Rimmel London Match Perfection & Lasting Finish Foundation

Ik testte de afgelopen tijd heel wat foundations uit: onder andere die van Urban Decay, maar ook twee stuks van Rimmel! Het uittesten van foundations kost bij mij toch altijd even wat tijd; ik vind het namelijk belangrijk om een foundation langer dan één dag te testen. Dat heb ik dan ook gedaan met deze foundations en vandaag deel ik mijn ervaring met jullie! Ik testte de Match Perfection foundation én de Lasting Finish foundation.

Ik begin gelijk met mijn favoriet van de twee: de Lasting Finish Foundation. Zoals ik gewend ben van Rimmel komt deze foundation in hun 'standaard' flesje met gekleurde dop. Bij deze foundation zijn zowel de dop als de overige details (belettering) rood. Een eenvoudige verpakking, maar door de gekleurde dop toch goed te herkennen in de drogisterij.

De foundation heeft een vrij simpele verpakking en dat is er normaal niet een waar ik zelf snel naar zou grijpen. Dat vind ik dan ook het leuke aan bloggen: je test regelmatig dingen die je zelf in eerste instantie misschien niet gekocht zou hebben.

Niets bleek dan ook minder waar, want bij het aanbrengen van deze foundation werd ik al snel enthousiast. Ik ontving deze in de kleur #010 Light Porcelain en deze vind ik voor mijn huid een goede match. Hij is een stukje donkerder dan mijn huid zelf, maar ik moet zeggen dat ik bij een foundation altijd een kleur neem die nét iets donkerder is als mijn eigen huid. Omdat ik van mijzelf heel wit ben vind ik dat net wat natuurlijker staan.


Ondanks dat de tint net wat donkerder is dan mijn huidskleur zie je dat absoluut niet als je hem hebt aangebracht. Voordeel van de foundation is dat hij een roze in plaats van oranje/bruine ondertoon heeft: daardoor sluit hij stukken beter aan bij mijn huidskleur. De foundation geeft een medium dekking en daardoor krijg je een heel natuurlijk effect.

Het enige puntje van kritiek aan deze foundation is dat hij van mij iets hydraterender had mogen zijn. Op de droge plekken (zoals mijn neus) krijg ik na verloop van tijd wat meer velletjes en dat vind ik persoonlijk altijd wat minder mooi staan. Dit is gelukkig goed te verbloemen door extra af te poederen, maar het is dan wel belangrijk dat je je poeder even bij je hebt.

Op dat puntje na ben ik heel erg tevreden over deze foundation! Het gebeurd niet vaak dat een 'drugstore' foundation voor mij in de juiste kleur is, dus dit was een leuke verrassing.

De tweede foundation die ik mocht testen is de Match Perfection Foundation, welke ik ontving in de kleur #001 Fair Porcelain. Zelfde verpakking, alleen dan met blauwe details! Ook dit is de lichtste kleur van de foundations. Grappig, want als je ze op de eerste foto naast elkaar ziet zie je gelijk dat er een heel verschil in zit.

Deze foundation is een stukje donkerder én heeft een bruine ondertoon. Ik vind het altijd heel grappig om te zien hoe zo'n ondertoon een compleet andere foundation geeft! Helaas is deze voor mij wel té donker en ziet hij er op mijn gezicht echt niet mooi uit... maar ik kan wel globaal zeggen wat ik er van vind.

Ik merk bij deze foundation gelijk dat hij een stukje dikker is dan de Lasting Finish foundation. Deze foundation geeft een medium tot full coverage foundation: ik merk namelijk dat je hem makkelijk met twee laagjes kunt opbouwen.

Als ik deze foundation aanbreng merk ik dat hij iets minder goed met mijn huid mengt: hij trekt namelijk niet zo lekker in als de andere foundation. Deze ligt bij mij net wat meer bovenop de huid, waardoor mijn voorkeur uit gaat naar de Lasting Finish Foundation.

Als deze foundation in een goede kleur was geweest was ik net iets enthousiaster geweest: het is namelijk zeker geen verkeerde foundation. Helaas voor mij alleen niet de geschikte kleur!

En dat waren ze: twee nieuwe foundations van Rimmel London. Ik ben heel erg nieuwsgierig of jij er al één (of misschien zelfs wel beide) hebt geprobeerd, en welke je favoriet is!
Rimmel London Match Perfection & Lastling Finish Foundations - €13.99 per stuk.
'' Wat is op dit moment jouw favoriete foundation?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

11 opmerkingen

 1. Hij ziet er weer heel mooi uit op je huid! Jammer dat de andere kleur te donker is.

  Liefs Teresa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben eigenlijk niet zo'n dag van Rimmel. Het heeft mij nooit echt aangetrokken. Maar de foundation ziet er wel goed uit. Al moet ik wel zeggen dat ik ook wel snel last van droge plekjes kan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dat een beetje door de vormgeving komt: ik kan mij goed vinden in wat je zegt. Maar dat vind ik nu juist zo leuk aan bloggen: producten testen die je zelf niet snel had uitgekozen in de winkel. :)

   Verwijderen
 3. Fijne review heb je weer geschreven, ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne review! Een foundation vind ik ook zo persoonlijk; met kleur, finish maar ook de ingrediënten die wel of niet werken voor je huid. Ik ben zelf ook opzoek naar een goede foundation die matcht bij mijn huidskleur in de wintermaanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie review. Ik gebruik momenteel geen foundation maar wil dat wel weer gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De eerste foundation matcht inderdaad heel mooi kwa kleur bij je huid! Leuke review.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne review heb je geschreven. Het is inderdaad super persoonlijk. Voor mijn huid zou deze denk ik dan wel weer goed zijn, al gebruik ik nu een BB cream :)

  BeantwoordenVerwijderen