Schwarzkopf Mad About Curls


Al een hele lange tijd las en hoorde ik er steeds meer over: de Curly Girl methode. Als je zelf -net als ik- krullend haar hebt zul je ongetwijfeld weten dat het soms héél lastig kan zijn om je krullen mooi te onderhouden. Soms heb ik geen omkijken naar mijn haar en kan ik werkelijk elk product ingooien zonder dat mijn haar ergens last van heeft, maar soms is het écht dramatisch en weet ik even niet meer welk product nu goed is voor mijn haren. Ik begon daarom met de Curly Girl methode en deel mijn ervaringen (en wat het nu allemaal precies inhoudt) vandaag op mijn blog.

Ik denk dat het handig is om bij het begin te beginnen: wat is nu precies de Curly Girl Methode? Dit is een methode waarbij je voornamelijk werkt met haar producten met natuurlijke ingrediënten. Er zijn tevens een aantal producten die je bij deze methode absoluut moet mijden. Deze producten heb ik voor jullie op een rijtje gezet:

- Shampoo
- Föhn
- Kam + borstel
- Hitte
- Sulfaten
- Alcohol
- Siliconen op oliebasis
- Minerale oliën en waxen
- Parfum

Goed, ik hoor het je denken: wat is vrijwel alles. Klopt, maar als je je een beetje in deze methode gaat verdiepen zul je zien dat er ook héél veel producten zijn die je wel mag gebruiken. Denk hierbij aan milde cleansers, moisturizers en bijvoorbeeld proteïnes.

Ik ontving voor het proberen van deze methode een aantal fijne producten van haarspullen, een webshop waar ik al eens eerder over heb geschreven. Naast de producten die ik van hen heb ontvangen heb ik deze zelf nog aangevuld met een aantal andere producten om een volledig nieuwe routine te kunnen beginnen.


Hierbij begin je natuurlijk met het wassen van je haren. Hiervoor gebruik je bij de Curly Girl methode geen shampoo, maar een milde cleanser voor. Alle producten die ik overigens voorbij laat komen -komen allemaal uit de Schwarzkopf Mad About Curls lijn!

Ik begin met het wassen van mijn haren met de high foam cleanser. Dit is een cleanser die nog steeds evenveel schuimt als een shampoo, maar tegelijkertijd een stuk minder schadelijk is voor je haar. En jongens, deze geur móet je geroken hebben. Ik kan met volle zekerheid zeggen dat dit de best ruikende ''shampoo'' is die ik ooit heb geroken. Lucky me, want de hele lijn ruikt zo hemels. Ik ben inmiddels begonnen aan mijn tweede flesje cleanser en ik ben nog steeds niet aan die geur gewend. Elke keer als ik ga douchen geniet ik hier weer intens van.

Goed, nadat ik de cleanser heb uitgespoeld is het tijd voor conditioner. Deze stap kan ik zelf écht niet overslaan in mijn routine, mijn haar wordt hier namelijk veel zachter van. Ik schafte deze daarom zelf aan uit de Mad About Curls lijn en waste mijn haren hier mee zoals ik dat altijd doe met een conditioner. Inmasseren, even een paar minuutjes in laten trekken en dan uitspoelen.

Wat ik gelijk merk als ik de douche uit kom is hoe heerlijk mijn haar ruikt, maar ik voel ook iets waar ik iets minder enthousiast van wordt: mijn haar voelt in eerste instantie vrij ''vettig'' aan. Ik maakte mij hier in eerste instantie een beetje zorgen om, maar gelukkig merk je als nel dat dit helemaal wegtrekt als je haar aan het drogen is.


Voordat mijn haar gaat drogen begin ik met het tweede product: de Superfood Leave In. Grappig is dat dit product een gele verpakking heeft, terwijl de rest van de lijn prachtig blauw is. Waar dat vandaan komt weet ik niet precies, maar het maakt nog steeds een vrolijk geheel!

Ook dit product heeft weer die heerlijke geur waar ik intens gelukkig van wordt. Ik geniet er dan ook van om dit product dunnetjes door mijn hele haar te verdelen. Dit product laat je vervolgens lekker zitten terwijl je haar aan het drogen is: je kunt dit eigenlijk een beetje vergelijken met een leave in conditioner.

Daarna gaan we ook weer inhaken op die Curly Girl Methode: het drogen. Bij deze methode is het het beste om je haar aan de lucht te laten drogen. Hitte is ten slotte slecht voor je haar. Toch moet ik zeggen dat ik aan deze stap totaal niet kan wennen: mijn haar wordt er echt niet mooier op als ik het aan de lucht laat drogen. Ik gebruik hier daarom nog steeds een föhn voor waarbij ik gewoon op de warme stand blijf föhnen.


Ik heb het een paar keer geprobeerd om mijn haren aan de lucht te laten drogen, maar aangezien dat niet werkte voor mijn haar (het wil namelijk niet zeggen dat elke methode ook op elk haar werkt) ben ik het weer lekker gaan föhnen. Nadat ik mijn haar heb geföhnd gebruik ik de Quencher Oil Milk om mijn krullen in model te brengen. Door dit product te gebruiken wordt mijn haar gelijk lekker glanzend en ziet het er eigenlijk al heel goed uit.

Bij dit product mis ik wel één ding: hij mocht van mij iets steviger. Ik kan hem niet gebruiken om mijn haar genoeg in model te brengen en gebruik daarom tegenwoordig nog steeds één ander product in mijn haarroutine: de Andrélon perfecte krul crème. Deze gebruik ik echt al jaren en daar blijf ik fan van!

En dat was hem: mijn vernieuwde haar methode. Mijn eindconclussie is eigenlijk heel simpel: de Curly Girl methode werkt qua producten zeker goed voor mij, al houd ik mij hier niet volledig aan. Wat betreft de basisroutine ben ik helemaal geswitcht naar de Schwrazkopf Mad About Curls lijn (want daar ben ik simpelweg bizar enthousiast over). Qua styling gebruik ik nog wel wat andere producten als extra én ik ben mijn haar wel gewoon lekker blijven föhnen. Het is een beetje een mengelmoesje geworden van dingen die wél en niet bij de Curly Girl methode horen.

Mocht je ook even geen raad meer weten wat je met je krullen aan moet: probeer deze lijn. Ik raad hem je voor de volle honderd procent aan, want ik vind hem echt fantastisch. Zó enthousiast ben ik dan ook niet snel over haar producten. Ik heb de lijn echter inmiddels goed getest en ben zelfs begonnen aan mijn tweede flacon. Misschien nog even snel leuk om te vermelden: ik gebruik nu de Low Foam Cleanser en die is ook ontzettend fijn. Deze schuimt helemaal niet en dat is even wennen, maar voelt wel héél aangenaam. Ik ben benieuwd welke ik straks fijner ga vinden als ik deze vaker heb geprobeerd!

'' Welke producten gebruik jij het liefste voor jouw haar?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

 1. Wat een mooie producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit en je hebt weer mooie foto's gemaakt! Wat een lieve kleur hebben ze ook zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige review! Ik ben erg benieuwd naar deze producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb wel vaker van deze methode gehoord en ik heb zelf ook wel eens gedacht 'zou ik stiekem toch krullen hebben?', maar volgens mij toch niet haha!

  BeantwoordenVerwijderen