Interieur wishlist - Een nieuw bed


Inmiddels is het alweer ruim een jaar geleden dat wij in ons huis zijn getrokken. Destijds een hele spannende periode, maar inmiddels zijn we goed gesetteld en is ons huis helemaal ingericht naar onze smaak. Helemaal, tot op zekere hoogte dan. Ik heb nog altijd een paar dingetjes die ik nog graag wil toevoegen aan het huis en ben nu druk aan het rondkijken hoe ik dat dan precies wil uitvoeren. Ik heb het dan over onze slaapkamer, want nummer één op de wishlist is een nieuw bed.

Ik moet zeggen dat er niet eens zoveel mis is met ons huidige bed: hij ligt heerlijk, ziet er netjes uit en doet wat hij moet doen. Het enige aan dit bed is dat hij donkerblauw is, en als ik iets verschrikkelijk vind is dat het wel. Niet dat ik een hekel heb aan de kleur blauw, maar het past niet zo goed bij onze slaapkamer als ik zou willen.

Nu ben ik op dat punt wel een beetje een zeurpiet, want in eerste instantie zul je denken dat hij zwart is en daardoor stoort het voor nu ook niet. Ik ben echter een perfectionist en daarom lijkt het mij een héél goed plan om eens te gaan wisselen van bed. Daarnaast bestaat dit bed ook uit twee losse 1 persoons boxspring bedden, en dat is ook iets minder handig.

Wat betreft dat bed heb ik al precies in mijn hoofd wat ik wil. Het belangrijkste voor een nieuw bed is voor mij een hoofdbord: dat hebben wij nu namelijk niet bij dit bed. Je ligt daarom altijd met je hoofd 'tegen' de muur en dingen kunnen daardoor ook nog eens makkelijker achter je bed vallen. Nu moet ik zeggen dat dat laatste nog niet vaak is gebeurd, maar toch.


Zo'n hoofdbord is wat mij betreft niet alleen praktisch, ik vind het er ook een stukje warmer en gezelliger door uitzien. Het geeft het bed een wat prominentere uitstraling en het bed valt tevens opeens een stuk meer op in de kamer. Grappig hoe zo'n hoofdbord daar voor kan zorgen!

Het bed zelf mag van mij net als nu weer een boxspring zijn, dat is ons namelijk heel goed bevallen en daar zijn we nu ook wel een beetje aan gewend. Wat betreft kleur ben ik er alleen nog niet helemaal uit: aan de ene kant neig ik naar zwart: in onze slaapkamer zat namelijk al een prachtige, ingebouwde kast. Wij hebben daar op doorgeborduurd met zwarte nachtkastjes en zwarte omlijstingen voor de posters boven ons bed. Aan de andere kant vind ik crème of beige ook erg mooi, al zit je dan ook weer met die kast én eventueel nieuwe nachtkastjes.

Echt keuzestress heb ik gelukkig nog niet (omdat het bed voor nu nog volstaat) maar ik ga er nog eens goed over nadenken en hoop dan binnenkort mijn keuze te hebben gemaakt. Er is nog iets anders waar ik over twijfel: ik zag namelijk ook hele toffe elektrische boxspring bedden. Nu liggen wij nooit lang in bed (of vroeg in bed om bijvoorbeeld tv te kijken), maar op de een of andere manier lijkt het mij toch heel relaxed. Ik ben benieuwd hoe dat bij jullie zit!

'' Wat voor bed heb jij in de slaapkamer?


Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.