Pupa Savanna Bronze & Highlighter - Golden Sand


Alweer even geleden -maart dit jaar, om precies te zijn- probeerde ik voor het eerst een product uit de PUPA Savanna collectie. Pupa is toen ik jonger was echt jaren mijn favoriete make-up merk geweest en de laatste tijd probeer ik dit merk weer helemaal te herontdekken. Ik testte dit keer opnieuw een product uit de Savanna collectie: de Bronze & Highlighter in de kleur Golden Sand.


Voordat ik begin met de bronzer kan je bij dit product natuurlijk niet om de verpakking heen. Ik zei dat bij de oogschaduw destijds ook al, maar wat is dit een plaatje! De verpakking is heel eenvoudig, maar tegelijkertijd heel stijlvol én hij past goed bij de naam van de collectie.

Met goudkleurige verpakkingen maak je mij overigens altijd heel erg blij: zeker als ze ook nog eens lekker degelijk zijn. Dit doosje van Pupa is niet zwaar, maar voelt wel lekker stevig aan. Zo'n doosje waarvan je niet bang hoeft te zijn dat het in duizend stukken onderin je tas beland als je hem ergens mee naar toe neemt!

Ook van binnen is deze bronzer een plaatje om te zien. Opnieuw zien we hier de triangeltjes welke met een reliëf in de bronzer zijn gedrukt. Geeft wat mij betreft een hele luxe uitstraling!

Onder die bronzer bevind zich een klein stukje pan met highlighter. Deze is wat aan de kleine kant om hem écht makkelijk op je kwast te krijgen, mijn puntje van kritiek is dan ook dat dit stukje van mij net wat groter had gemogen. Met mijn dunste highlighter kwast raak ik nog snel een beetje bronzer. Als je dat eenmaal weet is het niet zo'n probleem, maar het is wel iets om elke keer weer even rekening mee te houden.

Tijd voor de swatch! Wat betreft het pigment zit het bij deze bronzer gelijk goed: wat geeft deze een boel kleur af! Op deze swatch heb ik nauwelijks met mijn vinger door de pan geveegd en dat is meer dan genoeg voor een goede dekking.

Wat ik wel jammer vind aan de bronzer is dat hij voor mij wat aan de oranje kant is. Ik heb natuurlijk een hele koele, witte huid en daardoor steekt hij bij mijn huidskleur flink af. Jammer, want verder is het echt een prachtige kleur!

De highlighter heb ik op bovenstaande swatch boven de bronzer aangebracht, maar ik kan het mij voorstellen als je deze in eerste instantie niet had gespot. De highlighter is namelijk héél licht en je moet echt goed je best doen om hem te spotten.

Omdat ik zelf een hele lichte huidskleur heb is deze kleur voor mij precies hetzelfde als mijn huid. Er zit een klein beetje shimmer in, maar het kost flink wat laagjes om dat op te bouwen tot een highlighter die wat opvalt. Hoeveel laagjes ik ook aanbreng: hij blijft heel subtiel.

Ondanks dat de verpakking prachtig is heb ik over deze bronzer + highlighter een beetje gemixte gevoelens. Hij is zeker mooi, maar voor mijn huidskleur niet zo geschikt. Volgende keer beter!

Pupa Savanna Bronze & Highlighter - Golden Sand - €12.48
'' Heb jij wel eens iets van Pupa geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

6 opmerkingen

 1. Jammer, want hij ziet er op het eerste zicht heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een uitgebreide en mooie review heb je gemaakt, ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het merk wel, maar ik heb er nooit iets van gekocht. Ik vind het wel een hele mooie highlighter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie vormgeving! De kleur is inderdaad wel wat oranje, dat is jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad een mooie kleur. Maar wel iets te opvallen voor jou. Jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh hij is inderdaad wel heel erg oranje, ik zou er denk ik een beetje een oompa loompa van worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen