Balmain Professional Infrared BlowdryerEen goede föhn is wat mij betreft een echte musthave: zeker in de herfst- en wintermaanden. In de zomer vind ik het meestal wel prima om mijn haren aan de lucht te laten drogen (als het dertig graden is droogt je haar ten slotte snel genoeg), maar met dit koude weer kan ik echt niet zonder föhn. Al jaren gebruikte ik een hele eenvoudige, goedkope variant die voor mij prima werkte. Toch was ik altijd wel nieuwsgierig of ik verschil zou merken met een duurdere föhn, en dat mocht ik de afgelopen tijd uittesten! Ik ontving namelijk de prachtige Balmain Professional Infrared Blowdryer. Nieuwsgierig wat ik er van vind? Lees dan snel verder!


Voordat ik begin met het testen van de föhn kan je natuurlijk niet om de vormgeving van deze föhn heen: wat een plaatje is het! Ondanks dat de vormgeving heel eenvoudig is geeft de föhn je gelijk een luxe uitstraling. Nu heb ik ook wel het vermoeden dat hij lang mee zal gaan: het materiaal voelt absoluut niet goedkoop aan. De föhn is dan ook wat zwaarder in de hand dan mijn vorige föhn, maar daar wen je al snel aan.

De matzwart uitgevoerde föhn is gesierd met het logo van Balmain Paris: meer dan dat is het eigenlijk niet. Meer dan dat hebben ze echter ook niet nodig, want wat een chique ding is dit!
Alsof de föhn zelf nog niet mooi genoeg is koop je deze in een flinke cadeaudoos. Misschien had je hem al wel op mijn Instagram voorbij zien komen: opvallen doet hij namelijk wel.

Naast een föhn zitten er in deze set nog twee extra opzetstukken: een diffuser én een mouthpiece. Dit dun toelopende opzetstuk vind ik altijd ideaal om te gebruiken: omdat de uitgang namelijk kleiner is wordt de lucht die uit de föhn komt geleidelijker verdeeld. Ik heb daardoor wel het idee dat dit opzetstuk altijd iets langer de tijd nodig heeft om mijn haren volledig te drogen, maar als ik het gebruik pluist mijn haar ook een stuk minder omdat het niet alle kanten op waait.

Tijd om de föhn daadwerkelijk te gaan gebruiken! Handig om te weten voor gebruik: deze föhn heeft verschillende standen. Je kunt allereerst drie verschillende hittes kiezen, daarnaast kun je drie verschillende blaaskrachten kiezen én je hebt natuurlijk de knop om te kiezen voor koude lucht.

Over die koude lucht gesproken: het knopje hiervan zit precies op de plek waar ik normaal mijn duim leg. Hierdoor druk ik snel deze knop in zonder dat ik dat eigenlijk echt wil. Het is dus even wennen om je duim net wat verder opzij te leggen.

Op dat puntje na heb ik eigenlijk weinig aan te merken op deze föhn. Op bovenstaande foto zie je mijn haren net nadat ik ze gewassen en geföhnd heb. Mijn haar is aan de onderkant wat pluiziger dan aan de bovenkant, maar het is niet zo dat dit puur door de föhn komt: de onderste plukjes zijn bij mijn haar altijd net wat pluiziger. Vooral als we net aan het switchen zijn naar koud weer!

Doordat ik niet föhn met de diffuser kop krijg ik een hele losse, subtiele krul in mijn haren. Ik moet zeggen dat dat dan ook is wat ik altijd doe: als ik met de diffuser kop föhn krijg ik namelijk absurd veel krullen. Staat wat mij betreft niet verkeerd, maar ik vind dat ik daardoor altijd véél jonger lijk. En ik lijk al een stuk jonger dan ik ben, haha!

Föhnt hij sneller dan mijn de föhn die ik hiervoor gebruikte (Remington)? Nee, dat niet persé. Wel vind ik deze föhn net wat lekkerder föhnen en heb ik het idee dat mijn haren er iets minder pluizig door worden. Dat komt misschien ook omdat de hoogste stand net wat minder hard is dan die van Remington.

Maar, al met al ben ik heel tevreden over deze föhn. Het is een mooi exemplaar, mijn haar komt goed in de krul én ik doe er niet lang over om te föhnen. Na welgeteld vijf minuten is mijn haar zo goed als droog. Na het föhnen breng ik altijd mijn make-up aan en als dat klaar is -is mijn haar ook volledig gedroogd. Dat laatste beetje (voornamelijk bovenop mijn hoofd) droogt bij mij namelijk het beste aan de lucht. 

Balmain Professional Infrared Blowdryer - normaal €169.00, maar nu in de aanbieding voor €129.00!
'' Welke föhn gebruik jij?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

10 opmerkingen

 1. Fijn dat de fohn een korte droogtijd heeft en goed bevalt. Ik fohn mijn haar ook best vaak en dan vind ik dat wel belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! De fohn is inderdaad prijzig, maar zo te lezen is hij zijn geld wel waard. Wel jammer van dat knopje idd, ik vind dat ze die bij fohns vaak heel ongunstig plaatsen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Gelukkig ben ik niet de enige die daar last van heeft haha. Maar uiteindelijk went het wel. :)

   Verwijderen
 3. Klinkt goed, lijkt me een fijne fohn. Ik heb een vrij simpele, maar wil wel een betere gaan aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, je haar is zo mooi! Een fohn is wel echt belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat lief, dankjewel! Inderdaad, ik kan echt niet meer zonder haha. Scheelt zoveel tijd, plus droog haar vind ik altijd een stuk lekkerder. :)

   Verwijderen
 5. Ik ben altijd zo lang bezig met het föhnen van mijn haar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat balen zeg! Misschien toch eens kijken naar een vervanger voor je huidige föhn? Ik doe er zo'n vijf minuten over en ik heb toch redelijk lang haar. :)

   Verwijderen
 6. Ik gebruik al jaren dezelfde föhn, maar geen idee eigenlijk waar die van is haha, maar hij gaat al 6 jaar mee en heeft een snoer die je kan intrekken, ideaal! je hebt een fijne review geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen