Molton Brown Fiery Pink Pepper Body Oil

Iets minder dan twee weken geleden deelde ik voor het eerst een product van Molton Brown op mijn blog. Een merk wat ik wel kende, maar waar ik nog niet eerder iets van had geprobeerd. Inmiddels is daar flink verandering in gebracht, want na het reviewen van de parfum ontving ik nóg twee heerlijke producten van dit merk. Dat eerste product is een prachtige body oil in de geur 'Fiery Pink Pepper'. Nieuwsgierig of ik hier net zo enthousiast van werd als van de parfum? Lees dan snel verder!

Zoals altijd begin ik natuurlijk met de vormgeving van zowel de verpakking als het product zelf. Ondanks dat de verpakking het product niet beter maakt moet ik zeggen dat ik zelf héél erg naar verpakkingen kijk als ik een product aanschaf. Ik heb maar weinig producten in mijn collectie waarvan ik de verpakking niet mooi vind: dat staat ten slotte zo lelijk!

Bij Molton Brown zit het wat verpakking helemaal goed. Dit product komt allereerst in een kartonnen, fuchsia roze doosje. Bij dat roze zit je wat mij betreft al goed, en dit sluit tevens goed aan bij de geur van het product. Deze body oil heeft namelijk de geur 'Fiery Pink Pepper'.

Als je het doosje opent haal je een prachtige, glazen fles uit de verpakking. Deze is net als het parfum wat ik vorige week reviewde eenvoudig vormgegeven, maar wel heel klassiek en stijlvol. 

De vormgeving is wat mij betreft goedgekeurd, tijd om het product verder te proberen! Een kleine disclaimer is dat ik normaal gesproken eigenlijk nooit een body oil gebruik, simpelweg omdat ik niet zo houd van een vettig gevoel op mijn huid. Ik besloot deze variant toch een kans te geven, want door die geur alleen word je al enthousiast!

De geurnoten:
Hoofdnoten: roze peper, mandarijn en elemi.
Hartnoten: nootmuskaat, gember en jasmijn.
Basisnoten: patchouli, cederhout en eikenmos.

Ik las de geurnoten van dit parfum pas achteraf, maar na het lezen hiervan snap ik precies hoe de geur is opgebouwd en waarom ik hem zo lekker vind. Hij bevat namelijk alleen maar geurnoten waar ik gek op ben!
De geur is een combinatie van kruiden, warmte (ik ruik een vleugje gember en patchouli) en een klein beetje bloemigheid van de jasmijn. Een hele bijzondere, maar aangename geur!

Wat betreft het gebruik ben ik verrast door dit product. Het is en blijft een olie natuurlijk, dus een iets vettig laagje blijf je houden. Wat ik echter fijn vind aan deze olie is dat het niet zo bovenop je huid blijft liggen. Het trekt redelijk goed in waardoor het al snel niet meer vettig aanvoelt op de huid. Mijn benen glanzen na het gebruik prachtig, en dat staat onder een jurkje in de zomer straks wel érg mooi!

Yes, ik ben eigenlijk blij verrast door dit product. Een extra pluspuntje is dat dit product ook nog eens het Leaping Bunny keurmerk heeft: dat betekent dat het op geen enkele manier op dieren is getest. Daar wordt iedereen blij van!

Molton Brown Fiery Pink Pepper Body Oil - €49.00
'' Gebruik jij graag een body oil?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

8 opmerkingen

 1. Klinkt als een heel fijn product. Ik gebruik de laatste tijd vaker een body oil omdat mijn huid zo droog is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk hé! Ik ben ook blij verrast met deze. :)

   Verwijderen
 2. Oeh wel duur voor Body Oil! Maar lijkt me wel echt super lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw die eerste foto kan zo in een magazine. Het klinkt echt ontzettend fijn, dit ga ik op mijn wishlist zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Molton brown is inderdaad een prachtig merk. Als je éénmaal verslingerd bent aan de geuren dan ben je verslaafd ;)

  BeantwoordenVerwijderen