ANAS Skincare Shower Gel, Body Milk & Crystal Soap


Het uitproberen van nieuwe make-up of skincare producten is iets waar ik ontzettend van kan genieten: het ontdekken van nieuwe merken is daar ook onderdeel van. Dat laatste deed ik onlangs toen ik een prachtig pakketje mocht ontvangen van een nieuw, Nederlands skincare merk. Ik heb het dan over ANAS Skincare. Dit merk is het eerste merk ter wereld dat puur bergkristal gebruikt in haar producten: dat klinkt goed! Ik testte drie van de producten voor jullie uit en deel mijn ervaringen vandaag!


ANAS Skincare kende je wellicht nog niet: niet heel gek! Zoals ik al zei is dit een nieuw, Nederland verzorgingsmerk dat als eerste ter wereld puur bergkristal gebruikt in haar producten. Veel celebrities zweren bij de helende werking van kristallen: ze schijnen op een unike manier energie te geven aan je dagelijkse leven én verhogen de vibraties die jou beschermen en voldoening geven. Daarnaast hydrateren en herstellen de mineralen uit het kristal je huid: klinkt goed!

Voordat ik dieper in ga op de producten vind ik het altijd leuk om de verpakkingen en vormgeving van de producten wat beter te kijken. Bij dit merk is er dan ook heel wat om te zien: zowel de vormgeving van het doosje als de vormgeving van de flacons en producten zijn interessant!

Om te beginnen met de doosjes: deze maak je niet los zoals elk ander willekeurig doosje, maar deze vouwt zich helemaal open. Een grappig effect en daarnaast staat het doosje aan de binnenkant ook nog eens vol met een mooie afbeelding en nuttige informatie. Leuk dat er zo is nagedacht over het doosje!


Maar ook de vormgeving van de producten zelf is interessant. Het zeepje heeft de vorm van een diamant (houd ik van!) en de shower gel en body milk zijn duidelijk geïnspireerd op kristal. Ik moet zeggen dat ik de producten er door de kleur en vormgeving van de flesjes wel wat mannelijk uit vind zien, maar dat komt natuurlijk ook omdat ik heel wat roze en girly producten in mijn badkamer heb staan.


Shower Gel: het eerste product van ANAS welke ik uitteste is de Shower Gel. Origineel vormgegeven in het kristalvormige flaconnetje én de kleur past zeker goed bij het merk.

Het geen waar ik het meest nieuwsgierig naar was is de geur van de producten. Ik kan je gelijk vertellen dat ik deze héél aangenaam vind. De geur doet mij denken aan een recente vakantie van ons in Zwitserland en ik heb geen idee wat de link tussen die twee is. De geur is fris op een spa-achtige manier. Heel eenvoudig en zeker geen geur die ik nog niet eerder heb geroken, maar wel heel prettig.

Dat is ook precies hoe mijn ervaring met dit product onder de douche was: aangenaam. De douchegel gebruik ik met een shower puff en daardoor creëer je binnen no time een flinke laag schuim. Schuimen doet hij goed en na het wassen voelt mijn huid niet droog aan. Dat heb ik de laatste tijd toch wel regelmatig met shower gels, dus ik ben blij dat ik er met ANAS geen last van krijg!

Een prima showergel, als je het mij vraagt! Ik vind deze geur vooral heel erg lekker als ik 's ochtends een douche neem: door de frisse geur word je toch even goed wakker.

ANAS Skincare Shower gel - €25.00 voor 250 ML


Body Milk: de geur van een douchegel blijft bij mij zelden hangen na het douchen en dat is één van de redenen waarom ik na de tijd graag een body milk, lotion of butter gebruik.

Hoewel ik in de winter iets sneller naar een dikkere butter grijp heeft de body milk van ANAS mij zeker niet teleurgesteld. Hij is inderdaad heel dun en vloeibaar, maar daardoor smeert hij wel héél eenvoudig uit. De body milk trekt snel in en geeft geen irritatie aan mijn gevoelige huid: score!

De geur van de body milk vind ik wel een beetje tegenvallen: dat frisse gevoel wat ik van de douchegel krijg vind ik hier niet helemaal in terug. De geur is er wel een beetje, maar nadat ik hem heb aangebracht is het ook zo ongeveer weer weg. Die mocht van mij net iets aanweziger!

ANAS Skincare Body Milk - €35.00 voor 250 ML


Crystal Soap: last but not least: mijn favoriete product. In totaal heeft ANAS zeven producten op de markt gebracht, en van de drie die ik er testte is de Crystal Soap mijn favoriet.

Allereerst is natuurlijk de vormgeving van dit zeepje erg leuk: hij is namelijk vormgegeven als een diamant. Ik denk dat er weinig mensen zijn die niet blij worden van diamanten, dus je kunt vast begrijpen dat ik deze vormgeving heel geslaagd vind!

Maar niet alleen de vormgeving is geslaagd, de zeep zelf doet ook flink zijn werk. De geur is allereerst net als de douchegel heel verfrissend, al ruikt deze wel net weer iets anders. Ik heb jarenlang heel veel Engelse zeepjes gebruikt en daar doet de geur mij erg aan denken: die hebben vaak zo'n typische geur. En dan bedoel ik typisch op een hele positieve manier!

Het zeepje is echter niet alleen een zeepje: hij bevat hele fijne scrubdeeltjes om je handen gelijk te hydrateren. Ik weet niet of je bekend bent met de Scrubee van LUSH: daar doet deze zeep mij aan denken. Scrubee is alleen voor het hele lichaam en de Crystal Soap is juist specifiek bedoeld voor de handen. Een heerlijk zeepje!

ANAS Skincare Crystal Soap - €15.00

Wat een leuke kennismaking met het merk ANAS Skincare was dit! Ik ben over het algemeen heel tevreden over dit merk. De douchegel en body milk zijn prima, en over de Crystal Soap ben ik écht heel enthousiast. Die zou ik dan ook zeker zelf opnieuw aanschaffen!

'' Welk product van ANAS wekt bij jou de meeste interesse?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

6 opmerkingen

 1. Prachtige foto's! Ik vind de vormgeving inderdaad ook een beetje mannelijk ogen haha. De producten klinken wel heel fijn!

  Liefs Teresa Palm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie foto's! Ik ken het merk ook nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Altijd leuk hé, nieuwe merken ontdekken. :)

   Verwijderen
 3. Dit lijken mij hele fijne producten, vooral het zeepje.

  BeantwoordenVerwijderen