MAC Cosmetics - As If I Care Lipstick


Als ik een mailtje krijg met de mededeling dat er een lipstick van MAC mijn kant op komt maak ik toch altijd even een vreugdesprongetje. Al mijn blog pakketjes vind ik natuurlijk fantastisch, maar MAC (en UD) hebben toch wel een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Je kan je dus wel voorstellen hoe enthousiast ik werd toen dit prachtige kleurtje op de deurmat viel! Ik ontving de kleur 'As if I care' uit de Love Me collectie en deel deze vandaag met jullie!


Zoals de naam van de collectie (Love Me) het al zegt is deze collectie speciaal gemaakt om de liefde en respect voor jezelf te uiten: love yourself. In deze collectie zitten een heleboel prachtige kleuren: shameless nudes, high-impact purples en powerful reds. Ik ontving één van die shameless nudes: As if I care.

Voordat ik begin met het kleurtje van deze lipstick: hoe mooi is deze vormgeving? Zoals we van MAC gewend zijn is er gebruik gemaakt van de 'standaard' lipstickhuls van MAC, alleen dan in een net wat ander jasje. De lipstick heeft een glanzende finish én heeft zowel aan de boven als onderkant een soort roze (metallic) ombre effect. Heel erg mooi en daardoor ook gelijk opvallend in je stash.

Ondanks dat dit een lipstick is die onder de Shameless Nudes valt vond ik hem zelf nog best opvallend. Misschien dat het voor andere huidskleuren een nude kleurtje is, maar bij mij is hij nog best opvallend. Niet dat ik dat erg vind, overigens! De laatste tijd merk ik namelijk dat ik steeds weer meer verschillende kleuren aan het dragen ben. Ik droeg namelijk een tijdje echt continu dezelfde soorten kleurtjes, maar vind het tegenwoordig weer erg leuk om lekker wat meer te experimenteren!

As if I care is een opvallende, roze tint. Ondanks dat hij vrij fel is -en daardoor vrij opvallend- is hij tegelijkertijd een stuk gedempter. Als ik hem aanbreng met alleen mascara is de lipstick vrij heftig: breng ik hem daar in tegen aan met full face make-up, dan is hij helemaal niet heftig en blend hij juist mooi in!

Over blenden gesproken: wat brengt deze lipstick héérlijk aan! Bij deze lipsticks is er gebruik gemaakt van een nieuwe formule (een matte look, maar geen matte feeling) en daar ben ik nú al fan van! In plaats van de droge lippen die je normaal met een matte lipstick krijgt voelt deze lipstick heerlijk zacht en romig aan. Hij glijd over je lippen en zorgt er voor dat je binnen de kortste keren een prachtige kleur op je lippen hebt.

Naarmate je de lipstick langer op hebt merk je wel dat hij wat matter aan begint te voelen en wat meer in je lippen gaat trekken, al blijft het lang niet zo droog als bij de normale matte lipsticks van MAC. Matte lipsticks vind ik ontzettend mooi, maar heb ik -door mijn droge lippen- een tijdje vermeden. Als dit de nieuwe matte lip wordt van MAC weet ik in ieder geval dat mijn stash weer aardig aangevuld gaat worden! Met de toevoeging van MAC As if I care ben ik in ieder geval erg blij.

MAC Cosmetics - As If I Care Lipstick - €19.50.
'' Wat vind jij van deze kleur?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.

Lees hier mijn disclaimer.

7 opmerkingen

 1. Oeh wauw! Ik was MAC eigenlijk een beetje vergeten. Ik ga snel weer eens in de winkel kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kleur! Mooie foto's ook. Kleurtje staat je goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een prachtige kleur! Echt een kleur die ik ook zou dragen. Mac lipsticks zijn sowieso altijd fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele mooie kleur, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! In de verpakking vond ik hem nog best heftig, maar op je lippen is hij supper mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een tof kleurtje is dit zeg! En fijn dat hij niet zó droog is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Such a beautiful shade!!! Than you for the thorough review...

  BeantwoordenVerwijderen