LUSH | Mercury Retrograde Bath Bomb


Ik weet niet waardoor het komt, maar de laatste tijd stap ik bijzonder weinig in bad. Misschien omdat ik mijzelf er niet altijd de tijd voor gun, maar als ik dat doe -dan doe ik het ook goed! Uit de Halloween collectie van LUSH testte ik onlangs al de Lord of Misrule bath bomb (welke ik heerlijk vond), en vandaag is het tijd voor mijn tweede -en tevens laatste- bath bomb uit deze collectie. Ik testte de Mercury Retrograde bath bomb en deel mijn ervaring vandaag met jullie!

Omdat er helaas geen LUSH filialen bij ons in de buurt zitten bestel ik negen van de tien keer online en is het daardoor niet mogelijk om geuren te ruiken. Natuurlijk weet ik wel wat mijn favorieten zijn en is het daardoor nooit een groot probleem: bij het uitproberen van nieuwe producten is dat alleen wat lastiger.

Je moet op dat moment uitgaan van de geuromschrijving van LUSH, en ondanks dat ik vaak wel ongeveer weet of ik een geur lekker ga vinden is het toch altijd lastig. Deze geur -Mercury Retrograde- is op de website van LUSH ook absoluut niet omschreven zoals hij daadwerkelijk is. Dat kan ook haast niet, want deze bath bomb heeft zo'n unieke geur: ik kan het zelf niet veel beter omschrijven. Ruiken is bij deze bath bomb de beste optie. ;)


Uiteraard waag ik toch een poging om je een idee te geven wat je van Mercury Retrograde kunt verwachten. LUSH prijst deze bath bomb aan met zijn siciliaanse citroenolie, maar persoonlijk ruik ik voornamelijk gember en zelfs een beetje peper. Deze bath bomb is absoluut niet voor jou geschikt als je dol bent op lichte en zachte geuren.

Mercury Retrograde is namelijk alles behalve dat. Het is een pittige, gember achtige geur met een flinke dosis kaneel. Die kaneel ruik je overigens pas als je de bath bomb in bad lanceert: daarvoor heb ik er namelijk weinig van vernomen. Niet erg, want die verrassing was voor mij des te leuker! Ik ben namelijk dol op kaneel.

Het fijne aan deze bath bomb is dat één van de belangrijkste ingrediënten zeezout is. Zeezout zorgt ervoor dat je huid ontzettend zacht aan gaat voelen, en dat is bij deze bath bomb absoluut het geval. Nadat ik uit bad ga hoef ik eigenlijk niet eens een body lotion aan te brengen, wat ik overigens wel doe; gewoon omdat ik daar na een bad altijd zin in heb.

Maar goed, voordat we uit bad stappen wil ik je nog even een beeld geven van hoe Mercury Retrograde in bad is. Ik ben heel onhandig vergeten om foto's te maken, aangezien ik tijdens het testen van deze bath bomb met een boek (in plaats van mijn telefoon) in bad ben gestapt. Overigens wel een goed teken... als ik ga lezen betekend dat écht dat ik flink aan het ontspannen ben!


Mercury Retrograde zorgt absoluut voor een Halloween-proof bad. Ondanks dat Halloween inmiddels achter de rug is -is dat bad ook geschikt voor de rest van het jaar! Deze bath bomb spuwt oranje kleurstof je bad in, gecombineerd met witte wolken die zich door het water baden. De groene en paarse deeltjes die je aan de buitenkant al ziet mengen zich tot een blauwe kleur en geven daardoor een hele toffe bath art in combinatie met het oranje en wit.

Kortom: een feestje om te ruiken, een feestje om te zien én een feestje na het badderen. Ik kan eigenlijk weinig negatiefs bedenken over Mercury Retrograde: het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat het een Limited Edition is. Dit pareltje wil je namelijk veel vaker gebruiken!

Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden: de Halloween collectie staat nog online op de website van LUSH! Voor hoelang, dat kan ik je niet precies vertellen: ik zou er in ieder geval niet te lang meer mee wachten!

Mercury Retrograde Bath Bomb - €6.95
'' Wat is jouw favoriete LUSH Bath Bomb?

8 opmerkingen

 1. Jaaa, het grof zeezout en natriumalginaat maakten m'n velletje ook zijdezacht. Echt een aanrader. Ik had er eentje met erg veel blauw in, maar zou graag eens een andere proberen. Volgens mij verschilt de #BathArt onderling heel erg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig! Mijne was echt voornamelijk oranje met wit, en een klein beetje blauw. Maar inderdaad, niet elke bath bomb zal exact hetzelfde zijn. Ik ben ook zeker van plan er nog een paar in te slaan, zo heerlijk deze! :)

   Verwijderen
 2. Dit klinkt weer als een lekkere Lush Bath Bomb!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Ik heb geen favoriete Lush bath bom, omdat ik nog nooit iets van Lush heb geprobeerd oeps

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat moet dat er mooi uitgezien hebben! Heerlijk badderen zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leukerd! Ik ben wel benieuwd naar de geur, want gember en kaneel vind ik wel erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook dol op kaneel!! Dus denk dat deze bath bomb ook wat voor mij is. Ik was afgelopen weekend in Utrecht bij Lush en natuurlijk niet met lege handen weggegaan, maar had deze ook graag meegenomen. Had ik het maar geweten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben echt dol op kaneel! Voor in bad, een heerlijke geurkaars en ook bij een appeltje als tussendoortje. Heerlijk! Ook weer een super fijne review.

  BeantwoordenVerwijderen