Starskin Pro Micro-Filler Hand & Face Masks


Maskertjes vind ik heerlijk om te gebruiken, en tegenwoordig doe ik dat weer veel vaker. Meestal toch wel eens in de twee weken, afwisselend met peelings en scrubs. De afgelopen tijd mocht ik weer twee heerlijke maskers testen van mijn favoriete maskermerk: Starskin. Nieuwsgierig wat ik van deze maskers vond? Lees dan snel verder!


Starskin bracht de afgelopen tijd niet één, maar twee nieuwe maskers uit: het Micro-Filler Mask Pack én het Micro-Filler Hand Mask.

Ik begin met het masker waar ik het meest nieuwsgierig naar was: het Micro-Filler Hand Mask. Handmaskers gebruik ik namelijk niet vaak -simpelweg omdat ik te ongeduldig ben om een kwartier of langer mijn handen niet te gebruiken-, maar wanneer ik het wél doe worden mijn handen daar heel blij van.

Nu het buiten zo koud is merkte ik dat mijn handen er ook echt wel even aan toe waren. Vooral mijn vingers en nagelriemen waren heel erg droog: tijd om daar iets aan te doen!


Het Starskin Micr-Filler Hand Mask ziet er bijna chirurgisch uit door de pipet die er bij zit, maar gelukkig valt dat allemaal mee en zit hier alleen maar een filler in die je eenvoudig over je handen verdeelt.

In dit pipetje zitten micro-piramides, welke over de buitenkant van je huid rollen. Hierdoor maken ze gecontroleerde en miniscule gaatjes, welke fungeren als micro-tunnels. Door deze gaatjes worden de ingrediënten nog beter opgenomen en wordt het natuurlijke huidvernieuwingsproces gestimuleerd.

Na deze eerste stap is het tijd voor de handschoenen. Wat mij hierbij opviel is dat ze héél strak om je handen zitten, en ik heb hele kleine handen. Een masker zit daarom niet zo snel strak bij mij. Deze doet dat echter wel, waardoor het serum wat in deze handschoenen zit heerlijk kan worden opgenomen in de micro-tunnels.

Toen ik voor het eerst de beschrijving van dit masker las moest ik het echt nog een tweede keer lezen voordat ik precies wist wat de bedoeling was, en daarom heb ik het nog eens eenvoudig uitgetypt in wat eenvoudigere stappen.

- Verwijder de dop en breng de volledige inhoud van het pipetje aan op de achterkant van je hand.
- Wrijf de achterkant van beide handen gedurende 30 - 60 seconden tegen elkaar aan.
- Trek de handschoenen aan en maak deze bij de polsen vast met een sticker.
- Laat het masker twintig minuten intrekken, trek de handschoenen uit en gooi deze weg.
- Masseer het resterende serum in.

& thats it. Het masker ziet er in eerste instantie een stuk ingewikkelder uit dan hij is, maar dat valt achteraf -gelukkig- allemaal reuze mee. Wat mij ook reuze mee viel was het resultaat, want wauw: wat krijg je hier ongelooflijk zachte handen van! Het is inmiddels een week geleden (wanneer ik dit artikel type) nadat ik dit masker heb geprobeerd, en ik kan niet wachten tot ik deze weer opnieuw kan gaan gebruiken. Wat een topper is dit!

Starskin Micro-Filler Hand Mask - €26.17


Als tweede en ook alweer laatste masker lanceerde Starskin onlangs ook het Micro-Filler Mask Pack, welke geschikt is voor het gezicht. Deze werkt in principe bijna hetzelfde als het Hand Mask, alleen dan op een ander gedeelte van je lichaam.

Bij het gebruiken van de Micro-Filler Mask Pack begin je opnieuw met de pipet. De crème die hier in zit masseer je zachtjes over het gezicht, waardoor je precies hetzelfde effect creëert als op de handen: er worden hele kleine gaatjes in ge huid gemaakt, waardoor het masker straks zijn werking kan gaan doen. Dit in masseren van de crème doe je wederom voor 30 tot 60 seconden, ik doe dit altijd een beetje op gevoel.


Tijd voor stap twee! Stap twee bestaat uit het sheet mask (het Micro-Pyramid Melting Mask) welke je over de crème op je gezicht legt. Deze druk je goed aan zodat het masker zijn serum kan verspreiden in de zojuist gemaakte micro-tunnels. Het masker laat je gedurende vijftien tot twintig minuten zitten voordat je deze weer van je gezicht haalt. Ook hier geldt hetzelfde als bij het hand mask: masseer het resterende serum in en spoel dit niet af.

Eigenlijk kun je deze maskers vergelijken met de micro-needling technologie. Dat heb je vast wel eens gezien: zo'n enge roller met kleine pinnetjes die je over je huid kan rollen. Ik vind zo'n ding zelf altijd heel beangstigend en was daarom des te nieuwsgieriger naar deze maskers van Starskin. Zou het namelijk pijn doen, of gaan branden op mijn gevoelige huid?

Het antwoord daarop is gelukkig een 'nee'. Het testen van het handmasker vond ik niet spannend, maar het gezichtsmasker absoluut wel. Dat komt omdat mijn huid heel gevoelig is en een week lang totaal ontregeld kan zijn als ik iets gebruik waar mijn huid niet goed op reageert.

Maar gelukkig bleek het tegenovergestelde en waren niet alleen mijn handen, maar ook nog eens mijn gezicht zijdezacht. Ik heb heel erg genoten van beide en heb er echt een ontspannend avondje in bad van gemaakt. Het enige nadeel wat ik aan deze maskers kan bedenken zijn de prijzen. Die liggen namelijk best hoog voor een eenmalig masker!

Starskin Pro Micro-Filler Mask Pack - €32.04
'' Welke van deze twee maskers zou jij het liefste willen proberen?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

5 opmerkingen

 1. Ik vind de verpakkingen van hun altijd zo mooi en strak!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Teresa Palm28-01-2020 15:39

  Wauw deze klinken heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinken allebei als zeer goeie maskers! Ik vind het principe van micro-needling in een masker echt wel cool! :D

  Xo Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Ze klinken heel apart maar heel fijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen