Purpuz Planner 2020 - Pink Editie


Ik kan niet zonder mijn agenda: deze gaat overal mee naartoe en wijkt geen moment af van mijn zijde. Zonder agenda vergeet ik gegarandeerd de helft van de dingen die ik moet doen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Naast agenda's maak ik ook graag gebruik van planners en voor 2020 ligt er weer een mooi exemplaar klaar: de Purpuz Planner.

Net als ik heb je de Purpuz Planner ongetwijfeld al eens ergens voorbij zien komen: het merk is heel actief op Social Media en is daardoor regelmatig te zien. Ondanks dat ik het merk al vaker voorbij had zien komen had ik nog niet eerder een planner getest, maar onlangs kwam daar verandering in toen ik de vraag kreeg of ik er eentje wilde proberen. Daar zei ik natuurlijk geen 'nee' tegen.


Voordat ik begin met de binnenkant van de planner -welke eigenlijk veel interessanter is- kan de buitenkant niet onbesproken blijven. De Purpuz planner is een vrij grote planner (vergelijkbaar met een A4, om even gemakkelijk een idee te krijgen van de maat) met een simpele vormgeving. De planner is er in twee edities (een normale en een roze) en daarvan koos ik úiteraard voor de Pink editie.

Naast roze zie je op de voorkant van de planner het logo en jaartal in rose-goud. Heel clean en subtiel, maar precies wat het is. Ik houd zelf het meeste van dit soort rustig vormgegeven producten: je wilt ten slotte ook dat je planner je een beetje rust brengt!

Die rust kan je zeker behalen met de Purpuz planner. De Purpuz planner heeft namelijk plek voor álles, namelijk:

Ideeën: Een plek voor al je ideeën en notities. Weg met alle blaadjes, vanaf nu heb je de Purpuz Planner!

Afspraken: Iedere dag van de week van zes tot tien s'avonds ruimte voor al je afspraken. Voor werk en privé .

Doelen: Een duidelijk stappen plan helpt je van droom naar doel, naar actie. Want alleen actie geeft resultaat.

To-do's: Genoeg plek voor je to-do's voor werk en privé. Zodat je makkelijk de volgende stap zet.

Quotes: Iedere week een unieke Purpuz quote, om je te inspireren. Een Bijpassende uitdaging om het ook echt te doen.

Reflectie: Dagelijks en maandelijkse reflectie om je verder te helpen, stil te staan en een nieuw plan te maken.


Wat voor mij natuurlijk het belangrijkste is -is het agenda gedeelte. Ik moet de ruimte hebben om mijn dagelijkse taken en afspraken op te schrijven, simpelweg omdat ik niets wil vergeten. Mijn planner/agenda gebruik ik namelijk ook voor werk en dan wil je alles doen wat je moet doen.

Het voordeel van de Purpuz planner is dat je er veel meer in kwijt kan dan alleen dat. Vooral de pagina's voor ideeën komen bij mij goed van pas: dat soort extra pagina's mis ik vaak toch in reguliere agenda's. Ideeën heb ik echter altijd in overvloed, en in deze planner kan ik die allemaal kwijt.

In principe kun je de Purpuz planner een beetje vergelijken met een dagboek, alleen dan een beknoptere en iets 'volwassenere' versie. Niet dat je geen uitgebreid dagboek kunt bijhouden als volwassene, uiteraard. Doe wat je niet laten kunt!


Voor mij is de planner echter meer dan genoeg. Naast mijn afspraken en ideeën kan ik ook doelen en resultaten delen in de planner. Nu ben ik geen type dat ruim van te voren doelen opschrijft: ik ben impulsief en als ik iets wil, dan probeer ik dat gelijk te bereiken, maar reflecteren vind ik daar in tegen wel heel fijn.

Als je dat gedurende het jaar goed bijhoudt heb je aan het eind van het jaar eigenlijk je eigen mini dagboek: je kunt zien waarin je bent gegroeid en waarin je nog vooruitgang wilt maken. Dat kan je dan weer meenemen naar volgend jaar, om het jaar erop nóg productiever te kunnen zijn.

Kort samengevat ben ik zeker te spreken over de Purpuz planner. Als ik dan toch een puntje van kritiek mag geven mag de binnenkant van mij wat minder fale kleuren bevatten: ik vind dat lichtgroene en lichtblauwe altijd een beetje afleidend en heb liever een volledig witte pagina, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Al met al is de Purpuz planner zeker een aanrader als je graag wat meer structuur wilt creëren!

Purpuz Planner 2020 Pink - €39.97
'' Gebruik jij ook graag een planner of agenda?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

 1. Een hele mooie planner. Twee jaar geleden had ik ook de Purpuz planner, maar op een of andere manier gebruik ik het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet er inderdaad wel eventjes de tijd voor nemen. Snap dat je daar soms geen zin/tijd voor hebt. :)

   Verwijderen
 2. Wat is hij mooi in die roze kleur! Ik moet nog een agenda slash planner voor volgend jaar dus deze ga ik zeker weten onthouden...

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen