Urban Decay Stay Naked Foundation + Concealer


Onlangs lanceerde Urban Decay hun nieuwste foundation: de Stay Naked Foundation. Aangezien ik de voorganger van deze foundation (de Naked Skin) al twee jaar dagelijks gebruik was ik héél erg nieuwsgierig naar deze variant. Toen ik de vraag kreeg of ik deze wilde testten was mijn antwoord daarop niet zo moeilijk. Inmiddels heb ik mijn pakketje in ontvangst kunnen nemen en heb ik de foundation + concealer de afgelopen tijd getest. Nieuwsgierig wat ik er van vind? Lees dan snel verder!


Ik begin natuurlijk met de vormgeving van deze nieuwe producten, want wauw: wat is deze mooi! Op de foto's van de persberichten verwachtte ik eigenlijk dat het om een glazen flesje zou gaan, maar uiteindelijk bleek dit toch plastic te zijn. Het flesje is daarnaast ook verrassend ligt, wat voor mij eventjes wennen was. De Naked Skin foundation is namelijk een stukje zwaarder!

Dat lichte gewicht is echter een groot voordeel: het scheelt namelijk flink in je make-up tas. Vooral handig als je op vakantie gaat!

Ondanks dat het een heel licht, plastic flesje is vind ik de vormgeving van deze foundation heel chique. Bij de Naked Skin foundation die ik kende werd er gebruik gemaakt van zilver, maar door bij deze foundation gebruik te maken van rosé goud creëert Urban Decay gelijk een veel warmere uitstraling. Daar houd ik van!


Via de website van Urban Decay heb je een hele handige shade matcher om je perfecte kleur te vinden! In deze nieuwe lijn zitten namelijk maar liefst vijftig kleuren. Een hele mooie shade range als je het mij vraagt! Er is namelijk niet alleen gedacht aan licht en donker: de foundations hebben elk verschillende ondertonen.

Zelf kwam ik -natuurlijk- uit bij de lichtste kleur: 10CP. Deze kleur is ultra fair met een koele, roze ondertoon. Klinkt perfect, want dat is precies wat ik nodig heb bij een foundation!

Tijd om de foundation te proberen! Ik breng een foundation altijd aan met mijn beautyblender, simpelweg omdat ik dat de bij mijn huid de mooiste manier vind. Dit heb ik dan ook gedaan met de nieuwe Stay Naked foundation.

Ik merk bij het aanbrengen dat dit eigenlijk heel gemakkelijk gaat: de foundation glijdt over mijn huid heen en zit er binnen no time op. De foundation heeft bij een medium dekking, maar als je zou willen gaan voor volledige dekking kan je dit eenvoudig opbouwen met een tweede laagje.


Nadat ik de foundation heb aangebracht ga ik door met het aanbrengen van de concealer, welke ik ook heb ontvangen in de kleur 10CP. Deze heeft dus exact dezelfde kleur als de foundation, al neem ik normaal gesproken een concealer in een net wat lichtere kleur. Daar kom ik overigens zo op terug, want daarvoor ontving ik nog een ander product!


Het aanbrengen van de concealer kan eenvoudig met de standaard applicator: deze is half rond en doet mij een beetje denken aan een lipgloss applicator. Doordat het puntje wat smaller toeloopt en de boog perfect afgerond is kan ik de concealer heel precies onder mijn ogen aanbrengen. Ook deze glijdt over mijn huid en voelt daarbij heel luchtig.

Die luchtige structuur kun je een beetje vergelijken met een dunne mousse. Het is echt een combinatie tussen een vloeibare concealer en een mousse, heel romig. Ook daar word ik héél enthousiast van.


Omdat de kleur 10CP voor onder mijn ogen net wat aan de donkere kant is, ontving ik ook de Pro Customizer. Dit product heeft exact dezelfde structuur als de reguliere concealer, alleen deze is volledig wit! Doordat deze helemaal wit is kun je hem mixen met de andere concealer om precies de juiste kleur te krijgen.

Voor dat mixen kun je een mixing palette gebruiken, maar mocht je die niet hebben kun je dit ook doen op een spiegel. Van een oogschaduw palette bijvoorbeeld: daar zit vaak een grote spiegel bij.

Nadat ik de twee kleuren door elkaar heb gemixt (je hebt maar een klein beetje wit nodig, want deze kleur is extreem gepigmenteerd!) is het tijd om de concealer aan te brengen. Onder mijn ogen gebruik ik de gemixte kleur, evenals op mijn voorhoofd en kin. Op de oneffenheden die ik soms heb vind ik het wel prettig om de kleur 10CP te gebruiken zonder te mixen: dit geeft namelijk wat mij betreft een natuurlijker effect.

Op bovenstaande foto heb ik zowel de beide concealers als de Stay Naked foundation op. Handig om te weten: op bovenstaande foto heb ik geen enkele bewerking toegevoegd. Geen filters en ook geen facetune. Ik heb van mijzelf een hele egale huid -lucky me!- en deze foundation ziet er uit als een tweede huid.

Ik denk dat je aan bovenstaande foto al wel kunt raden dat ik héél enthousiast ben. De foundation blendt goed en zorgt voor een egaal geheel. De concealer draagt hier nog eens extra aan bij, het enige wat ik nog mis is een bijpassende poeder. Wellicht dat Urban Decay ons daar in de toekomst mee gaat verrassen!

De foundation beloofd tot wel 24 uur draagbaar te zijn en ik weet dat de foundation een heel eind komt. Ik doe mijn make-up rond 7 uur in de ochtend en haal het er 'S avonds rond een uur of 10, half 11 weer af. Wanneer ik dat doe merk ik dat de foundation en concealer er nog heel erg goed op zitten. Onder mijn ogen beginnen mijn donkere wallen en aders wel iets meer door te schijnen, maar ik heb nog nooit een foundation gehad waarbij dat niet het geval was!

Yes, ik ben héél erg enthousiast over de Stay Naked foundation. Op zich verschilt hij niet erg van de Naked Skin foundation als we het hebben over de formule, maar als we het hebben over langdurigheid doet deze zijn werk net wat beter. Ik switch niet snel permanent naar een nieuwe foundation, maar ik kan eerlijk zeggen dat de Stay Naked foundation mijn nieuwe everyday foundation is geworden!

Urban Decay Stay Naked Foundation - €39.00
Urban Decay Stay Naked Concealer - €28.00
'' Wat is jouw favoriete Urban Decay product?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

13 opmerkingen

 1. Wauw, wat een mooie producten! Lijken mij erg fijn. Je huid ziet er prachtig uit met de producten op, net porselein.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de producten er echt prachtig uit zien op je huid: heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De verpakking is inderdaad heel mooi, echt totaal anders dan wat ik van urban decay gewend ben. De foundation ziet er ook goed uit en de concealer ook. Wel jammer dat de lichtste kleur niet lichter is dan de foundation zelf...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi hé? Ik ben ook enthousiast! En voor dat laatste 'probleem' is de Pro Customizer echt perfect. :)

   Verwijderen
 4. Wauw, wat een mooie egale dekking! Het is inderdaad ook de perfecte kleur voor he huid. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die verpakking! Echt gorg haha. Je huid ziet er perfect uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's heb je gemaakt! Lijkt me een fijne foundation. Heb hem zelf nog nooit gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi effect! En wat een mooie foto's met die kerstlichtjes, love it :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er echt super mooi uit! Ik heb zelf ook een foundation van Nars, weet alleen even niet hoe die heet, maar ik vind hem echt zoo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw ze zien er goed uit, je hebt een prachtige review gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen