LUSH American Cream Naked Showergel


In het kader 'Save the planet' lanceerde LUSH alweer enige tijd geleden een mooi, nieuw concept: verpakkingsvrije producten. Ondanks dat LUSH sowieso al herbruikbare verpakkingen had gingen zij hiermee nog net dat stapje verder. Ik ben misschien een beetje laat op dit feestje, want deze producten liggen inmiddels al jaren in de winkels, maar hé: beter laat dan nooit. Mama bestelde onlangs de American Cream Naked Showergel en die testte ik de afgelopen tijd uitgebreid uit!

Van de Americam Cream Showergel (de gewone versie) kregen mam en ik de laatste keer bij LUSH allebei een sample mee, want deze wilden wij graag een keertje uit proberen. Omdat de geur van American Cream vrij subtiel is rook ik hem in de winkel nauwelijks, want als je LUSH een beetje kent weet je hoe overheersend het in de winkel altijd ruikt. Op een positieve manier, overigens.

Deze subtiele geur was daardoor alleen in de winkel een stuk minder aanwezig: zo weinig dat ik hem bijna helemaal niet rook. Eenmaal thuis was dat wel anders en rook American Cream als een licht zoete aardbeien milkshake. Niet het hele zoete type douchegel (want daar ben ik niet gek op) maar een subtiele variant die ik wel kan waarderen!

De gewone douchegel had ik dus al eens geprobeerd (en vond ik erg fijn), maar zo'n naked showergel nog niet! Wat ik hier precies van moest verwachten wist ik ook niet helemaal, maar de enige manier om daar achter te komen is het uit te proberen. Of mijn review te lezen, dat kan ook natuurlijk. ;)

De naked showergel werkt gelukkig niet erg ingewikkeld: je kunt hem nat maken en rechtstreeks over je huid wrijven, of je kunt er een paar keer mee over een spons gaan. Zelf vind ik dat laatste het prettigste, want op deze manier gebruik ik het meeste van het product en gaat er zo min mogelijk rechtstreeks door het douche putje.

Doordat ik hem eerst over mijn spons wrijf begint hij lekker te schuimen en spoelt er niets weg, maar trekt alle vloeistof rechtstreeks in de spons. Hiermee ga ik vervolgens over mijn huid en zeep ik alles volledig in. Dit doe ik zelf het liefste bij de straal vandaan, zodat het eventjes kan intrekken voordat ik het er af spoel.

Nadat ik mijn huid heb afgespoeld ruikt deze allereerst heerlijk (want wat is American Cream een fijn geurtje!) maar voelt hij ook nog eens lekker aan. Ik vind zo'n naked showergel goed te vergelijken met de losse zepen van LUSH, alleen zijn de naked showergels net wat zachter én maken deze je huid niet zo droog.

Nadat je hebt gedoucht kun je de naked showergel op een droge plek leggen waar het niet al te warm wordt. Ik doe dit zelf op een zeepbakje, want ondanks dat hij niet meer nat is blijft er gedurende de tijd dat hij er op ligt vloeistof af druipen. Dat is wat mij betreft dan ook het enige nadeel: je kunt hem eigenlijk nergens neerleggen zonder dat hij van substantie gaat veranderen.

Daarnaast is zo'n naked showergel ook geen handig idee om mee te nemen op vakantie: daarvoor gebruik ik dan toch liever de reguliere showergels van LUSH.

Zou ik de naked showergel opnieuw kopen? Ja, dat zeker. Mijn voorkeur ligt wel gewoon bij de reguliere douchegels, maar aangezien de naked showergels ook nog een stukje goedkoper zijn én natuurlijk goed voor het milieu is het een hele mooie optie!

LUSH American Cream Naked Showergel - €13.95
'' Heb jij al eens één van de verpakkingsvrije producten van LUSH geprobeerd?

11 opmerkingen

 1. Deze lijkt mij echt heerlijk! Mooi kleurtje ook haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt me heel benieuwd gemaakt naar de geur van American Cream maar om je eerlijk te zeggen denk ik dat ik wel voor een douchegel zou gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een goede optie! Ik ben benieuwd wat je van de geur vindt. :)

   Verwijderen
 3. Ik hou Naked Shower Gels nooit onder de kraan, want door dat warme water smelten ze natuurlijk veel sneller. Ik beweeg ze droog over m'n natte huid en wrijf dan het vrijgekomen product in. Trouwens, ik merk erg veel verschil tussen de Naked Shower Gels van tegenwoordig en die van vroeger. De eerste hadden echt de vorm van een fles, dus waren volledig rond, en waren veel steviger. Die 'halve flessen' zijn veel zachter en lijken me veel minder lang mee te gaan. Als ik bv. m'n Berry Berry Christmas uit 2017 vergelijk met het stukje Yog Nog van dit jaar ... Een wereld van verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat apart dat ze toen zoveel langer mee gaan! Vind je het niet droog om ze rechtstreeks over de huid te wrijven? Dat kan mijn huid echt niet aan haha, maar dat komt misschien omdat ik een gevoelige huid heb. Ik maak ze nu heel iets nat, wrijf ze dan over mijn spons en dan op de huid.

   Ik gebruik de mijne nu ongeveer een maand elke twee dagen, ik ben benieuwd hoe lang ik er in totaal mee doe! :)

   Verwijderen
  2. Ik kan niet antwoorden op jouw reactie, dus dan maar even zo. :-)

   Nee, ze bewegen echt supervlot over m'n huid doordat die warm en nat is. Ik draai de kraan dicht en begin dan meteen te wrijven. Gaat prima!
   Ik ben ook benieuwd! Oké, wij gebruiken die Berry Berry Christmas lang niet iedere dag en hoewel hij intussen een dwergje geworden is, werkt en ruikt hij nog steeds prima! Mijn sampletje Yog Nog kwam haast half gesmolten aan en is nu het in de douche staat ook beduidend zachter dan m'n andere. Stom dat ze de formule veranderd hebben!

   Verwijderen
  3. Ahh ik dacht al, ik had dat inderdaad ergens gelezen dus ik was er vanuit gegaan op de droge huid. Lekker bezig! :P Ga ik eens proberen (op de natte huid!) haha, goede tip! :)

   Ja voor dat smelten ben ik inderdaad wel bang in de zomer. Ik had afgelopen zomer een bath melt in de badkamer liggen en zag opeens een roze vloeistof over de badkamervloer stromen: in de zomer houd ik het dan maar bij een douchegel in verpakking haha! Voor nu heb ik daar -gelukkig- nog geen last van :P

   Verwijderen
 4. Dit lijkt me echt heerlijk! Wat een leuk kleurtje heeft het ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me echt een heerlijk product zeg, leuk kleurtje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het hele naked principe van Lush echt zo sterk en goed! Echt top dat ze daar zo mee bezig zijn. Al moet ik zeggen dat ik de naked shower gel ook wel een tikkeltje onhandig in gebruik vind. Nouja misschien moet ik gewoon nog even mijn weg erin vinden, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen