Make-Up Revolution Eye Glistens


Een tijdje geleden was ik van plan om de prachtige, liquid glitter oogschaduws van Stila te bestellen. Deze waren echter nogal prijzig (zo'n dertig euro per stuk), en tijdens mijn bestelling kwam ik deze exemplaren van Make-Up Revolution tegen. Een héél stukje voordeliger én op het eerste oog minstens even mooi. Omdat ik deze pareltjes nog nergens anders tegen was gekomen werd ik des te nieuwsgieriger en besloot ik om vier van de vijf kleurtjes te bestellen. Voor die vier stuks was ik een paar euro minder kwijt dan ik normaal zou zijn voor één oogschaduw van Stila, wat een hele goede deal zou zijn. Mits de kwaliteit ook naar behorens was, uiteraard! Dat heb ik de afgelopen tijd voor jullie getest en vandaag deel ik mijn ervaringen met jullie.

In totaal zijn er -momenteel- vijf kleurencombinaties van de Revolution Eye Glistens op de markt:
- Adored By You
- Desired
- Dreamland
- It's Fate
- Yours Truly

Ik heb hiervan alle kleuren behalve Desired besteld. Desired is namelijk een rode kleur, en ondanks dat ik rood geen lelijke kleur vind is het op mijn ogen niet mijn favoriet. Bordeaux had ik overigens nog wel leuk gevonden, maar dit werd hem helaas niet.

De andere vier kleurtjes passen daar in tegen wél helemaal in mijn straatje. Deze besloot ik dan -uiteraard- ook te bestellen. Op de eerste foto in dit artikel zie je van links naar rechts:
Yours Truly - Adored By You - It's Fate - Dreamland


De Revolution Eye Glistens zijn -vind ik- heel mooi vormgegeven met een chique ogende, rosé gouden detail in het midden. Voor een budget merk vind ik de verpakking heel mooi gedaan, maar daarnaast is hij ook nog eens heel praktisch. Doordat je altijd één kant van de eye glistens dicht hebt, heb je een ruim handvat aan je applicator zitten om de oogschaduw mee aan te brengen.

De Eye Glistens bestaan allemaal uit twee delen: één kant met een flink glitterende kleur en één kant met een metallic kleur. Het ging mij bij het bestellen eigenlijk voornamelijk om de glitterende kanten van de Eye Glistens, maar bij het swatchen kwam ik er achter dat eigenlijk beide kanten wel héél erg mooi waren.

Op bovenstaande foto zie je de kleuren van boven naar beneden als volgt:
Dreamland: dreamland is een bruine tint, en hoewel hij in de verpakking een groene ondertoon lijkt te hebben is daar na het swatchen -of gebruiken- niets meer van terug tev vinden. Deze tint heeft flink wat shimmers en is perfect voor een smokey look.

It's Fate: It's Fate is toch wel mijn favoriet uit het rijtje, al deelt hij zijn plek met Yours Truly. Dit is een goudkleurige glitter. Bij goud denk je vaak toch al aan geel goud, maar gelukkig is deze champagne goud. Daar houd ik van!

Adored By You: Adored By You is de enige variant waarbij beide kanten een metallic kleurtje hebben in plaats van een combinatie met glitter. Op het plaatje bij de webshop waar ik ze bestelde (Beautybay) leek dat eigenlijk niet zo, maar achteraf vind ik het niet erg. Dit is een hele mooie, lichtroze basis (bijna beige) met subtiele shimmers.

Yours Truly: last but not least hebben we Yours Truly, mijn gedeelde eerste plek met It's Fate. Ik draag eigenlijk altijd bruin of roze op mijn oogleden en daarvoor is deze kleur perfect. Deze roze glitters maken elke look helemaal af, en zelf gebruik ik hem het liefste in combinatie met mijn Naked Cherry palette.

Als ik ze omdraai zie je de vier metallic finishes, welke er bij alle vier even mooi uit zien. De drie lichte kleuren lijken in eerste instantie misschien een beetje op elkaar, maar bij de swatches zul je zien dat dat toch wel reuze mee valt. Leuk, want ik houd wel van een beetje variatie!

Yours Truly: metallic roze met een roze ondertoon. Deze kleur combineer ik ook weer erg graag met mijn Naked Cherry palette.

Adored By You: Adored By You is de enige kleur die ik nog niet heb gedragen op mijn ooglid, simpelweg omdat hij -naar mijn smaak- wat oranje is. Mooi is hij echter zeker, en ik denk dat er vanzelf een moment komt waarop ik deze wel ga dragen.

It's Fate: It's Fate doet het ook aan deze kant weer goed met een beige tint met shimmers. Prachtig op je bewegend ooglid, want door de shimmers knalt je ooglook er zo nog meer uit!

Dreamland: last but not least hebben we dreamland, een chocoladebruine tint met shimmers. Ook deze is weer perfect voor een smokey eye, zeker in combinatie met de achterkant.

Dat is dan ook precies hoe ik de Eye Glistens graag gebruik: samen. Op bovenstaande foto heb ik ze allemaal los geswatcht, maar als je ze over elkaar aanbrengt komen de glitters nog beter tot hun recht.

Over de swatches ben ik dan ook zeker tevreden. Ik heb van de metallic kleurtjes twee laagjes aangebracht en van de shimmer kleurtjes één laagje. Ik merk hierbij dat de metallic kleurtjes echt bízar goed dekken. De glitters zijn in één laagje misschien niet gelijk denderend, maar zijn héél goed op te bouwen. De enige kleur die bij mij wat minder goed meewerkt is de glitter kant van Dreamland. Deze is namelijk wat droog en brengt daardoor niet heel geleidelijk aan.

Maar, breng ze over elkaar heen en je ooglook springt er nóg meer uit. Ik vind de kleurtjes stuk voor stuk fantastisch en heb deze producten de afgelopen tijd zó veel gebruikt.

Het fijne aan de Eye Glistens is dat ze gemakkelijk aan te brengen zijn (ik breng ze wel aan met een kwast, omdat ik de applicator zelf wat aan de grote kant vind), snel drogen én niet in de lijntjes trekken.

Ja, ik ben fan! Ik heb nog niet veel producten van Make-Up Revolution in mijn collectie, maar na het proberen van de Eye Glistens ben ik toch wel heel erg nieuwsgierig geworden naar meer!

Make-Up Revolution Eye Glistens - €7.00 per stuk.
'' Welk kleurduo is jouw favoriet?

5 opmerkingen

 1. Wat een mooie kleurtjes allemaal. Ik zou ook voor de Yours Truly gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave kleuren! Vooral die rose gouden vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleuren! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, maar zo mooi! En prachtige foto's heb je gemaakt. Echt waar, Kelly, ik wil even zeggen dat je blog echt prachtig is. Je bent supergoed bezig en je ziet dat je er veel werk en liefde in stopt.

  BeantwoordenVerwijderen