MAC Dazzleshadow Extreme


Als MAC komt met een nieuw product ben ik altijd weer even nieuwsgierig. Jaren lang ben ik een echte MAC addict geweest en zette ik mijn wekker voor nieuwe collecties, en hoewel ik dat inmiddels niet meer doe is het nog wel steeds één van mijn favoriete merken. Ik mocht onlangs twee van de nieuwe MAC Dazzleshadows ontvangen, en deze deel ik vandaag met jullie!

De Dazzleshadow Extreme oogschaduws van MAC zijn er nog niet zo lang: dit is namelijk een volledig nieuwe formule. Deze oogschaduws hebben een metallic effect, maar zijn desondanks heel eenvoudig aan te brengen. Vaak zijn metallic oogschaduws met dit soort chunky glitters wat moeilijker aan te brengen, maar MAC heeft daar wat op gevonden.

Deze oogschaduws voelen gewoon aan als een cream oogschaduw en zijn daardoor héél eenvoudig aan te brengen. Bij dit soort oogschaduws kun je het beste met een hele fijne, platte kwast óf met je vingers werken. Daardoor krijg je het mooiste effect en de daarbij behorende ooglook. Als je helemaal 'all out' wilt gaan raad ik aan om dit soort kleuren ook nog eens nat aan te brengen: dan weet je helemaal zeker dat de kleuren goed gaan overkomen op je oogleden.

Van deze nieuwe Dazzleshadow Extreme heb ik twee kleurtjes ontvangen, waarvan de eerste gelijk mijn favoriet is. Dit is de kleur Incinerated en deze past helemaal binnen mijn straatje. Op mijn ogen draag ik het liefste bruin, roze- en rood tinten en deze kleur behoort tot dat laatste rijtje.Dit is een prachtige bordeaux rode kleur met onwijs veel glitters.

Het is een hele natuurlijke kleur, maar tegelijkertijd valt hij wel goed op door de glitters en wordt hij hierdoor net iets spannender. Dit is absoluut een kleur die ik op dagelijkse basis ga dragen, hier weet ik wel raad mee!

Als tweede ontving ik een totaal andere kleur: Emerald Cut. Heel toevallig dat ik deze kleur heb ontvangen!Sinds ik het Too Faced Shake Your Palm Palms (komt nog een review van online) palette namelijk in mijn collectie heb ben ik aan het experimenteren met het verwerken van groene kleuren in mijn ooglooks.

Emerald Cut is perfect om dit verder mee te gaan experimenteren, want deze kleur zit precies tussen blauw en groen in. In de pan neigt hij wat meer naar groen met blauwe glitters, maar eenmaal geswatcht neigt hij weer wat meer naar blauw met groene glitters.

Bij beide kleuren heb ik de swatch droog aangebracht zodat jullie het beste kunnen zien hoe de kwaliteit van deze oogschaduws op zichzelf is. Ik heb slechts één veegje aangebracht van beide kleuren en verbaasde mij over de fantastische pigmentatie. Dit is nog maar één laagje, stel je voor hoe mooi deze kleuren gaan zijn als je ze nog met een tweede (of eventueel derde) laagje afwerkt.

Bij deze kleurtjes is het enige waar je even op moet letten de fall out. Doordat de glitters vrij grof zijn kunnen deze makkelijk onder je ogen terecht komen, en dat wil je natuurlijk niet! Nu kun je dit wel weg poederen, maar om het jezelf gemakkelijk te maken werkt de techniek met nat aanbrengen het allerbeste. Hierdoor verlies je al een stuk minder glitters en komen de kleurtjes ook nog eens het beste tot hun recht.

Ben ik enthousiast over deze nieuwe producten van MAC? Absoluut! Als ik een favoriet van deze twee kleuren moet kiezen ga ik toch voor Incinerated, al vind ik Emerald Cut ook simpelweg prachtig. Ik ga komende week nog eens lekker experimenteren met deze kleuren en zal de looks dan zeker delen in mijn Instagram stories. 

MAC Dazzleshadow Extreme - €24.00 per stuk.
'' Welke van deze kleuren is jouw favoriet?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

11 opmerkingen

 1. Teresa Palm09-03-2020 08:23

  Wauw, wat een prachtige kleuren! Hele mooie foto's ook weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je de looks gaat delen op je stories, ik ga ze kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden. :)

   Verwijderen
 3. Ik vind het beide mooie kleurtjes, maar ik zou zelf niet snel groen of rood dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de swatch van de rode een beetje tegenvallen eigenlijk. Ben benieuwd naar looks!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n mooie kleurtjes! Is groen niet moeilijk om niet "verkeerd" te doen in een look?

  xo Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan altijd zo genieten van MAC oogschaduws, deze twee zijn ook echt prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kleurtjes heb je gekregen! Goeie tip om ze nat aan te brengen om zo de fall out te beperken.

  BeantwoordenVerwijderen