Travel wishlist - Vijf plekken waar ik nog naar toe wil


Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n vakantieliefhebber. Altijd hoor ik mensen praten over de fantastische reizen die ze hebben gemaakt of die ze willen maken, en één van de meest standaard antwoorden op de vraag 'Wat zou je doen als je de loterij wint?' is wat mij betreft wel reizen. Niets mis mee, want reizen kan inderdaad fantastisch zijn. Waarom ik er niet zo fan van ben én de plekken waar ik nog wél graag naar toe wil, die deel ik vandaag met jullie!

Laten we beginnen met de reden waarom ik niet gelijk sta te springen om te reizen: heimwee. Ik heb al van kinds af aan ontzettende last van heimwee. Dan gaat het niet eens zozeer om het missen van personen, maar het missen van je vertrouwde omgeving. Ik ben een heel georganiseerd persoon en vind het heel erg fijn om mijn spullen allemaal op de juiste plek te hebben én om véél spullen bij de hand te hebben.

Daarnaast mis ik al snel mijn vertrouwde omgeving, en natuurlijk ook de mensen in mijn vertrouwde omgeving. Het klinkt misschien heel stom, maar het is helaas iets waar ik -en nog veel meer mensen- wel last van hebben.

Gelukkig zijn er wel manieren van reizen waarop ik dit wél prettig vind, namelijk met eigen vervoer. Zo willen mijn vriend en ik volgend jaar een camper busje gaan halen om daarmee op vakantie te gaan. In een camper busje hebben je spullen toch redelijk een vaste plek, kun je best redelijk wat meenemen en kun je gaan en staan waar je maar wilt.

Met net dat beetje extra comfort wordt reizen voor mij opeens een stuk aantrekkelijker. Het leek mij daarom leuk om vandaag de plaatsen te benoemen waar ik nog graag eens naar toe wil op vakantie.

1. London
De eerste is vrij 'cliché' en niet heel spannend, maar het is simpelweg mijn favoriete vakantiebestemming. Ik ben nu twee keer in London geweest en beide keren heb ik daar ontzettend van genoten. Nog een keertje terug gaan naar London zou ik daarom helemaal niet erg vinden!

2. Parijs
Niet heel handig met een camper busje, maar wel te behalen door bijvoorbeeld te reizen met de Thalys. Parijs is wederom niet de meest unieke vakantiebestemming, maar wat mij betreft moet je daar toch echt een keertje zijn geweest. Het lijkt mij heerlijk om hier een paar dagen rond te lopen, dingen te bezichtigen én natuurlijk héél veel te shoppen. Niet te vergeten: jezelf vol proppen met macarons, oui!

3. Gèneve
Ik ben al vaker in Zwitserland geweest, en dat is toch ook wel één van mijn favoriete landen. Het is bizar hoe prachtig het water hier is, en dat is al één van de redenen om er naar toe te willen. Het enige nadeel van Zwitserland is eigenlijk dat het een heel duur land is, wat al snel betekend dat de vakantie ook vrij prijzig wordt. Dat is het overigens wel helemaal waard, want het er is er echt prachtig!

4. Sicilië
Normaal gesproken ben ik helemaal niet zo'n fan van zwemmen, maar op vakantie ben ik dat wel. Ik vind het heerlijk om te zwemmen in natuurwater en kan daarom heel erg genieten van landen met prachtige wateren. Sicilië lijkt mij een prachtig stukje van Italië door de bergachtige stukken, maar ook de schattige dorpjes en natuurlijk de mooie wateren.

5. Zweden
Last but not least, maar eigenlijk wel één van de bovenste landen van mijn lijstje: Zweden. Het lijkt mij voornamelijk prachtig om dit land in de winter te bezoeken, want als ik soms afbeeldingen tegen kom op het internet word ik spontaan verliefd. Sneeuw doet wat mij betreft toch nog iets extra magisch met zo'n plek!

En dat waren ze: dé vijf plekken waar ik nog heel graag eens naartoe wil. Ik ben zelf nog niet zo'n ervaren Reiziger, maar mocht je wat meer informatie willen opdoen over het plannen van je reizen kwam ik laatst langs de website van Tripplo. Zij hebben sinds kort ook Nederlandse artikelen over met héél veel handige tips over het reizen. Zo hebben ze artikelen over het besparen op reizen, maar hebben ze ook een hele uitgebreide rubriek met plaatsen die prachtig zijn om te bezichtigen.

Het leuke hier aan is dat dit niet alleen plekken in het buitenland zijn, maar ook plekken in Nederland. Soms verbaas ik mij er nog over wat voor prachtige dorpjes en steden er in ons eigen land te vinden zijn. Je hoeft ten slotte niet altijd naar het buitenland te gaan om iets moois te zien: vooral als je wat minder wilt uitgeven is een vakantie in eigen land héél leuk om te doen.

#AD. Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen