Jeffree Star Cosmetics - Blood Sugar Eyeshadow Palette


Ik ben een beetje 'late to the party' wat betreft de oogschaduw palettes van Jeffree Star Cosmetics. Highlighters en liquid lipsticks heb ik al wel van dit merk, maar op de een of andere manier bleven de oogschaduw palettes achter. Waarschijnlijk omdat de kleurtjes over het algemeen toch vrij opvallend zijn en ik vooral neutrale kleurtjes draag. Er was echter één palette wat al wel een tijdje op mijn wishlist stond: het Blood Sugar palette. Een opvallendere kleur die ik namelijk wel draag is rood!

Bij de palettes van Jeffree Star Cosmetics heb ik altijd een hoge verwachting gehad. Niet zo gek denk ik, want op het internet is iedereen lovend over dit merk. De pigmentatie schijnt fantastisch te zijn én naar wat ik hoor moeten ze ook heel fijn blenden en niet te veel fall out hebben. Met die hoge verwachtingen was ik bijna bang om het palette te gaan gebruiken, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan en daar heb ik zeker geen spijt van gehad!


Voordat ik begin met de oogschaduws kan ik natuurlijk niet om de verpakkingen heen: wat een plaatje is dit! Het is niet de typische 'schattige' verpakking waar ik normaal voor zou gaan, maar het is juist heel erg out going en opvallend. Een keer totaal wat anders, daar houd ik wel van!

Naast dat het totaal wat anders is -is het simpelweg ook heel mooi uitgevoerd. Het palette voelt aan als heel zacht nepleer. Het sluit met twee zilverkleurige klemmetjes en krijgt daardoor een hele luxe uitstraling. Een hele toffe verpakking als je het mij vraagt!


Tijd om de binnenkant te bekijken! In dit palette zitten maar liefst 18 kleuren. Deze kleuren zijn onderverdeeld in drie rijen met kleuren. Van links naar rechts zijn de kleuren als volgt:
Rij 1: Glucose - Sugarcane - Cake Mix - Ouch - Donor - Intravenous
Rij 2: Candy Floss - Tongue Pop - Sweetener - Cavity - O Positive - Root Canal
Rij 3: Prick - Cherry Soda - Fresh Meat - Blood Sugar - Extraction - Coma


Glucose - Sugarcane - Cake Mix - Ouch - Donor - Intravenous
Ik begin natuurlijk met het swatchen van de bovenste rij. Deze rij kun je ook gelijk benoemen tot de meest neutrale rij: deze bevat namelijk zes aardetinten. Wit, een aantal lichtbruine matte tinten, twee shimmers in bruin én een wat donkerdere bruin.

Bij het swatchen van deze kleuren viel mij gelijk op dat de pigmentatie héél goed is. Niet alleen van de donkere kleuren, maar ook van de lichte kleuren. Kijk die witte kleur links bijvoorbeeld!


Candy Floss - Tongue Pop - Sweetener - Cavity - O Positive - Root Canal
De tweede rij is gelijk een stuk meer out going, maar heeft tevens nog steeds ook een paar kleuren die heel goed draagbaar zijn: de eerste drie en de een na laatste kleur, bijvoorbeeld.

Ook deze rij is onwijs goed gepigmenteerd, zo goed dat ik mij bijna afvraag hóe die kleuren zo gepigmenteerd zijn. Kijk bijvoorbeeld even naar die neonroze kleur in het midden: die is toch fantastisch? Nu is dit wel de enige kleur waarvan ik hem waarschijnlijk niet snel zou gebruiken, maar hij is wel héél gaaf.


Prick - Cherry Soda - Fresh Meat - Blood Sugar - Extraction - Coma
De laatste rij bestaat uit de zes 'heftigste' kleuren. Als je ze zo allemaal samen op één swatch ziet lijkt het heel heftig, maar in realiteit valt dat best wel mee. Je gebruikt ten slotte niet al die rode kleuren in één look.

Als ik de kleuren swatch ben ik wederom over deze rij heel erg enthousiast. Prick en Cherry Soda lijken wel heel erg op elkaar en hadden van mij iets diverser gemogen, maar verder zijn alle kleuren weer net even anders en uniek op haar eigen manier. Mijn favoriet uit deze rij is Blood Sugar, want wat is die gaaf! Deze bevat heel veel kleine, metallic shimmers en is daardoor echt een plaatje om te zien.

Over de pigmentatie valt niet te twisten, maar zijn de oogschaduws ook daadwerkelijk zo fijn in gebruik? Mijn antwoord is daar absoluut positief op. De kleuren zijn heel zacht en voelen bijna boterig aan, op een goede manier natuurlijk. De kleuren mét shimmer zijn nog net een stukje zachter dan de gewone oogschaduws, maar daardoor kun je ook precies het verschil zien tussen pressed eyeshadows en pressed pigments.

Wat betreft de fall out had ik wel iets minder verwacht, maar dat komt voornamelijk omdat ik online overal hoor of lees dat de oogschaduws weinig tot geen fall out hebben. Op de ogen valt dat inderdaad mee, maar in de pan heb je toch best wat fall out als je gebruik maakt van een kwast.

Maar, al met al ben ik zeker niet negatief over dit palette. Het is mooi vormgegeven, de kleuren zijn prachtig én intens gepigmenteerd en daarnaast werken ze ook nog eens heel fijn. Ik ga de palettes van Jeffree Star Cosmetics zeker in de gaten houden, want ik ben enthousiast!

Jeffree Star Cosmetics - Blood Sugar Eyeshadow Palette - €53.50
'' Heb jij de oogschaduws van JSC al geprobeerd?

8 opmerkingen

 1. Heftige, maar toch wel hele toffe kleuren zeg wauw! je hebt ze mooi geswatched.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, hij is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is echt een prachtig palette. Al denk ik dat ik enkel de bovenste kleur met swatches zal dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar, ik heb zelf ook geen palettes van dit merk omdat ik toch het liefst elke keer weer neutrale kleuren koop ;) Hij is wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie kleurtjes! Ik zou het meest de kleurtjes van rij 1 en 3 dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze heb ik (nog) niet, maar ik heb inmiddels een aantal andere palette's van Jeffree, ben er ook echt super enthousiast over!
  En ook deze staat zeker nog op mijn wishlist.
  Meestal kies ik ook voor neutrale kleuren, als ik überhaupt al make-up draag, maar ik probeer de laatste tijd vaak uit mijn comfort zone te stappen, met dus wat knallendere kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dit palette ook en ben er verliefd op! ♥ Ik beken wel dat ik een aantal van de kleurtjes nog niet durven gebruiken heb, oeps. :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lovely palette, the purples are just wow :-D

  BeantwoordenVerwijderen