Manicure | OPI I Love Applause & Muppets World Tour

Vandaag gaan we even back in time met een oud en vertrouwd artikel: Nails of the Day. Ik heb deze term omgedoopt tot Manicure, omdat ik deze nagels natuurlijk langer draag dan één dag, maar het concept blijft hetzelfde. Vroeger deelde ik dagelijks artikelen als deze en aangezien ik dat al héél lang niet meer had gedaan vond ik het er weer eens tijd voor. Nieuwsgierig wat ik precies heb gedaan om deze nagels te creëren? Lees dan snel verder!

Voordat ik begin met de nagels wil ik nog even iets met jullie delen. Ik ben niet zo van de goede voornemens, maar één van de goede voornemens die ik wel voor mijzelf heb gemaakt is het weer gaan genieten van het bloggen. Ik begon hier inmiddels bijna tien jaar geleden mee en merkte de afgelopen jaren dat ik er steeds minder plezier in begon te krijgen. Voornamelijk omdat ik zó overweldigd was door alle pakketjes die ik voor mijn blog mocht ontvangen. Pakketjes waar ik natuurlijk heel dankbaar voor ben, maar omdat het er zó veel waren merkte ik dat ik geen ruimte meer had voor artikelen die ik zelf wilde plaatsen.

Bij het ontvangen van een blog pakketje hangt namelijk toch een bepaalde pressure om er over te schrijven. Dat vind ik vaak ontzettend leuk en dat doe ik ook zeker met plezier, maar het leek mij wel een goed plan om hier een klein beetje mee te minderen. Voornamelijk om plek te maken voor de artikelen die ik de afgelopen jaren níet heb kunnen plaatsen.

Goed, genoeg daar over: het is tijd om over te gaan tot de nagels. Voor deze manicure begon ik natuurlijk met het aanbrengen van nep nagels, welke ik zelf altijd bestel op Aliexpress. Hier bestel ik ze héél goedkoop in bulk, maar deze zijn onwijs stevig en blijven daardoor zeker een paar dagen goed zitten. Wel alleen als ik niet hoef te werken natuurlijk, want mijn werk gaan deze mooie nageltjes niet overleven.

Deze nageltjes van Aliexpress zijn helemaal leeg en daardoor het perfecte, blanke canvas voor elke nagel look. Als basis koos ik voor een kleurtje welke ik al héél lang in mijn collectie heb: I love Applause. Deze lichtroze lak komt uit de Muppets Most Wanted collectie, en het is echt een plaatje! Ik heb deze al zó vaak gebruikt en verbaas mij er steeds weer over dat er nog zoveel in het flesje blijkt te zitten.

Na twee laagjes van deze lak pak ik de kleur Muppets World Tour er bij, tevens uit diezelfde collectie. Omdat glitters niet alleen tijdens de Kerstdagen kunnen maak ik mijn nagels extra feestelijk door de bovenkant van mijn nagels te lakken met deze glitterlak. Hiervan gebruik ik opnieuw twee laagjes: eerst een dun laagje over de gehele bovenste helft van mijn nagels en daarna een dun laagje die ik alleen aanbreng over de top. Hierdoor krijg je een net wat mooier effect waardoor de glitters overlopen van niet zo heel dekkend, naar een stuk dekkender.

Om de look af te maken gebruik ik nog steeds mijn oude vertrouwde top coat van Seche Vite: de Dry Fast. Deze top coat gebruik ik al jaren en wat betreft reguliere nagellak heb ik nog nergens een betere gevonden!

& thats it: een hele eenvoudige combinatie, om toch een hele mooie nagellook te maken. Ik ben heel erg nieuwsgierig wat jullie van deze combinatie vinden, maar ook of jullie dit 'oude' concept stiekem nog steeds even leuk vinden als ik. Let me know!


'' Welke kleur draag jij momenteel op je nagels?

12 opmerkingen

 1. Jaa ik vind dit soort artikelen juist altijd heel leuk en dat mis ik nu echt op blogs haha. Vroeger was het heel normaal! Super mooie nageltjes xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja tof!! Ik vind je foto ook geweldig! Volgen mij heb ik ook nog zo'n soort kleurtje. Ik ga hem er gelijk bij pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Iris! Ik ben benieuwd naar je creatie. :)

   Verwijderen
 3. Wat een leuk kleurtje! Ik wil mijn nagels nu even de rust gunnen en volgende week weer een nieuw kleurtje aanbrengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je er een mooie twist mee gemaakt zeg, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele mooie nagellook. Ik moet nodig mijn nagels weer eens lakken. En doe vooral wat goed voelt met bloggen. Plezier in bloggen is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Ik ben benieuwd naar je volgende nagel creatie. :)

   Verwijderen
 6. Wauw, wat een prachtige nagellook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cute and delicate mani. Love it :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi en een tikkeltje feestelijk! Ik had laatst een soortgelijke glitter gradiant manicure gemaakt met essie lakjes. Ik was verrast hoe leuk ik het vond. Zeker voor herhaling vatbaar. Wat betreft het plaatsen van dit soort artikelen: heel leuk! Zeker doen (is voor jou en ons genieten ;-)). Ik herken het wat je zegt dat je er soms niet aan toe komt op bepaalde artikelen te schrijven. Ben dat net als jij ook meer van plan te doen dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen! Dankjewel! Ik ben ook heel benieuwd naar jouw artikelen dit jaar. :)

   Verwijderen