Bettie
  www.thewildflowerhippie.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De highlight kit vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het prachtige items! Alleen die lipglosses vallen tegen inderdaad. Ik had ook die plumping gekocht maar hij doet weinig jammer genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer dat hij bij jou ook niet echt iets doet!

   Verwijderen
 6. Echt een prachtcollectie! Ik houd wel van een goede glow :D <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw ze zien er prachtig uit zeg! fijne week verder

  BeantwoordenVerwijderen